• Anonym (@@)

    Detta med hur ofta man tvättar sängkläder

    Det är väldigt mycket svett, hudavlagringar etc som ni gnider in i era sängkläder och detta frodas kvalsterna i. Tvättar och bäddar rent en gång per vecka, i stressade perioder kan det hända att det endast sker varannan vecka men då lider jag i tanken den veckan. Tvättar ofta på 90 grader och aldrig under 60 grader. Tips är att köpa lakan i samma färg som påslakan så kan man slänga in hela set:et i sams tvätt. Börja tvätta och renbädda oftare för en mindre snuskig tillvaro!

  • Anonym (@@)
    Anonym (när det behövs) skrev 2019-10-21 23:36:26 följande:

    Fruktansvärt överdrivet att tvätta i 90 och så ofta. Finns inte ens som alternativ ii vår tvättstuga. Snacka om att slösa på miljö, vatten och elektricitet. Tycker ni ska slappna av lite och släppa era renlighetsfobier. Ingen som dött av att tvätta lakan mer sällan.

    Inser ni hur de allra flesta lever som inte ens har tillgång till tvättmaskiner?


    Inte ett dugg överdrivet, visst klarar sig sängkläderna på tvätttemp om 60 grader men då maskinen är en helt ny sådan av hög kvalité så tvättar den så pass bra pga god och utvecklad teknik idag att det börjar växa bakterier i maskinen om den inte körs i 90 grader med jämna mellanrum. Det ger sig tillkänna på vit tvätt som små svarta prickar=mögel i maskinen. Så för att undvika detta körs sängkläderna alltid på 90 grader för på så vis säkra att maskinen rengörs i hög temperatur regelbundet. Annars kan man köra dem i 60 grader också men då får man ett annat problem med dagens utvecklade maskiner.

    Precis som Borrealis skriver så kokades sängkläder förr i tiden. Min svärmor är uppvuxen i norra Finland utan rinnande vatten och hushållsmaskiner, de tvättade och kokade tvätten ute på gården! En renligare och noggrannare människa med sitt hushåll än henne har jag aldrig stött på, det var ännu viktigare förr med hygien för att att undvika sjukdomsspridning. Så bara för att de inte har tillgång till tvättmaskiner betyder det inte att de är/var mindre renliga och de som inte kan hålla den nivån önskar nog att de hade möjligheten (de som lever i slumområdena osv). Sjukt att ha tillgång till lyxen av tvättmaskin och välja att leva snuskigt!
  • Anonym (@@)

    Det är helt fantastiskt så upprörda de som tvättar sällan blir av våran rutin som tyder på rätt handhavande. Det diskuteras om våra detaljer på ett så löjligt vis, om det verkligen ska vara 90 grader, att vi är rädda för kvalster, slösar med elektricitet och vatten och sliter på miljön etc. Otroligt så kreativa ni är med alla motargument istället för att bara acceptera att vi gör det enligt rekommendationerna och vårt eget renlighetstycke. Vi accepterar att ni vill sova sunkigt och har ni inte fått en tankeställare efter trådens framfart så prioriterar ni annat här i livet helt enkelt!

Svar på tråden Detta med hur ofta man tvättar sängkläder