Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    Sjukskrivning sista månaderna

    Hej jag behöver råd/ erfarenhet. Vad gäller vid sjukskrivning av graviditetsbesvär? Vad har ni för erfarenheter? Kan läkaren sjukskriva 2 månader rakt av fram till bf- datumet? Eller är det 2 veckor här å två veckor där.

    Kan han sjukskriva framåt i tiden, så att säga att han tycker att jag kan jobba en vecka till men därefter sjukskrivning eller är det omedelbar sjukskrivning som gäller?

  • Svar på tråden Sjukskrivning sista månaderna
  • pandarinen

    Fara för att barnet ska komma för tidigt borde väl hög stress kunna vara giltigt? Å ingen möjlighet att gå ifrån och vila?

  • pandarinen

    Men det går att få en längre sjukskrivning tex 2-2,5 mån pga av stressrelaterade symtom? Att bli sjukskriven från v27- bf?

  • pandarinen
    Vad ställer försäkringskassan för frågor i den ansökan man gör själv, när det gäller sjukskrivning utfärdad av läkare?
  • pandarinen
    Ebo88 skrev 2019-10-26 18:53:40 följande:
    Dom ställer inte några frågor, du beskriver varför du inte kan jobba och pågrund av vilken anledning. Din läkare måste vara noggrann med att skriva just av vilken medicinsk/annan anledning till varför du ska/bör vara sjukskriven.

    Sen är det upp till handläggaren att berömma ditt fall.

    Mitt ärende tog 2.5 månader nästan tills jag fick veta att jag var beviljad sjukpenning.

    Hade f.kassan nekat så hade jag inte haft någon inkomst. Nu fick jag retroaktivt från 5/8.
    Det är tragiskt och galet att det ska behöva ta så lång tid för dem att ta beslut. Borde räcka med att en läkare intygar att det inte går att arbeta. 
    Det är försäkringskassan själva som uppmanar mig att söka sjukskrivning och inte graviditetspenning. 
  • pandarinen

    Jag har flera symtom ( kallar man det symtom för det första? )

    En del kan jag verkligen skriva hur de påverkar mitt arbete/vardag men hur beskriver man magkatarr mer än att det gör ont? 

  • pandarinen

    Hahaha, nu är magkatarren det minsta bekymret jag har :D Så var mest fundersam hur det påverkar, men det är klart att när jag får den så påverkar det också, framförallt psykiskt och fysiskt, för det gör ju ont och tröttar ut en och man tappar ju koncentrationen på arbetet när man har ont på ytterligare ett ställe mm. 

  • pandarinen

    Från och med den 1 juli 2018 är arbetsgivare enligt lag skyldiga att upprätta en plan för hur den som varit sjukskriven i mer än 30 dagar ska kunna komma tillbaka i arbete.  Gäller det verkligen för gravida också? Tänker att sjukdomen är ju ofta beroende på graviditeten och kommer förhoppningsvis försvinna efter förlossningen? 

  • pandarinen

    Hahahaha skulle aldrig nämnt magkatarren, det är ju det sista jag har bekymmer med. Vad ni hakar upp er på saker! 

Svar på tråden Sjukskrivning sista månaderna