Inlägg från: Anonym (1234) |Visa alla inlägg
  • Anonym (1234)

    Höstlov- bonusar vill vara här

    Nästa vecka är det höstlov och min makes barn vill inte vara på fritids. De är 8 och 10 år. Det är mammans vecka men hon tyckte att de kunde få vara här för att jag ändå är hemma. Jag är hemma och sover på dagarna för att jag jobbar natt. Under höstlovet har jag tagit två extra nattpass och ska kliva på söndag kväll och går av fredag morgon. Så 5 st 12 h pass är inplanerade. Hade de varit tysta och självgående hade det varit en sak men så är inte fallet. Jag vill inte bli väckt och få min sömn störd och det har jag sagt. Igår skickade hon ett sms till min man och skrev att hon tyckte det var riktigt dålig stil av mig som inte ville ställa upp för barnen. Jag fick lite dåligt samvete men vi har provat ha dem här när det varit stängt på skolan för planeringsdagar och det har inte fungerat. De väcker mig för minsta fråga och kan inte ens bre smörgås själva. De leker inte direkt tyst och de springer och härjar inomhus. Barn är barn men det känns inte okej att ha dem här när vi vet att det inte fungerar. De kan väl vara på fritids som sina klasskamrater?

  • Svar på tråden Höstlov- bonusar vill vara här
  • Anonym (1234)
    Aiyana skrev 2019-10-22 09:10:19 följande:

    Om du ska jobba natt den veckan ska du givetvis inte ha bornusbarnen där som väcker dig hela tiden och härjar runt. 

    Vill inte mamman att barnen ska vara på fritids får hon väl ta ledigt och vara hemma med dem.

    Ge dig inte, det kommer du ångra sen. Att få sova ordentligt på dagarna när man jobbar natt är superviktigt. Och ärligt talat, det är inte ditt ansvar att vara hemma med dem, det är föräldrarnas. 


    Just sömnen är jätteviktig för mig. Är så svårt att hålla sig vaken 12 h natt om jag inte får sova tillräckligt. Vi brukar hjälpas åt under lov och andra ledigheter så långt det är möjligt. Om barnen blir sjuka under veckan och jag bara har 2-3 nätter brukar de vara här när jag är ledig. Nu tog jag två extra pass för att få jullovet ledigt. Då jobbar deras mamma så vi tänkte att de får vara hemma lite längre då istället och ha ett riktigt julfirande på julafton. Annars skulle jag ha jobbat julafton och juldagen. Så jag blev lite ledsen över att hon anser att jag inte ställer upp.
  • Anonym (1234)
    CitronTulo skrev 2019-10-22 09:18:49 följande:

    Vad tycker och säger barnens pappa om detta? Förstår han dig, eller vågar han inte gå emot mammans vilja?

    Såklart att du inte ska behöva ha ansvaret för barnen när du behöver sova på dagarna! Varför tar inte mamman ledigt själv då och är hemma med barnen om hon vill att de ska vara hemma från fritids på lovet?


    Han förstår till fullo och har inget problem alls att ta en diskussion med henne. Han tycker bara att det är jobbigt när hon går på repeat som han uttrycker det. Det handlar alltid om att alla andra omkring henne ska lösa hennes problem och ställer man inte upp på det spelas det på samvete och skuldkänslor där hon inte drar sig för att blanda in barnen. Som nu i detta fall. Hon har slut på semesterdagar och får inte ta ledigt. Hon anser att barnen inte ska behöva vara på fritids under lov och då ska andra lösa det åt henne. Kan man eller vill inte är man dum och självisk som inte tänker på barnens bästa och hon säger till barnen att de inte får vara här för att vi inte vill hjälpa dem. Hon kunde ha frågat innan hon sa till barnen att de skulle vara här.
  • Anonym (1234)

    Tack för era svar och input i frågan.

    Jag tror att jag har bäddat lite för situationen själv. Som jag ser det så är vi en familj och då hjälps man åt när man kan.

    Har jag varit ledig när det varit planeringsdagar, tandläkarbesök, VC, föräldramöten, fritidsaktiviteter osv så har jag alltid ställt upp om de har jobbat.

    Vi har alla tre börjat nya arbeten med allt vad det innebär. De är båda chefer och har lite högre förväntan på sig och är jag bara ledig ser jag inget problem i att göra dessa saker. Men när jag jobbar så jobbar jag antingen dygn eller natt. Har jag jobbat dygn så får jag sova färre antal timmar och sällan ostört och är trött när jag kommer hem. Jobbar jag natt så är det 12 h pass och jag behöver verkligen få sova. Sällan klarar jag att sova mer än 4 h efter nattpass men det tysta och lugna när jag är ensam hemma ger ändå vila så att jag klarar av att göra mina nattpass.

    Biomamman är väldigt driftig och har inte alls samma personlighet som jag har. Hon kör järnet 24/7 när hon kan. Jag tror att det är därför hon saknar förståelse för hur det fungerar med nattjobb. Dessutom så kräver ju mitt arbete att jag har full fokus på kunden och jag får inte missa detaljerna vilket jag gör om jag blir trött.

    Grundtanken med att jag tog de här extrapassen på höstlovet var ju att de skulle få vara lediga hela jullovet och åka med mig och deras pappa till Dalarna med besök på tomteland, skidåkning mm. Deras mamma jobbar och har jour den veckan så vi ville göra något särskilt för barnen. Jag bytte pass för deras skull och jag tog väldigt illa vid mig när hon påstod att jag inte var engagerad och brydde mig om barnens bästa. Min åsikt är ändå att höstlovet som tidigare var potatislovet och nu är läslovet är inget riktigt lov utan mer till för föräldrarnas arbete. Därför har jag lite svårt att ta till mig hennes kritik. Jag gör det för deras barn trots att jag inte är tvingad. De får möjlighet att vara med i grupper på fritids som utvecklar deras läsförmåga och vi bygger grund till en härlig och efterlängtad jul.

    Så snälla, spåra inte ur. Ha lite barnperspektiv. Bygg upp förmågan till förståelse för de olika familjekonstellationer som finns idag. Ta hand om varandra och ha en god vecka! Kram

Svar på tråden Höstlov- bonusar vill vara här