• IceKitten

    Lång bilresa, småbarn

    Vid jul ska vi köra ca 5-6 h (enkelresa) med lillen (1år och 3 månader då) som börjar gnälla efter bara några minuter i bilen...

    Vad är era bästa råd och tips för att jag och sambon ska kunna behålla förståndet under resan?

    Aktivering osv...

  • Svar på tråden Lång bilresa, småbarn
  • Anonym (Gladiator)

    Jag hade gjort resan på natten när barnet sover djupt.

  • LaFontaine

    Vi har aldrig kört på natten eftersom vi gärna vill köra pigga och säkra. Däremot revolutionerades vårt bilåkarliv när vi köpte en sjungande och blinkande leksak som vi satte upp på nackstödet i baksätet. Dottern älskade ugglan som dessutom kunde fjärrstyras från förarsätet. Vi har också haft dockteater med strumpor, sjungit oss hesa till barnmusik och gjort täta stopp för att springa av sig lite. Vi pendlar regelbundet ca 3,5 timme, så vi fick vara lite kreativa.

  • Anonym (hmm)

    Vet inte hur ni har bilstolen, men sätt er bredvid honom! Lek lite och ge honom böcker att kolla i. 
    Min  dotter har alltid skrikit i bilen; sen hon föddes! Men runt 1 år blev det bättre. Det blev även bättre när vi gav henne böcker att kolla i under resan. 

  • cosinus

    Den åldern är ju den tjorvigaste för bilåkning men barnsånger, leksaker, mat underhåller ett tag. Ha full tank och var nykissade för somnar ungen då stannar man inte.

    Vi har nästan varje år sen barnen föddes bilat till sthlm vilket är 65 mil ungefär enkel väg och man får ju ta pauser, köra intensivt utan stopp när de sover och lirka en del men det brukar gå bra.

  • Duckan
    Köra när det är störst sannolikhet att hon sover. Natten alt eftermiddagsvilan.
    Samt sitta bredvid och aktivera.
  • Elin P

    Är barnet road av filmsnuttar tex Babblarna?
    Passa på att köra då barnet ändå ska sova på dagen, det kan ju slå ihjäl ett par timmar. Alternativt kör på kvällen då barnet är trött.
    Ge små kex eller godsaker att äta.
    En vuxen får sitta bredvid barnet och leka, man turas om att köra.
    Åka tåg istället för bil så barnet kan röra sig?

  • MsM84

    Kör den sträckan rätt ofta med bla vår 13 månaders. Försöker köra när det är sovdags och då stannar vi inte bilen förrän barnet vaknar (gäller att ha tankat och kissat innan) och sen stannar vi och äter och leker lite. Sen får en sitta bredvid och ge lite leksaker, sjunga osv.

Svar på tråden Lång bilresa, småbarn