Vad blir det för mat?
Vad äter ni till middag idag? :)
(Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.)
Vad äter ni till middag idag? :)
(Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.)
Blev frysen igen, kycklinggryta med ris.
Ris är fan ingen höjdare att stoppa i micron ........
Toast
Toast
Det körde jag för nån vecka sedan, och det var mycket gott.
Idag blev det köttfärssås och spagetti, tveklöst mycket gott det med.
Spagetti och köttfärssås
Åt min middag på ett stort nöjesfält idag. Det blev nygräddad våffla med rabarberkompott, vit chokladsås, mjukglass och lite kaksmulor.
Kanske mer av en efterrätt, även om jag blev tillräckligt mätt och nöjd efteråt.
Rabarberkompotten var varm och lite syrlig. Så himla gott och läskande ihop med den kalla glassen och den söta vita såsen. Kompletterade så bra
Pasta med ost och skinksås
Ugnsbakad mandelpotatis med smält cheddarost från Väddö. Och en köpt bit kycklingbröstfilé med champinjonsås som jag spetsat med lite sherry.
Gjorde en lite rolig fika också, en saftig sockerkaka med smaksättning av karamell.
Som topping på dessa delade kakbitar så gjorde vispade jag ihop en smörkräm som jag sedan delade upp på sex små krämer med sex olika smaker och färger.
Syftet med detta var att kakan skulle representera regnbågsflaggan lite. Jag gillade kakbiten med lila smörkräm bäst. Den hade jag smaksatt med viol
Rostbiff och potatissallad
Pannkakor på äggvita och grädde som smaksatts med vanilj, rivet apelsin och citronskal.
Till dessa ska jag ha lite jordgubbssylt som jag också valt att smaksätta - med pureade färska smultron och schersminblommor.
Är lite smått orolig för scersminen bara. Det råder delade meningar kring blommans ev. giftighet och de enda recept jag hittills funnit med schersmin är i saft där bladen kokas. Är de mer giftiga att använda råa tro?
Enligt Giftcentralen.se så ska de inte vara farliga att förtära i mindre mängder.
En familjepizza
Två stora öl
Jordnötter
Pistageglas