Inlägg från: Anonym (Sjukhuspersonal) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sjukhuspersonal)

    Hade pappa hjärnmetastaser?

    Beklagar din pappas bortgång till att börja med.

    Metastaser sprider sig snabbt. För att skona en patient som redan är väldigt sjuk så gör man inte fler undersökningar än nödvändigt. Det kan mycket väl vara så att han hade metastaser i hjärnan. Beroende på var de sitter så får man olika symptom. I frontalloben sitter din personlighet. Det som gör dig unik. Har man skador där så blir man helt annan. En del blir snuskiga, har inga hämningar, aggressiva osv.

    Det troligaste är att din pappa var så nära döden att hans kropp och sinne hade börjat koppla om för att hålla honom vid liv så länge som möjligt. Dessutom har han säkert fått starka mediciner som påverkar.

    Inför döden hallucinerar de allra flesta. De kan även piggna till och misstas för att bli bättre, men sedan dö kort därefter. Som anhörig är detta väldigt jobbigt naturligtvis. Personalen kunde säkert informerat er och svarat på era frågor. speciellt om han låg på ett hospice. Inte alltid man vill ?besvära? eller verka dum, men det finns inget sådant i en personals huvud! Vi hjälper så gärna till.

  • Anonym (Sjukhuspersonal)
    Petrellie skrev 2019-10-16 16:06:22 följande:

    Jag tror att det var din pappas spridning till levern som orsakade hans förvirring. Min pappas lever gav upp successivt (av andra skäl) innan han fick en transplantation och när leverns funktion avtog kunde inte längre kroppens gifter transporteras ut ur kroppen som de ska och då får man ett slags demensliknande förlopp som kan ge hallucinationer, förvirring etc. Pappa hade tillslut blöjor och fick matas, innan han blev "normal" igen efter transplantationen.

    Samma sak med min bästa vän som dog av bröstcancer som gett metastaser i levern. Hon var väldigt förvirrad sista tiden.

    Beklagar din sorg.


    Här har du en poäng!

    Att jag inte tänkte på det själv *slår mig för pannan*
Svar på tråden Hade pappa hjärnmetastaser?