Inlägg från: Rudbeckius |Visa alla inlägg
  • Rudbeckius

    En fråga till er otrogna

    Anonym (man) skrev 2019-11-05 11:18:55 följande:

    Jag förminskar inte jag påpekar det uppenbara EN föreläsare i lilla Sverige är på inget sätt något något bevis för någonting, det är bara EN person med SINA teorier.


    Men det var en doktor Dick Wase (kul namn!) i sexologi som skrivit den svenska grundkursboken på universitetet i ämnet. Större svensk auktoritet i frågan är svårt att hitta. Vi är alla lika mycket värda som människor men vi måste respektera olikheter i bildning m m. Eliter finns inom sport, politik, näringsliv, akademin, vården osv. Det är väl inget att ens vara upprörd över? Bra om vi lyssnar på de som haft tid att sätta sig in i ämnet?
  • Rudbeckius
    Anonym (man) skrev 2019-11-04 15:34:36 följande:

    Lol, intressant att babblar på om dogmer, personen som skrev texten anser ju själv att hon agerat fel. Är hon en av dessa dogmatiska moralister hon med?

    Förklara gärna vad som är fel med att tycka att det är fel att gå bakom ryggen på sin partner? Och då gärna konkret och inte en massa intetsägande floskler om dogmer och inskränkhet. 

    Är det rätt eller fel att gå bakom ryggen på någon som litar på dig?

    Är det rätt eller fel att hellre ljuga än stå för det man gör och vad man vill?

    Är det helt ok att göra precis vad som helst mot andra bara de aldrig får reda på det?


    Du ställer bra frågor:

    * Jag tycker inte man ska gå bakom ryggen på någon men anledningar kan finnas då det händer. Oftast dålig kommunikation.

    * Jag tycker inte man ska ljuga. Man bör stå för vad man gör. Man bör säga vad man vill (de flesta vet inte vad de vill) Men människan undviker och skjuter på obehagligheter, vill undvika känna skam, kanske inte vill såra osv.

    * Det är inte OK att göra precis vad som helst (död, skada, övergrepp, stöld o s v) . Om man gör nåt mindre lämpligt att det inte märks så blir ju inte folk ledsna. Det är ju en sorts hänsyn.

    När det gäller gemensam sex så behöver man vara öppen med vad man vill. Vanligt att man inte kan ens få prata om detta. Evig trohetsidealet gör att många aldrig tar upp ämnet. Ordet otrohet har stark negativ klang. Vi förväntas undertrycka vår sexualitet och leva utan sex eller med dålig sex om vår partner inte vill. Det borde nog diskuteras mer och det finns tusentals trådar om det här på FL.
  • Rudbeckius
    Anonym (FYI) skrev 2019-11-05 14:00:38 följande:

    Göran Burenhult:

     Under senare år har han även engagerat sig som opinionsbildare i diet- och livsstilsfrågor, och då mött kritik från kollegor som finner hans åsikter biologistiska.

    Känns inte som något vetenskapligt bevisat på något sätt. Bara studier i syfte att påvisa sin egen övertygelse.


    Vilka studier finns det som bevisar din övertygelse? Jag är nyfiken. Eller finns det bättre underlag? I de lagböcker grundade på Bibeln vi hade på 1600-talet fanns stränga straff för enkelt och dubbelt hor. Är det något sådant som skulle kunna stötta din övertygelse om att otrohet är absolut fel och onaturligt?
  • Rudbeckius

    Efter att ha läst inläggen i den här intressanta tråden frågar jag om inte ämnet de otrognas eventuella skam har belysts - man skäms inte särskilt pga diverse skäl och förklaringar.

    Vänder vi på frågan - hur lång tid är lagom för att de som blivit bedragna ska komma över sina negativa känslor?

    Vad är naturligt, vad är moraliskt osv?

    Vi verkar ha en trend i samhället att allt blir så överdrivet. Om jag blir bedragen (och jag är en känslig snöflinga) måste jag agera som i en dålig amerikansk film och kasta ut partners alla grejer på gatan, måste jag ta på mig identiteten bitter snyftande bedragen för resten av livet? Jag kan aldrig förlåta den som bedrar mig för jag är en unikt älskansvärd varelse?

    Är det inte lite väl naivt? Det finns väl coolare franska filmer att identifiera sig med om man blir bedragen?

  • Rudbeckius
    Anonym (FYI) skrev 2019-11-05 16:06:53 följande:

    Och där fick du samma fråga...


    Nej aldrig. Är för mycket trygg familjepappa. Har varken tid eller så mycket libido nuförtiden...
  • Rudbeckius

    En aspekt av TS fråga är ju sexmissbruk, en sorts sjukdom.

    Tråden har handlat om gammal omoral (numera fullt laglig) kontra biologiskt naturligt beteende.

    Om ens partner blir sjuk hur ska man bete sig då? Partner som dricker för mycket, arbetar för mycket eller spelar för mycket är jobbigt och tär på relationen.

    Men en partner som sexmissbrukar måste vara ännu värre eller finns det grader i sorg och förnedring?

  • Rudbeckius

    Tänkte formulera utkast åt den andra debattsidan så det blir lite mer jämnt:

    Trohet i formella relationer är viktigt för samhällets välfärd. Otrohet skapar trauman för många och drabbar ofta barn. Otrohet skapar stora kostnader för samhället. Vi behöver därför utveckla vår lagstiftning på området att bli mer lik den i Mellanöstern eller vår egen äldre lagstiftning om hor som Gustav III dumt nog liberaliserade i likhet med övriga västvärlden.

    Därför bör formella relationer (äktenskap/partnerskap) betraktas som ömsesidigt bindande juridiska avtal där avtalsbrott kan stämmas om och böter/straff åläggas den otrogne (t ex i graderad skala utifrån antal och tid, kanske med fängelse efter t ex två tidigare avtalsbrott). Domstolen kan ålägga den otrogne att genomgå någon sorts skamterapi eller sexmissbruksbehandling och publicera foto och namn offentligt. De drabbade i familjen kan få skattesubventionerad traumaterapi. Frivillig kastrering kanske ska erbjudas, osv osv.

    Möjligen bör vi även försvåra skilsmässor genom att skära i bidragssystemen, uppmuntra att en i familjen inte yrkesarbetar och förstärka skammen hos de otrogna genom att ta in många filmserier från utlandet där otrohet fördöms rejält, dramatiskt och kategoriskt.

    Vilka svenska partier borde kunna vara intresserade av den här sortens modernisering av lagarna? Skulle de få många nya röster?

  • Rudbeckius
    Jacks88 skrev 2019-11-06 07:18:24 följande:

    Jag har en fråga. Min sambo fick mejl från hemliga kontakter, det fanns ett användarnamn, dvs att de formulerat mejlet ?hej xxxxx,?. Han påstår att det är spam mejl eftersom att när man trycker på länkarna så måste man registrera sig. Min tanke är att han kan ha tagit bort kontot och det är därför man måste registrera sig på nytt. Har någon här erfarenhet av denna sida? Får man spam mejl av dom och skriver de då ett användarnamn?


    Jag ser att jag har fått såna i skräpkorgen med. Otäckt men tydligen avancerad fishing eller spam.
  • Rudbeckius
    Anonym (man) skrev 2019-11-06 11:57:06 följande:
    Jag tror att en bättre lösning vore att vi inför etik som obligatorisk ämne i skolan så barn redan från tidig ålder får lära sig att de inte är ensamma på planeten och att deras val och handlingar påverkar andra och med lite tur slipper växa upp till fullblodsnarcissister och egoister som tror att världen kretsar kring dem och deras behov och att det är ok att bete sig som man vill mot andra och samtidigt kräva acceptans och empati från sin omgivning.

    Som ett komplement kan man även erbjuda  komvux kurser i etik även för vuxna som har svårt att klara av att förstå sambandet mellan handlingar och konsekvenser och som lever i tron att de är centrum i universum och fria att göra som de vill utan att ägna en tanke åt andra.

    På så sätt kan vi motverka den skenande narcissismen i samhället och vi får en ny generation medborgare som bättre kan hantera att interagera med andra på ett mer humant, empatiskt och värdigt sätt och med tiden få ett positivt inflytande på samhället utan behov av att införa sharia lagar i Sverige.

    En person som redan som liten förstår att hens handlingar får konsekvenser för både sig själv och andra och lär sig ta ansvar för sina handlingar istället för att försöka babbla bort dem BS kommer förmodligen kunna klara av kriser/missnöje i både förhållanden och andra sammanhang som kräver samarbete med andra människor utan att behov av lagar och skamterapi.

    Ett namnförslag på initiativet skulle kunna vara "initiativ ryggrad" eller "initiativ du är inte centrum i universum" eller "lär dig ta ansvar"
    Bra inlägg.
Svar på tråden En fråga till er otrogna