Inlägg från: Ignoramus |Visa alla inlägg
  • Ignoramus

    Kan inte betala räkningarna! Vad göra?

    Kan du inte lämna tillbaka kläderna till hm och zalando, så blir du av med både inkassokraven och får tillbaka pengar. Med fyra barn borde de kunna ärva av varandra i rätt hög utsträckning tänker jag?

    Sen kompletterar du med billigare begagnade kläder eller alternativt fråga om du kan få eller låna i någon fb-grupp? Många vill ju verkligen bara bli av med sakerna när barnen inte använder dem mer.

    Sen undrar jag om det inte är bättre för dig att gå på a-kassa än att vara föräldraledig; får du inte mer pengar då? Hyr ut ett rum via airbnb? Ta in hyresgäst? Om det är stor bostadsbrist i området borde båda alternativen vara hyfsat lukrativa. Under 40 000 om året (eller om det är ännu mer?) behöver du väl inte ens skatta för pengarna.

    Hundpromenader som många tipsar om är också ett bra alternativ, speciellt om du ändå ska ut med barnvagnen. Kan man söka bostadsbidrag i din sits? Har du ringt soc?

  • Ignoramus

    Skippa internet, du har väl surf på telefonen?

    Skippa fackavgiften.


    Anonym (Hjälp) skrev 2019-11-02 20:37:40 följande:

    - Internet

    - Csn

    - A-kassa + fackavgift

    - Försäkringar

    - Förskoleavgift

    - Avbetalningar på lån

    - Inkassokrav (3000 kr/månad)

    - El

    - Vatten

    - Fjärrvärme

    - SL-kort

    Med mera...


  • Ignoramus

    Skippa SL-kortet om du är föräldraledig och sambon sjukskriven.


    Anonym (Hjälp) skrev 2019-11-02 20:37:40 följande:

    - Internet

    - Csn

    - A-kassa + fackavgift

    - Försäkringar

    - Förskoleavgift

    - Avbetalningar på lån

    - Inkassokrav (3000 kr/månad)

    - El

    - Vatten

    - Fjärrvärme

    - SL-kort

    Med mera...


  • Ignoramus

    17-åringen får betala studiebidraget till er i svåra tider. Att få hela sitt studiebidrag var verkligen ingen rättighet när jag växte upp, och det var lugnt. Att föräldrarna kunde betala räkningarna var såklart viktigare


    Anonym (Hjälp) skrev 2019-11-02 22:34:08 följande:

    Vi har internet till mobilerna, men internet är ingen stor kostnad.

    Hyran är 12 000. Jag har ut 9000 och min man 11 000.

    Har barnbidrag för 3 av barnen, då den äldsta är 17 år och själv får studiebidrag.


  • Ignoramus

    En 17-åring som bor hemma har inga utgifter! Bor barnet inte hemma är det såklart en helt annan fråga. Men så länge ni kan förse barnet med tak över huvudet, nån sorts mat på bordet, några sorts kläder på kroppen och möjlighet att sköta sin hygien så behöver hen INTE pengarna själv! Jag har som sagt varit där själv. Att få behålla studiebidraget själv är en fantastisk bonus, absolut inte en rättighet!


    Anonym (Hjälp) skrev 2019-11-02 22:55:56 följande:

    1250 räcker inte för en 17-åring att försörja sig på.

    Det är till och med under existensminimum.


  • Ignoramus

    Jag är typ 30 och handlar kläder för kanske 300:- om året. Schampoo, tvål och deo, mindre än en hundring i månaden - och då lever jag inte under några sparkrav. Så om 17-åringen står för det själv så är det fortfarande max 200. Fullt förmögen att föra över 1000:- till er, och då är a-kassan garanterat säkrad. För mat får väl hen ändå både i skolan och hemmet?


    Anonym (Hjälp) skrev 2019-11-02 23:11:03 följande:

    Allt det där du räknar upp är ju utgifter!

    Mat, kläder, hygien osv.

    Tror du det är gratis för en 17-åring?


  • Ignoramus

    Men vart ska ni åka om ingen av er jobbar?

    Det är trots allt inte Norrlands inland det handlar om, ni lär max ha några kilometer till närmaste mataffär i Stockholm?


    Anonym (Hjälp) skrev 2019-11-02 23:17:55 följande:

    Du kan inte hävda att vi kan gå eller cykla när du inte ens har en aning om avstånd.

    Detta börjar bli tramsigt nu.


  • Ignoramus

    Ja, fast snälla. De finns de som är omdömeslösa med ekonomin, och sen de som har otur där livsförhållandena ändras markant. Att köpa kläder till sin bebis när ekonomin är stabil är inte att ha ett shoppingmissbruk. Ja, det är säkert något man ångrar när ekonomin plötsligt är i spillror pga just en oväntad sjukskrivning - eller något annat. Man kan ha en buffert som är uppäten vid det här laget. Det är svårt att räkna på worst case scenarios hela tiden. Jag hade själv satt en budget just baserat på att ena parten var föräldraledig - inte att den andra samtidigt var sjukskriven.

    Det här föraktet mot fattiga måste fan taggas ner. Och ja, jag har själv varit bidragande till det i den här tråden och det skäms jag för. Man vill/kräver att de utan pengar ska sköta sig så JÄVLA perfekt och ödmjukt i exakt alla lägen. Noll tolerans för minsta lilla snedsteg. ?Jaha, jag ser att du har sålt allt ni kan sälja, infört köpförbud på prylar, dragit ner på alla utgifter, ätit soppa till middag fem dagar i veckan... MEN JAG SER HÄR ATT DU HAR KVAR DITT MOBILABONNEMANG FÖR 200 KRONOR I MÅNADEN!! Är du helt dum i huvudet?! Inte undra på att ni är fattiga! Du får inte min sympati förrän mobilen är såld (trots att det kanske inte ens går att avbryta abonnemanget och telefonen ger en struntsumma, det är en PRINCIPFRÅGA) och ni äter soppa jämt! Jämt!!!!


    Anonym (Qwerty) skrev 2019-11-08 23:59:56 följande:

    Spelar ingen roll om du har ett överförbruk av shopping eller inte, då du/ni gör av med mer pengar ön vad du/ni får in. Hade ni haft en budget och en buffert så hade du/ni aldrig hamnar i den sits ni är nu.En bebis behöver inte en massa saker. Kläder kan man köpa billigt på secondhand eller om han har sparat sedan de andra barnen.


Svar på tråden Kan inte betala räkningarna! Vad göra?