• Ess

    Höstlov- bonusar vill vara här

    Det är bara att säga nej och vidhålla det. Sen får hon snacka hur mycket skit hon vill.

    Jag hade aldrig slutat skratta om jag fått frågan, så absurt hade det varit att ens för en sekund inbilla sig att de skulle va hos mig.

  • Ess
    Anonym (styvm) skrev 2019-10-22 12:44:58 följande:

    Det finns många dåliga styvmammor som är otroligt själviska. Något det talas om rätt mycket här på FL. Därför kan man säker känna lite extra ångest över sitt egna beteende och ifrågasätta sig själv när biomamman protesterar eller försöker få en att känna sig dålig. 

    Men du, du är inte en av dessa själviska styvmorsor, och det är otroligt viktigt att du förstår det och inte låter mammans manipulerande nå dig. Du tänker och agerar helt korrekt i denna situation. 

    Du är INTE ledig, du jobbar helt enkelt annorlunda tider. Du behöver få sova och har helt enkelt inte möjligheten att ta barnen under den veckan. Vill mamman verkligen att barnen ska slippa fritids är det upp till henne eller pappan att lösa det så att dom är hemma för att ta hand om sina egna barn. 

    Se till att pappan tydligt förklarar situationen, det ska inte ens vara uppe för diskussion som alternativ att du ska ta hand om deras barn när du sover. 


    Hur självisk är inte mamman i ts, hon kan inte ens planera för sina egna ungar utan ska ha andra att ta hennes ansvar.
    Jag skulle aldrig ställa upp och ta hand om någon annans unge bara för att de var för korkade att själv klara av planeringen. 
    Varför är man självisk för att man inte är en annan människas betjänt, barnflicka och rövslickare?

  • Ess
    Anonym skrev 2019-10-22 12:28:17 följande:
    Exakt.
    Jag till och med flyttade min semester när jag insåg att jag skulle få hans ungar på halsen. Då jobbade jag hellre och tog ledigt när ungarna gick i skolan.

    Ett alternativ hade annars vara att resa iväg på solsemester under tiden. 

    Fast det är ju ingen lösning för ts.
    Även om jag så bara skulle sitta och pilla navelludd hela semestern, så skulle jag inte sabotera den genom att leka barnpiga.
    Hans ungar var här en gång när jag var ledig, men då struntade jag i dem och gjorde det jag tyckte var kul. De fick sköta sig själva och fixa mat osv, det var ett uppvaknande för dem att det inte fanns någon som serverade, det var dom inte vana vid. När maken kom hem första kvällen så hade de inte ätit något på hela dagen.....
  • Ess
    Anonym (styvförälder) skrev 2019-10-22 14:45:54 följande:
    Hur gamla var dom då?
    Trodde din man att du skulle fixa mat åt dom eller vad hade han för åsikt om 
    vad du skulle göra för hans barn?
    Sa han till dom att dom skulle fixa sin mat själva om dom ville ha något?
    Det är ju lika mycket din mans fel som deras biomammas om dom förväntade sig att du skulle fixa för dom om dom var tillräckligt gamla att klara sig själva.
    16-17 år ca Det var kravet för att de skulle få va här när han jobbade, att de skötte sig själva. Det var helt förankrat hos honom och han tog upp det med dem också. Men dom trodde nog ändå att jag skulle väcka dem med frukost osv, men där bedrog de sig för jag stack iväg på mitt.
  • Ess
    Anonym (styvm) skrev 2019-10-22 14:45:53 följande:
    Har du någonsin sökt hjälp vid din fixering vid att hata barn? Det verkar ta upp otroligt mycket av din tankeverksamhet och det kan varken vara hälsosamt eller speciellt roligt liv för dig. 
    Har du någonsin sökt hjälp för att du anser att andra ska dansa efter ungarnas pipa och att alla som inte gör det är själviska!?
    Hade folk lagt lite tid på att uppfostra sina ungar istället för att sitta här och komma med präktiga pk åsikter om hur andra ska göra och tänka, så hade de där ungarna kanske fått något uns av fostran och inte behövt bli illa omtyckta.
  • Ess
    Anonym (styvm) skrev 2019-10-22 17:11:31 följande:
    Så du har alltså aldrig sökt hjälp.. varför? Är det inte otroligt dränerande? Vill du inte bli lycklig någon dag?
    Nej det är det inte, bara när jag behöver träffa dem.
    Det behövs en motvikt mot alla pk och alla som tycker att det är så himla gulligt med andras ungar.
    Det räcker att någon ber om råd för att partnerns barn har tex sömnproblem. Genast blir det hat stämning där allt är ts fel eftersom hon inte älskar barnet och har mage att påstå att barnet har problem, när det enda hon ska göra är att lämna så mår barnet finemang igen.
    Tom personer som påstår sig älska/tycka mycket om partnerns barn blir påhoppade och illa behandlade.
    Allt är faktiskt inte gulligt med andras ungar, och det existerar allt mellan ren kärlek till rent hat emot dem. Men de enda som anser sig ha rätten att höras är de som anser att det är sååå gulligt, sedan behöver de inte ens ha sett ett styvbarn ens på vykort, för de veeet ju hur det ska va och hur det ska kännas.
  • Ess
    Anonym (styvm) skrev 2019-10-23 00:41:59 följande:
    Fast hela din existens på fl handlar om dom så uppenbarligen är du fixerad alldeles oavsett. Det är helt upp till dig om du vill förbli olycklig.

    Och nej det finns inget allmänt hat mot alla styvmorsor. Bara mot dåliga sådana som dig som helt enkelt är dåliga människor och därför självfallet möter förakt. Det är denna tråd ett utmärkt exempel på, jag har inte sett en enda människa attackera eller se ned på ts. För hon är ingen dålig människa.
    Precis som du har rätt att va här inne och sprida dina påhittad slutsatser, så har jag exakt samma rätt. Du har ett precis lika kass liv som du anser jag har eftersom du verkar fixerad vid att sitta här inne och läsa mina inlägg.

    Jo det finns ett allmänt hat mot de som inte enbart sjunger lovsånger om partnerns barn och ex, jag vet det eftersom jag varit härinne i många år. Många som skriver här mår inte bra i sin relation med särkullar och ex. Blir de hjälpta av att höra att de är dumma i huvudet och ska lämna för att inte skada de stackars små barnen?
    För att inte tala om att den heliga kon (exet) alltid har rätt oavsett vilka dumheter hon än hittar på, för det är ju som hon tänker på barnen, helt osjälviskt naturligtvis...
    Det behövs en motvikt till det, för det går att ha ett bra förhållande med partnern och inte vilja engagera sig i särkullarna. Det funkar utmärkt att leva uppdelat under samma tak och inte betala för sådant som har med särkullarna att göra. Det är inget konstigt att tycka andras ungar är pest och jobbiga. Man kan ägna sig åt sin hobby och/eller jobba över mycket när föräldern har umgänge. Det enda det handlar om är ifall man tycker partnern är värd de uppoffringar man får göra för att stå ut tills umgänget upphör. 
    Särkullarna försvinner ju inte bara för att de blir vuxna, men då kan föräldern köra hem till dem för att träffa dem, och man själv kan stanna hemma.
    De få gånger de kommer hem till en och hälsar på kan man bita ihop och hålla god min.

    Enda anledningen till att ingen rackat ned på henne är för att hon ska jobba. Hade hon varit ledig och velat ta det lugnt och göra vad hon själv ville så hade det låtit annorlunda. 
    Läs hur många som skrivit "eftersom du ska jobba...." 
  • Ess
    Aiyana skrev 2019-10-23 13:41:14 följande:
    Men vad jag inte förstår att varför en som är så hatisk mot "särkullarna", som du så fint kallar dem, ändå väljer en man som har barn sedan tidigare. Hade inte du och framförallt "särkullarna" haft ett mycket bättre liv om du valt en man utan barn?

    Du är som bonusmammornas Cruella de Vil. 
    Jag kanske anser att han är värd den uppoffringen att stå ut med dem.
  • Ess
    Anonym (styvm) skrev 2019-10-23 16:28:36 följande:
    Nu pratar vi inte om ts, ingen har kritiserat ts i hela tråden, trots att ess och hennes polare gärna vill alliera sig med alla styvmammor som har problem alldeles oavsett hur olika dom är och behandlas. 

    Och nej ingen behöver ta ansvar för andras barn men vill man inte vara en del av en familj så ser man just till att inte bli en del av en. Detta är dock otroligt svårt att fatta för onda styvmorsor. Hittar dom någon som dom är kääära i måste dom ju bara stanna alldeles oavsett hur mycket lidande dom orsakar både sig själva och barnen. Sen när dom lider, efter deras egna val, och barnen lider helt utan att någonsin få välja, sitter dom där och tycker synd om sig själva i sina gigantiska offertröjor. 

    Det funkar inte att bo med en familj, vara del av en familj och inte sedan ta sitt ansvar som en del av en familj. 
    Jag tror föräldern känner sina barn bäst och vad de mår dåligt och bra av.
    Varför denna hets att va en familj?
    Det går utmärkt bra att bo ihop med någon utan att börja leka familj, har man inga band till varann så är man heller ingen familj. För vissa kanske det i bästa fall växer fram band så småningom, för andra gör det inte det. För några blir relationen sämre och sämre ju längre tiden går, det är helt enkelt inga människor man skulle välja att umgås med om det inte var för partnerns skull.
  • Ess
    Aiyana skrev 2019-10-23 14:25:24 följande:
    Det har jag gjort i många år. Och jag är övertygad om att vilken attityd man har då ma går in i förhållandet vad gäller mannens tidigare barn betyder väldigt mycket för hur det ska fungera.

    Givetvis ska man inte vara dörrmatta eller en mes men man ska också veta vad det är man ger sig in på. Att hata bonusbarnen så mycket som vissa gör måste göra livet svårt för samtliga inblandade. Då tycker jag att man ska välja en man utan barn sedan tidigare. 

    Jag hade aldrig velat leva tillsammans med en man som hatar mina barn. Hade du? 
    Nej det betyder inte speciellt mycket vilken attityd man har. Antingen passar man ihop eller så gör man det inte. Sedan dessutom kan saker och ting förändras med tiden, både åt det bättre och åt det sämre hållet.
    Jag har aldrig påstått att jag hatar särkullarna, jag gillar dem inte, men hata är det andra som skriker att jag gör. Jag och maken har levt ihop i snart tjugo år, så jag har haft gott om tid att skapa min uppfattning om dem. 


  • Ess
    Anonym (!) skrev 2019-10-25 16:01:05 följande:
    Ja och det är ju därför de fick barn med den första skatan.
    HaHa, och sen fick hjärnan styra när de valde nästa partner. 
Svar på tråden Höstlov- bonusar vill vara här