• Wroh

    Tjejer födda på 80-talet som försökt få första barnet i mer än ett år - följas åt?

    Hej!

    Vilken passande tråd! Jag hoppar också in här!

    Vi har försökt få barn i 18 månader och är strax över 30 år gamla. Vi trodde precis som många av er att det skulle gå snabbt att bli gravida. Vi har gjort en fertilitetsutredning denna månad.  Spermier och undersökning med spolning av äggledare med mera. Allt såg bra ut. Ska inom några månader bli kallad till läkare där vi ska diskutera fortsatt eventuell behandling.

    Jag har hört att det är lättare att bli gravid efter spolning av äggledare. Därför hoppas vi extra mycket denna månaden. 

    Jag hade beräknad BIM igår den 25 februari. Dock brukar jag alltid ha bruna flytningar i minst tre dagar före. Så mensen är redan fyra dagar sen beroende på när man börjar räkna den. Har aldrig haft försenad mens tidigare. Jag gjorde ett graviditetstest igår som var negativt. 

    Efter spolningen har jag haft rosa flytningar vid olika tillfällen men senast var fem dagar sedan. Jag har från exempelvis familjeliv läst att fler har haft rosa flytningar efter spolning. Någon annan som också haft det?

    En annan sak som jag läst att många haft är en försenad mens med 3-12 dagar efter en spolning. Därför tror jag inte att jag är gravid utan bara att mensen är sen även om den inte visar sig ännu. Någon annan som haft försenad mens efter spolning?

    Har som vanligt ömma bröst som jag brukar vid denna tiden, inga andra symptom.

    Har någon blivit gravid efter spolning men fått vänta på plusset till några dagar efter BIM?
  • Wroh
    Lunne skrev 2020-02-26 08:21:43 följande:
    Jag blev gravid direkt efter spolning (bokstavligt, hade Letrozol-kontroll morgonen efter och då såg de på VUL att ägget redan släppt). Jag hade även massa rosa flytningar efter spolningen, så trodde inte ett dugg på den månaden. Imorgon går jag in i v. 19 :)
    Grattis! Vad roligt att höra! =)
    Hade du också fri passage när man gjorde undersökningen?
    När fick du plus på stickan?
    Tack för svaret =)
  • Wroh
    Lunne skrev 2020-02-26 21:21:58 följande:
    Tack! :) Läkaren hittade inget fel under undersökningen utan passager och allt såg bra ut. Plusset var 17 november :) Så knappt två veckor efter att jag startade denna tråd. Jag hade vid det laget ställt in mig på att det skulle ta tid och sannolikt bli IVF, och trodde länge att det skulle bli nytt MA. De senaste veckorna börjar jag däremot lita på att det faktiskt ska gå vägen denna gång :) Hoppas det tar sig nu efter spolningen för dig också!
    Fick du plusset innan bim?
    Tack, men börjar tro att mensen kommer komma. Tror jag såg lite brunt igår. Får försöka igen nästa månad isf.
    Det är skönt att veta att allt är bra efter en sådan undersökning, men hade man hittat en orsak så kanske den orsaken hade gått att åtgärda.
    Glad för din skull!  =)
Svar på tråden Tjejer födda på 80-talet som försökt få första barnet i mer än ett år - följas åt?