Forum Grav. komplikationer - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Gravid med högt BMI hjälp!

  Sön 20 okt 2019 21:41 Läst 0 gånger Totalt 11 svar
  Sön 20 okt 2019 21:41

  Hej!

  Jag är 26 år gammal och fick reda på att jag är gravid nu den 10 oktober 2019.

  Jag trodde inte att jag skulle bli gravid med tanke på min vikt men det kunde jag tydligen och jag är så lycklig.

  Min fråga är hur mycket vägde ni när ni skrev in er hos barnmorskan?

  Jag är 167 cm lång och väger 102 kg. Jag mår så dåligt för jag hade tänk att gå ner i vikt och sen försöka bli gravid men nu är jag gravid och överviktig. Jag är så rädd för komplikationer eller missfall. Hjälp mig. Jag ska även göra ett tidigt ultraljud på torsdag och jag undrar om det är fler som har gjort det i början av sin graviditet. Jag är 1 månad gravid nu.

 • Anonym (Kul)
  Visa endast
  Sön 20 okt 2019 21:48 #1

  Grattis till graviditet!!

  Kanske inte bra att ha såpass högt BMI men nu är du ju gravid och det är bara att försöka glädjas och göra det bästa av det.

  Missfall kan man ju få ändå, även fast man kanske är lite mer benägen om man har ett högt BMI (är inte så insatt i hur mkt större risken är faktist)

  Försök leva så sunt du kan under graviditeten, undvik snabbmat, godis, chips och annat onödigt socker.

  Rör på dig, ur och gå eller åka och simma :)

  Jag vägde 72kg och är 183cm. Gick upp 12 kg

 • Anonym (Deeon­)
  Visa endast
  Sön 20 okt 2019 21:51 #2

  Jag vägde 115 och är 162 lång, gått ner till 97 :) tänk på att härda ut dina cravings om det blir sötsaker och sen ska man ju inte äta för 2 ;)

 • Anonym (Gratt­is)
  Visa endast
  Mån 21 okt 2019 14:24 #3

  Hej,

  Först och främst Grattis till bebisen!

  Du väntar inte ett missfall utan en bebis.

  Jag är enormt överviktig, min första graviditet vägde jag 130 kg. Och nu i min andra graviditet vägde jag 134 kg när jag skrev in mig. Jag har alltså större bmi än dig. Jag har visserligen tvillingar i magen samt att jag har haft lite problem med matlusten vilket har resulterat i att jag gått ner till 130, tur är ju att jag har massa kilon som bebisarna kan ta ifrån.

  Ja du kanske är överviktig men det betyder bara att dem kommer ha mer koll på dig. I Västra Götaland får man oftast göra en glukosbelastning och gå och prata med en dietist samt prata med en sån person som ger EDA. Dem håller koll på ett annat sätt när man är stor. Självklart finns det risker att ha högt bmi såsom: stort barn, prematur, diabetes osv.

  Jag har gjort tidigt ultraljud i vecka 8+0 båda gångerna ????

  Men njut, du väntar barn och ska absolut inte banta!

  Ha en fin dag!

 • Tis 22 okt 2019 20:35 #4

  Tack så mycket för era fina ord! Mår genast mycket bättre!!! Känns så skönt att dela med sig och höra andras historier. Betyder mycket för mig!! Ska vara posetiv och glad över min graviditet och äta sunt och motioner så mycket jag kan! ??????

 • Anonym (Kvinn­a)
  Visa endast
  Tis 22 okt 2019 20:49 #5

  Jag är exakt lika lång men väger lika mycket sen ett par år

  Och har alltid haft högt BMI

  Jag har aldrig haft bekymmer med mina graviditeter. Jag har t om gått ner i vikt under den senaste graviditeten. Visst finns risker men min barnmorska sa att undvik gå upp i vikt så brukar riskerna minska.

 • Ons 23 okt 2019 00:02 #6

  Det som är värt att påpekas är att du är medveten om din vikt och till och med gjort en aktiv handling genom att söka hjälp här. Det visar på att du redan börjat reflektera över din situation.

  Om vi utgår från ditt nuvarande BMI brukar det rekommenderas att behålla den aktuella vikten, enligt gränsvärden från WHO. Jag känner inte till din situation vad gäller livsstil, men träning och fysisk aktivitet är givetvis att rekommendera (det finns olika rekommendationer beroende på om du tränat eller inte tränat tidigare samt i vilken graviditetsvecka du befinner dig i), liksom kost (se livsmedelverket) och att undvika självklara saker som tobak och alkohol.

  En fördel med att bli gravid är att det många gånger kan få en att starta träningsprocessen ? det blir som en sporre att dels börja men sedan även fortsätta.

 • Ons 23 okt 2019 07:36 #7

  Jag var gravid medans jag vägde 116kg på mina 170cm, allt gick jättebra, inga komplikationer(endast foglossning och illamående), snabb förlossning dessutom! :)


  Din graviditet kommer räknas som en "höggrisk graviditet" de kommer ta blodprover och ett extra glukostest, ifall allt ser bra ut kommer det helt enkelt klassas som en vanlig graviditet. Kan också bli att du får ett extra ultraljud runt v.30 för att se om bebisen växer bra.

  Ändra om din kost redan nu, gå ut och gå minst 30min om dagen så kommer du märka att du kommer stanna i vikt tills du börjar samla vätska. Jag gick ner till 114 de första 2 veckorna av illamående pga att jag spydde 3 gånger om dagen, gick som högst upp till 124, 4,8kg var bebisen, något kilo var fostervatten och resten vätska i ben och fötter!

  Nu 3 och en halv månad efter förlossningen har jag gått under min startvikt med 6kg, så nu väger jag 110kg och det går stadigt neråt då jag ammar och rör på mig dagligen!

  Finns en ökad risk för graviditets diabetes, men om du inte har någon i släkten som har det är det en liten risk!

  Lycka till nu! :)

 • Ons 23 okt 2019 11:09 #8

  Tack för alla fina svar, ni förstårinte hur mycket det betyder för mig att kunna prata med er! <3


  Jag är mycket medveten om min vikt och känner en enorm oro över den samt att mitt blodtryck är högt. Har varit hos BM och mitt blodtryck va högt båda gångerna.


  Imorgon ska jag på mitt tidiga ultraljud och jag hoppas allt är är okej inne i magen. Mitt knä hoppade ur led 1 oktober när jag inte visste att jag va gravid och jag åt oxinorm mot smärtan samt citadon. Är så rädd att det kan ha hänt något.

  Jag mår bra nu men oroar mig hela tiden. Tänker på vad jag äter och ska börja med motionen nu när jag fått fasttällt av ortopeden att mitt knä ser bättre ut och att jag ska börja med sjukgymnastik.

  Jag ska träffa läkare och barnmorska imorgon tillsammans med min fästman. Jag undrar hur mycket kan man se på ett tidigt ultraljud?


  Min barnmorska vet inte vilken vecka jag är i exakt då jag sist hade mens i 10 juli. Jag hade ingen mens Augusti och jag tog ett gravtest 4 september som va negativt.


  Den 10 oktober fick jag reda på att jag va gravid. Så jag måste ha blivit gravid någon gång i spetember.

 • Anonym (H)
  Visa endast
  Ons 23 okt 2019 11:35 #9

  Grattis till graviditeten!

  Jag skrev in mig igår i vecka 13 (12+5). Jag är 180cm lång och vägde 79,4kg igår. Har gått upp 5 kg sen jag blev gravid.

 • Ons 23 okt 2019 15:26 #10

  Eftersom du hade ett så kallat "normalt" BMI som utgångspunkt, är en viktökning på 10-13 kg under graviditeten ansedd som normalt.

 • Ons 23 okt 2019 15:27 #11
  ree skrev 2019-10-23 15:26:20 följande:

  Eftersom du hade ett så kallat "normalt" BMI som utgångspunkt, är en viktökning på 10-13 kg under graviditeten ansedd som normalt.


  Detta var svar till Anonym (H).
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll