• Anonym (Bio)

    Höstlov- bonusar vill vara här

    Jag har ett biologiskt barn och inte ens jag hade låtit mitt egna biologiska barn vara hemma från fritids om jag behövde sova pga nattpass.

    Eller, jo, med mitt barn hade det fungerat då barnet är 8 år ocy väldigt självgående. Läser mest på rummet eller leker lugnt.

    Men hade jag haft en vilde så hade det givetvis inte fungerat. Det säger sig självt.

  • Anonym (Bio)
    cosinus skrev 2019-10-22 09:48:30 följande:

    Jag kan till fullo förstå barnen. Det är ganska många i den åldern som inte är på fritids på loven för att de har mor och far-föräldrar som ställer upp samt att barnen brukar tycka det är otroligt skönt att få komma ifrån skolan och vila en vecka.

    Du är dock inte lösningen på den ekvationen. Jag hade, i ditt läge, sagt att de som föräldrar får lösa 2 dagar var om barnen ska vara lediga. Sen kan du ställa upp och ta en dag. Det är så långt jag hade sträckt mig och bara om föräldrarna faktiskt också bökat och styrt om och offrat sig lite.

    Ska de vara lediga och din man har hand om barnen så får de vara hemma själv en stund hos sin mamma tills han kan hämta och de kan göra något utanför hemmet medans du sover. Alternativt att han 1 dag har dem hemma men då hade jag inte tagit någon egen dag. Max en dags störd sömn.

    Ger också en signal till barnen att ska de vara hos er när du jobbat natt då är det tystnad som gäller. Jag hade, med mina egna, kunnat köra dealen att de slipper fritids så länge jag får sova men väcks jag är det fritids dagen efter. Jag ska kunna sova trots frukost och vanliga bestyr. Håller någon på att dö är de ursäktade att väcka mig men inte för vanliga sysslor och tjafs.


Svar på tråden Höstlov- bonusar vill vara här