• Tow2Mater

    All prat om våld och dödande av kvinnor

    Mimosa86 skrev 2019-10-13 18:59:34 följande:

    Sant. Fler män än kvinnor dödas över lag. Av andra män. Så män borde verkligen gå i bräschen för att få stopp på mäns våld. Vilket gör det märkligt att det är främst kvinnor som lobbar för att få slut på mäns våld mot män, kvinnor och barn. Men möter motstånd- av män.

    The world does not make any sense


    Vilket är motståndet?
  • Tow2Mater
    AmericanMommy skrev 2019-10-14 14:33:41 följande:

    Det är och har alltid varit dödligare att vara kvinna. Fler kvinnor dör av att föda barn än män som dör i krig. Kan ta ett krigarland som USA som exempel. I USA dör runt 10 soldater per år i krig men runt 1000 kvinnor dör per år av att föda barn. I Sverige är det väl inte många som dör i krig eftersom ni inte är ute och krigar? Så fler kvinnor dör garanterat i barnafödsel i Sverige än män dör i krig. I Sverige dör 4.4 kvinnor per 100 000 födslar.

    en.m.wikipedia.org/wiki/Maternal_death


    I "krigarlandet" du pratar om är både män och kvinnor del av militären, bara i icke-jämställda länder som Sverige är/var militären generellt enbart for män.
  • Tow2Mater
    Anonym (slagpåse) skrev 2019-10-14 23:06:41 följande:
    Jag är inte nedlåtande mot dig, jag är däremot krass ang. vad jag tror är bakomliggande anledningen till att män har så svårt att ta när man säger att män kan vara monster och att män kan försvara monster.....
    Men även kvinnor försvarar ju monster; t ex i meetoo - hur många kvinnor är det inte som bara hållit tyst och inte velat stå upp mot hur de eller deras vänner/bekanta blev/blir behandlade pga de inte ville/vill riskera sina karriärer?
  • Tow2Mater
    Anonym (slagpåse) skrev 2019-10-14 23:54:51 följande:

    Jag har inte sagt något annat. Jag är mycket väl medveten om att det finns svin bland kvinnor också.... Vad i det jag skriver tycker du jag antyder att kvinnor inte skulle försvara svin och monster? Jag skrev som replik på en kommentar om att det inte fanns män som försvarade monstren, det var det jag motsatte mig. 


    Men det är lite som när man säger black lives matter.... vissa tar då förgivet att det man egentligen säger är att vita liv inte har betydelse. En person med normal intelligens kan däremot förstå att det ena inte utesluter det andra, bara för att man säger att den ena gruppen betyder något säger man inte att andra gruppen inte betyder något...


    Samma sak här, bara för att jag säger att det finns män som försvarar monstren så är det inte samma sak som att säga att inga kvinnor försvarar monstren (eller är monster....). 


    Inget. Men jag tycker det ska nämnas i diskussionen!
Svar på tråden All prat om våld och dödande av kvinnor