Inlägg från: Samtalshoran |Visa alla inlägg
  • Samtalshoran
    Xzx skrev 2019-10-22 18:32:55 följande:

    Och varför skulle det inte göra det?

    Lika mycket som en man vet att han kan göra en kvinna gravid vet en kvinna att hon kan bli gravid av en man.


    Ja, och en kvinna kan sedan välja om hon vill göra en abort eller inte. Och båda kan välja om de vill vara närvarande föräldrar eller bara betala underhåll och göra sin grej någons annanstans.
  • Samtalshoran
    Xzx skrev 2019-10-22 22:33:00 följande:

    Eller inte betala något alls för något man inte vill ha att göra med - känns som en rimligare lösning!


    Om man inte vill ha något att göra med barn får man låta bli att stoppa kuken i folk som kan bli gravida. Har man varit med och gjort ett barn så får man hjälpa till, om så bara med pengar eller hitta någon som vill adoptera barnet.
  • Samtalshoran
    Xzx skrev 2019-10-23 00:12:10 följande:

    Tycker du den argumentationen borde gälla kvinnor också? "Om du inte vill bli gravid, låt inte någon stoppa kuken i dig" Inte? Tänkte att jag misstänkte nästan det... Kan den ena kunna dra sig ur ett stundande föräldraskap utan samtycke ska även den andra kunna det. Simple as that.


    Om man av någon anledning vägrar abort kan jag tycka att det är en bra i ide att inte ha omslutande sex om man inte vill ha barn. Så absolut, argumentet gäller även för den som bär barnet.

    Om en person väljer att göra abort finns det inget barn att ta hand om. Om det finns ett barn ska föräldrarna ta ansvar för det, om så enbart genom att bidra ekonomiskt.
  • Samtalshoran
    Xzx skrev 2019-10-23 00:32:06 följande:

    Där håller jag inte med dig. Vill mamman ta hand om barnet får hon göra det. Vill hon inte ta hand om det slipper hon. Exakt samma, menar jag, ska gälla för pappan. Även om han, med nödvändighet, inte kan ha veto ang om barnet ska komma till eller ej.


    Och jag håller inte med dig. Jag tycker att pappan tar det beslutet när han väljer att ha sex, vill han inte ha något att göra med ett barn så bör han avstå från sex.
  • Samtalshoran

    [quote=79981529][quote-nick]Xzx skrev 2019-10-23 00:47:40 följande:[/quote-nick]EXAKT det argumentet använder abortmotståndare mot kvinnor - och det håller inte. Oavsett om det riktas mot en man eller en kvinna.

    Kvinnan behöver inte ta konsekvenserna av en graviditet om hon inte vill - och det ska inte en man heller behöva.[/quote

    Så du menar att en "juridisk abort" skulle vara samma sak som en abort? Med samma effekter?

    Missförstå mig rätt, jag tycker ju alla alla ska ligga så mycket som möjligt för det är festligt med sex, men jag tycker man ska vara medveten att en möjlig konsekvens är att det blir ett barn. Som man då får ta hand om, inte för att det är "rättvist" gentemot mamman utan för barnets skull.

  • Samtalshoran
    Anonym (Ja) skrev 2019-10-23 10:24:30 följande:

    Du tycker att underhållet är en baggis, en småslant som inte spelar så stor roll. Men vet du, det är inte så för alla. Surprise!

    1500 i månaden är inte en futtig peng för en vanlig knegare, alla är inte högutbildade akademiker förstår du.

    1500 i månaden kan vara skillnaden mellan t ex trångboddhet kontra ett vettigt hem. Eller mellan vatten till maten kontra mjölk, att frysa tårna av sig kontra ett par rejäla vinterkängor.

    Dina "futtiga" 1500 blir 18000 på ett år, är det också futtigt?

    Detta vansinnesbidrag, för ovilliga påtvingade pappor, kan vara skillnaden mellan ett förhållande kontra att vara singel. För vi är många som valt bort pappor pga ekonomin. 

    Den futtiga summan på 324 000 (oförändrat penningvärde) är ju en baggis.

    Då har vi inte räknat på den korrekta summan heller som idag är 1573, upp till en viss ålder. Sedan höjs det till 1723.

    Så den korrekta summan är snarare i runda siffror 350 000, såvida inte ungen studerar vidare. Då blir det ytterligare drygt 60 000, alltså över 400 000 kronor.

    Men åh, så futtigt!


    Jag håller med om att det inte futtigt, och pengarna ska gå till att barnet inte behöver frysa om tårna eller bo kefft.
  • Samtalshoran
    Bananböjaren skrev 2019-10-23 15:25:12 följande:

    Precis så är det. Därför ska abort förbjudas.


    Alla aborter? Även vid missbrukande föräldrar eller fosterskador?

    Om samtycke inte fanns vid sex ska det vara ok att göra abort då?
  • Samtalshoran
    Anonym (Mika) skrev 2019-10-23 19:09:50 följande:

    Det är då den juridiska aborten ska träda in. Det är då mannen ska få avsäga sig föräldraskapet och underhållet. Helt klart rättvist, tycker jag. Hennes beslut, hennes ansvar.


    Men om kvinnan ser en abort som att hon mördar ett barn, ska hon då gör en? Eller få ta hela ansvaret själv?
Svar på tråden Utöka Samtyckeslagen