• Anonym (Sol)

    All prat om våld och dödande av kvinnor

    Mimosa86 skrev 2019-10-13 18:59:34 följande:

    Sant. Fler män än kvinnor dödas över lag. Av andra män. Så män borde verkligen gå i bräschen för att få stopp på mäns våld. Vilket gör det märkligt att det är främst kvinnor som lobbar för att få slut på mäns våld mot män, kvinnor och barn. Men möter motstånd- av män.

    The world does not make any sense




  • Anonym (Sol)
    Anonym (Fler män dör) skrev 2019-10-13 20:48:20 följande:
    Oki men varför tycker du att man ska prata om vem som ligger bakom våldet och inte vem som utsatt för våldet i det här fallet männen?
    Hur menar du, det är ju männen som är offer och männen som är de som utför våldet.

    Så varför inte prata om männen?
  • Anonym (Sol)
    Anonym (Fler män dör) skrev 2019-10-13 20:54:53 följande:
    Du skrev ju att man ska prata om vem som utför våldet
    Ja, männen.
  • Anonym (Sol)
    Anonym (slagpåse) skrev 2019-10-14 20:51:03 följande:

    Har inget som helst intresse av att demonisera män.... Men så fort man påpekar för er män att det finns män som är svin så går ni män som är osäkra på er själva in i försvarsställning.... 


    Jag har hört just de fraserna jag skrev som "ursäkt" till misshandel och våldtäkt,jag har läst samma och liknande kommentarer under artiklar om kvinnor som misshandlats, mördats eller våldtagits...


    Tack gode gud är det inte de flesta männen som skriver sånt. Men de finns och de hörs och syns även om du tycks vara helt och hållet blind för det....Kanske är du blind för det för att du faktiskt tänkt det själv vid något tillfälle. Eller så har du sett kompisar som skrivit eller sagt något liknande "men de menar ju inget illa, det är ju bara ett skämt" utan att inse att en kvinna som läser det kan se det på ett annat sätt. 

    Det är bara män som är osäkra kring kvinnor och som vet med sig själva att de har lite taskig kvinnosyn som envisas med att man försöker demonisera män för att man påpekar att det finns män som är svin. 


    Kanske för sakens skull skall påpeka att det även finns kvinnor som är svin. 


    Jag kan gång efter gång känna att ni män inte förstår hur utsatta vi kvinnor känner oss, det handlar inte om att vi tror att alla män är farliga, eller att vi tror att alla män skall våldta oss. Ett exempel på hur svårt det kan vara för er män att förstå oss kvinnor upplevde jag ikväll. Jag sa till sambon att jag velat ta mig till gymmet men det hade blivit för sent,  för på vårt gym är det inte mycket folk så här dags, sambon tyckte att så sent var det väl inte "skippa bara skivstången om du är ensam"... Försökte förklara för honom... Det är obehagligt då det nästan bara är ett gäng killar med otrevlig attityd som är där så här dags, jag hade gärna varit helt ensam i gymmet, kört löpband och maskiner... Men inte med dessa killar i lokalen... Min sambo bara tittade på mig sen föll polletten ner hos honom...  Det handlar inte om att jag tror att alla killar är monster, utan att jag är rädd för att det skall finnas monster bland männen.

    Allt för ofta har jag fått höra just att kvinnan har skuld i vad män har gjort mot henne. Att du inte hört eller sett det är inte samma sak som att det inte händer utan att du antingen valt att inte se och höra, eller att du omedvetet förtränger det.... 


    Bra skrivet.
  • Anonym (Sol)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 15:16:59 följande:
    Vad tror du en man som blivit slagen av en partner får höra av sin omgivning?
    Vad tror du anledningen är att få män anmäler?

    Det blir lite missvisande om alla bara postar tragiska historier. Jag tvivlar inte för en sekund att var och en har lidit, men den verkliga frågan är hur det är i jämförelse? Lider kvinnor mer än män eller är det tvärtom? 
    Är det en tävling?

  • Anonym (Sol)
    Anonym (manligt privilegie) skrev 2019-10-15 15:57:17 följande:
    En annan användare frågade mig, jag svarade och då är svaret självklart.
    Nej, det var Pyssel du svarade i inlägg 78.
  • Anonym (Sol)
    Anonym (jasså) skrev 2019-10-15 16:01:56 följande:
    Det är en jämförelse.
    Läs trådstarten
    Och varför ska man jämföra?
Svar på tråden All prat om våld och dödande av kvinnor