• mcs1988

    Vad blir det för mat?

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Svar på tråden Vad blir det för mat?
  • klyban

    Mina biffar blir idag en typ av spagettimiddag, ger fin stekyta och med lite grädde och guldsoja med spagetti.
    Detta är mycket uppskattat hemma.


    Lätt lunch idag blev baguette och potatissalladen med biffar.
    Sen glass, och senare jordgubbar, och väldigt snart spagettin.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Auditanne

    Fikabröd och kallt vaniljkaffe från Starbucks. Orkar inte göra middag. Varmt, och gjort massa annat som tagit all must ur en. 

    Imorgon blir det pizza eller möjligen hamburgare på allmänna grillen härnere. Kan man grilla rått hamburgerkött eller måste burgaren ha fått en liten stekyta först?

    Ursäkta om frågan lät dum men jag är inte så grillvan. 

  • Anonym (Zoom)
    Auditanne skrev 2024-05-18 22:32:20 följande:

    Fikabröd och kallt vaniljkaffe från Starbucks. Orkar inte göra middag. Varmt, och gjort massa annat som tagit all must ur en. 

    Imorgon blir det pizza eller möjligen hamburgare på allmänna grillen härnere. Kan man grilla rått hamburgerkött eller måste burgaren ha fått en liten stekyta först?

    Ursäkta om frågan lät dum men jag är inte så grillvan. 


    Du kan grilla det rått. Pensla gärna med lite olja så att det inte fastnar. 


    Här blev det sallad med chiliräkor mm. 

  • Auditanne
    Anonym (Zoom) skrev 2024-05-19 22:12:07 följande:

    Du kan grilla det rått. Pensla gärna med lite olja så att det inte fastnar. 


    Här blev det sallad med chiliräkor mm. 


    Tack för tipset Glad
  • klyban
    Auditanne skrev 2024-05-18 22:32:20 följande:

    Fikabröd och kallt vaniljkaffe från Starbucks. Orkar inte göra middag. Varmt, och gjort massa annat som tagit all must ur en. 

    Imorgon blir det pizza eller möjligen hamburgare på allmänna grillen härnere. Kan man grilla rått hamburgerkött eller måste burgaren ha fått en liten stekyta först?

    Ursäkta om frågan lät dum men jag är inte så grillvan. 


    Tipset olja är inte dumt.
    Men en allmän grill låter som den redan har ett fint kollager som förhindrar att det fastnar.(Men givetvis ingen garanti, kan ju finnas någon som gör rent det med produkter, och då lär det fastna som attan.)


     


    Men ser du en massa mat/kolrester, så efter en rengörning med en mässingsboll, eller andra mekaniska rengörare, så tror jag det inte kommer fastna oavsett.
    Men oljan som du fick rådet för, den kommer ju inte skada, så kör den oavsett.


    Sen om man försöker vända för tidigt, så kan det fastna lätt, men man kan testa med att pilla och lyfta lätt i ena änden, så märker man vilket det är.
    Sitter det fast, kör lite till, vägrar det lossna även när man börjar ana det kanske blir mot svart.
    Så får man ha en stekspade och med våld vända.(Bägge har hänt mig, och inte alltid man vet vilket det blir.)


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad blir det för mat?