Inlägg från: Bananböjaren |Visa alla inlägg
  • Bananböjaren

    Hur kan så många ha hund?

    Eh, du bygger en hundgård som alla andra?

    Bor du i lägenhet ska du inte ha hund, det är inte lämpligt och borde förbjudas. Vilda djur ska inte bo i städerna. Nått som djurrättsorganisationerna borde jobba för men det vet vi alla varför dom inte gör.

  • Bananböjaren
    Sasu skrev 2019-10-19 10:20:16 följande:

    sen när är en hund ett vilt djur?


    håller helt med att inte ha hund i lägenhet, särskilt om det är en hund med mycket vakt i sig, men en hund är inte ett vilt djur. '


    Sen spelar det ingen roll om man har en hundgård, man måste ändå ge hunden närhet och tillsyn var 5e timme. valpar måste man ge tillsyn va 4e timme.


    Hundar är domesticerade men fortfarande vilda djur. Det har hänt mer än en gång att vår sibbe kommit med hare i käften när jag varit i skogen med den. Det skulle jag definera som ett vilt djur. Det är typiskt stadsbobeteende att springa runt och bära på virkade väskor innehållandes hundar i babykläder. Det är inte anständigt för ett vilt djur att behandlas som en liten hjälplös bebis.

    Lagen måste inte följas till punkt och pricka enligt västerländsk rättsprincip om att man är oskyldig tills motsatsen är bevisad. Det kan alla normalbegåvade räkna ut.

    Vissa lagar är inte anpassade efter ett modernt samhälle där båda vuxna förväntas förvärvsarbeta. Eller tror du verkligen att alla hundägare är arbetslösa eller arbetar i skift tillsammans med sin andra hälft?
  • Bananböjaren
    Fladdriga svansen skrev 2019-10-19 12:23:57 följande:
    Lite roligt att du hänvisar till lagen men själv släpper din hund utan tillsyn samt utgör jaktbrott.
    Som sagt, man är oskyldig tills motsatsen är bevisad. Vad i mitt inlägg är det du inte förstår?
  • Bananböjaren
    annabellelee skrev 2019-10-19 22:02:00 följande:
    Att din hund tar harar beror inte på att den är ett vilt djur, utan på att du har dålig pli på den. Om du inte kan hindra din hund från att ta smådjur rekommenderar jag en lydnadskurs, annars kan din hund bli farlig.

    Vargar är vilda djur till skillnad från hundar som i tusentals år avlats fram av människor.
    Tror nog jag har bättre pli på min hund än du anar.
  • Bananböjaren
    Jemp skrev 2019-10-20 10:55:14 följande:
    Nåja, hundar har instinkter och rasen som nämns har väl bland de högsta jaktinstinkterna. Att en hund tar småvilt innebär knappast att den är farlig mer än för viltet (och ev kan orsaka trafikolyckor etc som följd). Däremot ska den givetvis hållas kopplad.
    Finns inga vägar där min husky får springa.
  • Bananböjaren
    LFF skrev 2019-10-23 11:49:10 följande:
    Där låter du som en rätt typisk sibbeägare... Flertalet jag träffat tycker det är helt ok att hunden klipper smådjur. Träffade på några sibbeägare på fjället ett år. De hade typ ingen mat med sig eftersom "hundarna plockar lämlar och andra smådjur". 

    Det är såna attityder som gör att vi med uppfostrade hundar får en massa skit när våra hundar är lösa.
    Jaha, intresseklubben antecknar.
Svar på tråden Hur kan så många ha hund?