• Robert 832

    Utöka Samtyckeslagen

    Drottningen1970 skrev 2019-10-22 17:33:01 följande:

    Samtycket sker i samma ögonblick som man har sex eftersom varje normalbegåvad vet att sex kan resultera i graviditet.


    Med den logiken kan vi ju avskaffa abort eftersom "varje normalbegåvad vet att sex kan resultera i graviditet".

    Jag håller med ts. Samtyckeslagen är skriven i syfte att skydda kvinnors intressen och det spelar helt klart ingen roll att det går ut lver män.
  • Robert 832
    Anonym (ER) skrev 2019-10-22 18:44:51 följande:

    Vad i samtyckeslagen går ut över män?


    Att det räcker med att en inte givit uttryckligt jakande svar för att fälla en för våldtäkt. Den misstänkliggör män som förövare även om ingen våldshandling begåtts och målar ut kvinnor som offer innan det ens är tal om vare sig sex eller relation.

    Ärligt talat förstår jag inte att män ens vågar ligga med kvinnor... Det kan aldrig ge några fördelar men är i de allra flesta fall omringat med nackdelar och fällor.
  • Robert 832
    uhsumkat skrev 2019-10-22 18:44:48 följande:

    DIn logik saknas helt i resonemanget. Abort handlar om otroligt mycket mer än om barn. Bla jämställdhet och kvinnors villkor på arbetsmarknaden. 


    Som inte påverkas på något sätt om hon håller sig borta från sex eller hur? Men män ska tvingas ta sitt ansvar och förlora i karriären?
  • Robert 832
    uhsumkat skrev 2019-10-22 18:54:37 följande:

    Men stackars lågpresterande män som inte kan ta ansvar för något de gör?

    Alla andra ärt så elaka så de misslyckas med precis allt bara för att alla andra är så dumma?


    Haha! Sånt uppenbart försök att trigga. Menar du då att kvinnor är så lågpresterande att de behöver en fördelaktig lag för sina intressen?

    Nä, värnar man om jämställdhet så gör föräldraskapet frivilligt hellre än ett tvång enbart för ena könet.
  • Robert 832
    Drottningen1970 skrev 2019-10-22 18:58:12 följande:

    Det är hennes kropp som ska upplåtas till en graviditet så självklart måste valet vara hennes.

    Det alla knäppjökae som förespråkar juridisk abort helt missar är att det faktum att man inte juridiskt kan avsäga sig ett faderskap och slippa försörjningsskyldigheten INTE är ett skydd eller gåva till KVINNAN utan ett Skydd och rättigheter för ett helt oskyldigt barn som har rätt till sitt ursprung, arv släkt etc. Barnet har absolut ingenting att säga till om vad det gäller sättet det kom till världen på utan är helt oskyldig och kan således inte lämnas rättlös oavsett hur ansvarslös eller knäpp man nu kan tycka att föräldrarna är. Oavsett om det kom till via våldtäkt eller genom en oönskad graviditet.

    Det är BARNET som skyddas. Hur svårt kan det vara att få in detta i skallen.


    Okej... Så barnets rättigheter väger tyngre än mannens men kvinnans rättigheter väger tyngre än barnets. Tack för att du klarar upp det och vilken syn du har på män, nämligen som försörjare och tredje klassens medborgare.
  • Robert 832
    uhsumkat skrev 2019-10-22 19:00:17 följande:

    Du har alltså inte läst vare sig lagen eller diskussionerna kring den. Seriösa diskussioner av bla lagrådet och inte på familjeliv...

    Lagen handlar inte om kvinnors intresse. Gör om och gör rätt.

    Varför idiotförklarar du män som grupp betraktat?

    Vad tror du vinner på det?


    För att män som går med på detta uppenbarligen ÄR idioter. De går med på en lagstiftning som innebär att de behöver ta ansvar för något en kvinna kan avsäga sig med en axelryckning.

    Men mest av allt är jag förvånad att det finns så få kvinnor som tar något som helst eget ansvar utan lastar män för allt trots att hela makten kring havandeskapet är hennes egen.

    Fast... När jag tänker på det är det egentligen rätt typiskt. Kvinnor fattar beslut och så är det männens ansvar att finna sig och om nödvändigt städa upp konsekvenserna.
  • Robert 832
    uhsumkat skrev 2019-10-22 19:21:47 följande:

    Du var inte vaken på biologilektionerna?

    Men du menar kanske på allvar att du tror att kvinnor får barn via jungfrufödsel?


    Som sagt. Med den logiken kan vi avskaffa abort. Oönskade graviditeter händer. Inte sällan för att kvinnor ljuger för att få till ett havandeskap med en man.
  • Robert 832
    Anonym (Haha) skrev 2019-10-22 19:24:09 följande:

    Slår vad om att du själv är en stackars man?! Och varför ska barnet bli lidande för att män inte använt skydd och stoppat snoppen i en kvinna oskyddad?


    Jag hoppas att du en dag får en kvinna. Då kommer du förstå vad jag menar. ????
  • Robert 832
    uhsumkat skrev 2019-10-22 19:26:04 följande:

    Så var du tillbaka på ruta noll. Du saknar logik i ditt resonemang. Gör om, gör rätt.


    Jag kan knappast hållas ansvarig för att du inte förstår logik.
  • Robert 832
    Fjäril kär skrev 2019-10-22 19:32:34 följande:

    Så det är alltid kvinnans fel att oönskade barn blir till? Har mannen aldrig ett eget ansvar över sin snopp?


    Ja? Eftersom hela beslutet ligger i hennes händer är det enbart hennes fel om ett oönskat barn kommer till världen.

    Ansvar som män tar slutar vid förebyggande arbete, skydd osv men har man trots detta ändå blivit gravid är det i alla högsta grad enbart kvinnans ansvar/fel.
  • Robert 832
    Drottningen1970 skrev 2019-10-22 20:07:14 följande:

    Mig veterligen är det strängeligen förbjudet att döda barn i sverige.

    Detta handlar om att ta ansvar för ett barn som fötts.


    Då antar jag att du inte har några invändningar mot att mannen inte tar ansvar för det innan det föds? Eller för den delen att han inte vill dela tillvaron med kvinnan som beslutat om hans resterande liv?
  • Robert 832
    Anonym (SURE) skrev 2019-10-22 20:48:17 följande:

    Vilken oerhört korkad och outbildad kommentar!!! Hur mycket makt över sina liv tror du kvinnor har utanför västvärlden? Hur ska de göra i de i länder där de är straffbart och förenat med livsfara att utföra en illegal abort hos nån lekman som förbarmat över de stackars kvinnorna och förmodligen vill tjäna en slant. Där de är sexslavar i krig eller ägda av maktfullkomliga män. Där de hålls instängda varje dag och inte har nån frihet som vi i våra länder. Herregud TÄNK!!!!


    Jisses. Todde vi pratade om lagstiftning i sverige. Men det är klart ska vi blanda in hela världen i vår debatt om lagstiftning kanske vi ska prata om tvångsmönstrade soldater och slavarbetare också från tredje världen och relativisera det mot att män inte har nått att säga till om idag i sina relationer.

    Men.... Jag sänker mig inte till det, tråkigt att du gör det.
  • Robert 832
    Solarn skrev 2019-10-22 21:54:51 följande:

    Varför ska det handla om vad en del tycker är jämställt i första hand? Om en man och en kvinna frivilligt haft sex och det resulterar i ett barn så bör väl rimligtvis barnets bästa sättas först?

    Dessutom, ni som förespråkar juridisk abort, vad ska männens ansvar vara tycker ni? Ska män kunna skippa kondom "för att det inte är lika skönt" och sen kunna skriva på ett papper att de inte vill ha barnet? Och män som med sin partner aktivt väljer att skaffa barn och sedan ångrar sig när kvinnan är gravid, hur ska det bli för dom? Hör aldrig lösningar om hur det skulle fungera i verkligheten för männen, och ingenting om hur det skulle drabba barnen.


    Rimligen skulle tidsfristen att bestämma sig vara kortare än den kvinnan har för fysisk abort så hon har en rimlig chans att göra sitt beslut baserat all information. Nej, jag tycker abort bör villkoras... Den är alldeles för liberal och bör finna till i första hand för de som försökt ta ansvar men preventivmedelen inte räckte eller för våldsdrabbade kvinnor. Män ska absolut avkrävas ansvar. Jag motsätter mig bara hur det är skrivet idag och att det hela är upp till en av parterna. Särskilt om man utläser av svaren i tråden att det faktiskt används just för att snärja en man vare sig han vill eller ej.
  • Robert 832
    uhsumkat skrev 2019-10-22 22:20:34 följande:

    Vilken underbar nivå du har "enbart kvinnans ansvar/fel".

    Männen är alltid oskyldiga och utan ansvar. Enligt dig. (Vilket per definition betyder att män ska omyndigförklaras pga deras könstillhörighet.)

    Men de allra flesta män är klokare än såhär och är glada att lagen inte medger att hälften av Sveriges befolkning är omyndigförklarade. 


    Nej, det säger jag absolut inte men du kan inte hålla nån ansvarig som inte har nått att säga till om. Bara genom att införa juridisk abort KAN ovilliga män ta ansvar om olyckan är framme.

    Annars är det helt upp till kvinnan.

    Och på sätt och vis ÄR män med din divis omyndigförklarade som ju inget har att säga till om.

    Säg mig, brukar su normalt känna nått ansvar för dåliga beslut någon annan fattar åt dig?
  • Robert 832
    uhsumkat skrev 2019-10-22 22:45:24 följande:

    Mannen ÄR ansvarig för sina handlingar, sexet, vilket leder till barn.

    Du vill med andra ord omyndigförklara alla män...


    Nej, det är tvärtom vad du vill. Jag vill hellre utöka deras eget förmyndarskap. Om du drar parallellen mellan att man är omyndig för att man ångrar resultatet av en handling så måste du med din logik tycka kvinnor idag är omyndiga som har den rätten?
  • Robert 832
    uhsumkat skrev 2019-10-22 22:49:54 följande:

    Du bara skriver det flera gånger.

    Ja, livet är orättvist. Männen måste ta ansvar innan. Kvinnan både innan och efter...

    För den oansvarige mannen krävs bara att han betalar, kvinnan att hon fostrar ett barn under ett helt liv. 


    Om det är så illa varför insisterar kvinnor ändå då på att föda barn med förväntningen att mannen ska vilja finnas där? Min enda invändning i hela den här debatten är att män hålls ansvariga för ett beslut som enhälligt är kvinnans. Verkligheten funkar inte så.

    Istället för att skuldbelägga alla fäder vore det på sin plats att lägga skuld på de som valt att ändå skaffa barnet trots invändningar.
  • Robert 832
    uhsumkat skrev 2019-10-22 22:51:09 följande:

    Så nu tar du tillbaka allt du dillar om att ansvaret bara är kvinnans?

    Nu kanske du själv fattar att du omyndigförklarar mannen med ditt resonemang.


    Nä det gör jag inte. Det hela utgår ifrån vad du tycker är att ta ansvar. I din värld existerar det enda alternativet en man kan ta ansvar för ett oönskat barn att rycka på axlarna åt oturen och leva de kommande 20+ åren med ett barn han aldrig velat med en kvinna som tagit det beslutet (och säkert tusentals kommande beslut) åt honom. Det är dock inte att ta ansvar det är att omyndiggöra sig själv.

    I kvinnans fall verkar du dock tycka annorlunda. Hon kan minsann ångra sitt beslut (för man är två om sex) och du verkar tyckte det är att ta ansvar.

    Min divis är att ta ansvar ska vara lika för båda mem jag låter som en kompromiss dig besluta. Är det att ta ansvar att behålla ett oönskat barn eller att utföra abort? Rimligen borde det ju vara ömsesidigt för kvinnor och män.
Svar på tråden Utöka Samtyckeslagen