Inlägg från: Tomelilla15 |Visa alla inlägg
  • Tomelilla15

    Förlossningsförsäkring, värt eller inte?

    Vet inte riktigt vad jag ska tycka om sådan försäkring. Inte tillräckligt påläst men har några tankar.

    Jag fick skada av grad 1, vilket ju är den teoretiskt lindrigaste formen av skada men har haft massor med besvär, fått göra ett klipp i underlivet några månader efter förlossningen, varit hos diverse specialister och använt läkemedel mm. Troligen inget som hade ersätts av någon försäkring då det bara brukar vara allvarliga skador som ersätts. Gravidförsäkringen förändrar väl ändå inte den vård man får utan det handlar väl om att man får pengar tillbaka - kanske bättre att spara de 6000 kronorna så riskerar man inte att förlora pengar. De flesta förlossningar slutar ju varken i snitt eller allvarliga underlivsskador.

    En viktig sak är att teckna barnförsäkring DIREKT när barnet fått personnummer, även om gravidförsäkring täcker barnet i 6 månader. Orsaken är att alla de eventuella sjukdomar som barnet kan råka ut för innan barnförsäkringen tecknas blir undantag i barnförsäkringen. Har barnet tex en öroninflammation vid 5 månaders ålder så kommer alla öronrelaterade besvär skrivas in som undantag i försäkringen för hela barndomstiden.

    För försäkringsbolagen är det ju jättebra att lura föräldrar till att först försäkra barnet i egen försäkring efter 6 månader, då har ju flera allvarliga problem hos barnet redan börjat visa sig och kan bli undantag i försäkringen.

  • Tomelilla15

    Har läst på om försäkringen nu. Blir bara provocerad. Du får tex 3000kr i engångsbelopp för allvarliga bristning med trasig ändtarm. Spara dina 6000kr och köp något gott istället när du genomgått förlossningen som säkert kommer gå toppen!

Svar på tråden Förlossningsförsäkring, värt eller inte?