Inlägg från: Anonym (Funderare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Funderare)

    Förlossningsförsäkring, värt eller inte?

    Är i valet och kvalet att teckna förlossningsförsäkring. Finns det fler som har tankar/erfarenhet kring om den är värd sitt pris? Tycker det är svårt att bedöma vad man egentligen får.

  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Tess) skrev 2021-01-29 17:59:07 följande:

    Vi tecknade den försäkringen och nu har jag inte fött än men av anledningen att det finns så många som fått förlossningsskador som inte får den hjälp de behöver eller måste kämpa för att få hjälp. Vi tecknade den inte för att få ut pengar för skadorna utan för att få gå på de här två besöken efteråt och få prioriterad hjälp av specialister om något är fel. I den bästa av världar (och många gånger ska såklart tilläggas) så är vården i Sverige bra och kvinnor får rätt bedömning och hjälp efter förlossningen, men det händer också alldeles för ofta IMO att det inte är så. Man kan väl likna den med en privat sjukvårdsförsäkring egentligen tänker jag? Vi har "gratis" vård i Sverige men ändå finns det fall där folk inte får hjälp, en privat sjukvårdsförsäkring ger dig förtur och garanterad hjälp av specialister. 

    Jag har ex. nära vänner som gått med förlossningsskador som blivit bortviftande som foglossning i flera månader och även en vän som fick rådet att göra knipövningar men det visade sig vara ett framfall. 

    I mina ögon är det alltså värt det som en trygghet om något skulle hända!


    Tack för bra synpunkter! Jag är lite rädd för att inte bli tagen på allvar och behöva kämpa fast man har ont och dessutom en nyfödd att ta hand om.

    Brukar läsa på #tystjagföder och blir ju rädd för vad som kan vänta. Både under förlossningen och efteråt.

    Har råd att köpa försäkringen men tänkte om det inte är så mycket hjälp man får eller att det krävs väldigt allvarliga skador för att försäkringen ska kicka in.
  • Anonym (Funderare)
    Anotherone skrev 2021-01-30 08:22:43 följande:

    Har du tänkt att försäkra ditt kommande barn?

    I så fall behöver du knappast fundera på kostnaden eller vad som är värt att eventuellt kämpa för, eftersom kostnaden du lagt på försäkringen omvandlas till en rabatt på första året med barnförsäkring.

    Så kostnaden blir i princip noll i slutänden ändå.


    Ja det har jag tänkt. Som jag förstod är det gravidsförsäkringens premie som dras av och inte förlossningsförsäkringen. Men totalt sett blir det ju en rabatt på ca 1400 kr iaf så lite billigare i slutändan än vad som står.
Svar på tråden Förlossningsförsäkring, värt eller inte?