Inlägg från: Anonym (jojo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jojo)

    Varför väljer ni att bli tillsammans med män/kvinnor med barn sedan innan?

    Anonym (E) skrev 2019-10-20 21:25:11 följande:
    Jo, fast man är väl medveten om att det ofta kan bli problem när partnern har barn sedan innan? Ändå väljer man att köra på. Det är det jag menar. Eller är man så naiv och fullständigt omedveten om eventuella problem som kan uppkomma?
    Det blir aldrig problem med en partner utan barn?
  • Anonym (jojo)
    Anonym (E) skrev 2019-10-20 21:27:08 följande:
    Ja, så är det givetvis men det är inget svar på mina frågor. Att det finns många fall som fungerar bra ändrar inte det faktum att det finns många fall som inte gör det. Varför väljer man att utsätta sig själv och sina eventuella barn för den risken?
    Du tänker att man ska leva själv resten av livet om man är ensamstående?
  • Anonym (jojo)
    Anonym (E) skrev 2019-10-20 21:47:56 följande:

    Jo men inte på den nivån och av den typen. Utrymmet för potentiella problem är oändligt mycket större när det finns barn (och partners) från tidigare med i bilden.Det är alltså som jag frågade att man är rädd att vara singel och ensam och då hellre utsätter sig för sådana problem som en bonusfamilj kan ge? Men nej, alternativen är inte välj en person med hemmavarande barn sedan innan eller var singel för resten av livet. Men det är väl nästan lite svaret på min fråga, du visar att folk alltså uppenbarligen tänker så.


    Du kanske aldrig känt en sådan kärlek som får de mest rationella människorna att ge sig in i ett liv med bonusar?

    När alla andra alternativ är otänkbara.

    Som sagt, bonusrelationerna som fungerar bra hamnar inte på fl. Inte heller de vanliga.

    Men tittar man genom trådarna så ser man att det är oftast vanliga (icke bonus) relationer där det ska diskuteras ev. separation.

    Det är sorgligt att skilsmässostatistiken visar så höga siffror men kul att det folk ändå tror på kärleken och försöker igen.
  • Anonym (jojo)
    Anonym (Barnen på köpet) skrev 2019-10-21 09:11:15 följande:

    Jag hade inte haft en tanke på att ingå en relation med en man som hade barn. Tvärt om så var det något av en dealbreaker då jag var så säker på att jag inte skulle ha barn. Kunde jag inte få egna barn så skulle jag inte ha någon annans heller.

    Så dök Han upp. Samma intressen, samma drömmar och mål inför framtiden. En god vän som stöttade mig i allt och som jag kände att jag kunde göra detsamma för.

    Jag höll ändå hårt på att absolut inte flytta ihop eller blanda in barnen. Vi träffades väl i drygt 3 år innan jag kände att jag ville träffa hans barn.

    Sedan träffades vi i ytterligare 3 år där barnen var en liten del av vår relation men hela hans liv.

    Vi kände att vi ville gå vidare och leva tillsammans men för att det ens skulle finnas den minsta chans till framgång på den fronten började vi gå till en samtalsterapeut för handledning. Handledning i det praktiska och känslomässiga. Han var änkeman, hade stödfamilj till barnen varannan helg och vissa lov. De hade ett bagage som var ganska tungt.

    Vi träffade terapeuten både gemensamt och enskilt och fick genom denne en chans att ge barnen stöd genom att de också fick samtalskontakt för att ventilera och få stöd.

    För vår del har det varit en framgångssaga. Visst har vi flyttat berg ibland men vi har ändå gjort det som en familj med en otroligt stabil grund att stå på. 17 år har vi levt tillsammans nu och hade ytterligare 6 år innan det då vi lärde känna varandra.

    Jag valde ju honom med insikt om vad han hade med sig och fick därmed barnen på köpet med allt vad det innebär. Jag har aldrig behövt ta på mig någon föräldraroll eller ta samma ansvar som en förälder väntas göra.

    Vi har ganska nyligen välsignats med ett tillskott i familjen då hans äldsta dotter blivit mamma. Helt underbart!


    Att läsa det här var som en frisk fläkt. 
    Det är oftast ganska dyster läsning på FL. 

    Får man det inte att fungera per omgående så är det hej då med partnern och hans barn.

    Grattis till er, ni knäckte nog koden :)
  • Anonym (jojo)
    sextiotalist skrev 2019-10-21 14:10:22 följande:

    För mig hade det varit adjö om det inte fungerat från början.

    Mitt liv är för värdefullt för mig än att gå in i dysfunktionella relationer.


    Nej, varför kämpa för något man verkligen vill ha när man väl hittat det? Herregud..
  • Anonym (jojo)
    sextiotalist skrev 2019-10-21 18:19:47 följande:

    Nej, jag anser att ett förhållande ska man inte kämpa för att få till. Då får det vara


    Ja så får man ju tycka. Oavsett vad så var det trevligt att läsa om hur (barnen på köpet) blev lycklig i sitt förhållande med bonusbarn. Tycker du inte?
  • Anonym (jojo)
    sextiotalist skrev 2019-10-21 18:55:53 följande:
    Och vi är lyckliga utan att behövt kämpa för vår relation. Sambon har två barn sedan tidigare, ett gemensamt och livet har inte alltid varit lätt, men vår relation har vi aldrig behövt kämpa för. Den har varit den som hjälpt oss genom tuffa tider, 25 år tillsammans
    Ja, men då har ni ju kämpat mot annat och vunnit. Sak samma.. min poäng är ju att många inte vill kämpa överhuvudtaget. Med sin relation eller annat. 
    Lycka ska helst ramla ner i knät när man äter ostbågar i soffan framför paradise hotel. 
Svar på tråden Varför väljer ni att bli tillsammans med män/kvinnor med barn sedan innan?