• Dhalia

    Tjejer födda på 80-talet som försökt få första barnet i mer än ett år - följas åt?

    Jag hoppar också in här. Vi är 30 och 32 år fyller 31 och 33 i år. Vi har kämpat i 3,5 år nu. Fick ett MA i v12 efter 1 års försök. Väntar nu på hysteroskpi, alltid något man väntar på. Därefter har vi sista försöket via landstinget vilket känns lite panik. Vårt går vi sen?!? Många ägg fås ut men dem blir inte bra aldrig fått till frys. Andra IVF fick vi totalfrys pga risk för överstimulering, Yes tänkte vi nu kanske något blir bra och man får till frys men så lyckades 3 bli blastocyster men av grad C. Så blev inget ET eller till frys. Det tog mer hårt på oss än första IVF, då tänkte man vi har två försök kvar. Jag börjar fundera på äggdonation efter sista via landstinget. Även funderat på Olgas klinik i St Petersburg eller Livio Göteborg. Väldigt svårt vart man ska ta vägen sedan. Sedan hur länge ska man försöka med sina egna ägg? jag vill inte bli 40 år å försökt med mina för att sedan då ta äggdonation.

  • Dhalia
    KlaraRara skrev 2020-02-21 00:25:04 följande:

    Vi har försökt nu i 2 år. Vi utreds just nu (började sep 2019) och ultraljud (äggblåsor), blodtester, och spermaantal verkar vara ok. Spermaantalet var något nedsatt men inte dålig. Spermaprov ska göras snart igen, då de gör uppföljning på rutin.

    En härlig känsla att veta att ingen av oss är infertila, det gav hopp. Vi började ha bättre sex efter att vi fick veta så det är skönt. Att försöka i två år tär på sexlivet.

    Jag har aldrig någonsin varit gravid, aldrig fått något missfall. Ett tag trodde jag att det berodde på noll ägglossning eller för tidigt klimakterie (som mamma) men med köp av dyrare ägglossningstester så visades en smiley på stickan som indikerade ägglossning, haha. De såg även på vaginalt ultraljud att det finns ordentligt med äggreservoar samt äggblåsor. Min cykel är mellan 30-37 dagar så det har varit lite joxigt.

    Nästa grej är att kika på äggledarna samt se om det faktiskt släpps ordentliga ägg och spola äggledarna. Vi har skjutit på det då jag fått för mig att vi kommer bli gravida nu när spänningen släppt , men plussar jag inte om två veckor blir det att ringa och få en tid cykeldag 7-11.

    Jag har kommit till en punkt att jag är glad för mina vänner och syskon som blir gravida. Det var otroligt hårt i början och min lillasyster kunde jag knappt prata med. Men det vände när systersonen föddes, då blev jag bara glad och det har faktiskt fortsatt.

    Fö har jag slutat snusa så nu finns det ingen anledning att storken inte bör komma till oss :)


    Jaa varje månad behöva ha schema tär men vi tar oss igenom de ändå till slut haha ;) kör ni någon metod typ varann dag? Eller kör ni äl tester? Jag tempar just nu men körde förut äl tester med smiley, den från clear blue. Köpt igen ett paket nu och tänkte komplettera då tempkurvan är så hackig ibland.

    Det är tufft när många i omgivningen blir gravida men skönt att de har släppt. Jag hade de ganska svårt efter missfallet då jag hade bf samma vecka som två nära. De blev bättre sen men har nu kommit en jobbigare period igen, vet inte om de är pga att vi bara har ett landstingsförsök kvar och man typ tappat allt hopp redan.
  • Dhalia
    anonym989 skrev 2020-02-25 19:31:45 följande:

    Intressant tråd, jag och min man har också försökt få barn länge, 2,5 år med bland annat 2 IVFer som inte ledde till barn. Jag är 30 år. Jag blev överstimulerad båda gångerna så inget ägg kunde sättas in och inget gick heller till frysen. På sista tiden har vi försökt med letrozol behandlingar utan resultat. Jag tycker det är jobbigt också för jag påverkas så starkt av tabletterna, blir verkligen nedstämd i perioder till gränsen till deprimerad. 

    Är det någon som är intresserad av att ses i Stockholm, för att ge varan stöd och stöttning i barnlöshetsresan?

    Kram!


    Hej, jag tror ja lyckades svara dig aldrig gjort innan så vet inte om jag gjorde rätt, känner mig lite efter :D
  • Dhalia
    Doftljuset skrev 2020-03-03 09:19:33 följande:

    Är på ruvardag 7 idag med en blasto, insättning förra tisdagen. Jag var lite dum och testade i förväg, fått pluss men orolig att det är sprutan som ger utslag eftersom den kan göra det. Mensen har inte kommit men sprutan kan ju även den bli sen av sprutan. Undrar är det många som plussat för sedan få negativt? Kram


    Hej, hur gick det för dig? Stannade plusset? Hur många fick ni ut denna gången? Vi har gjort två ivf men aldrig fått till frys och våra blasto blir dåliga. Vi har ett försök kvar innan vi får fortsätta privat, känns som våra odds är så låga så behöver höra lite solskenshistorier!
Svar på tråden Tjejer födda på 80-talet som försökt få första barnet i mer än ett år - följas åt?