• Sat 7 Dec 2019 23:54
    55094 visningar
    2518 svar
    2518
    55094

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hej!
    Tänkte att jag hakar på i denna grupp. Påbörjade processen i våras, sen kommer sommaruppehåll och vi körde första omgången med sprutor i och äggplock i oktober. Endast 4 ägg och de var ogenomträngliga Skrikandes ingen spermie kunde ta sig in. Så det förklarar varför det inget blivit på naturlig väg. Mensen tajmade in dåligt för start med nässpray förra månaden (skulle behövt plocka ägg i mellandagarna och då har de stängt) så blir att köra igång när nästa menstruation kommer om ca 1v. med äggplock i januari och då kommer de injicera äggen med spermier istället. Dessutom ökad dos inj. Bemfola för att förhoppningsvis öka äggproduktionen. 

    De första sprutorna är inte så hemska då de har en ganska fin nålspets, men kör man korta programmet så känns antagonistsprutan, som man lägger till efter ngra dagar, betydligt mer Obestämd
    Så nu är man ju lite inne i svängen, så är det nåt ni funderar över så kanske jag kan bidra med lite kunskap :) Körde korta programmet första gången och nu blir det långa programmet.
     
    Lycka till allesammans!

  • Mon 16 Dec 2019 20:14
    #66
    Kiiwii90 skrev 2019-12-08 08:47:05 följande:
    Välkommen, va spännande att höra :D

    Tänk om man skulle slippa dessa sommar/vinter uppehåll då skulle man besparas dessa stresspåslag med väntetider! Vad fick ni för "diagnos" under utredningen?
    Hej, och ursäkta att jag inte svarat, har varit en hektisk vecka med två resor, middagar m.m. så har inte riktigt hunnit med.

    Jo skulle vara skönt att slippa uppehållen, men tänker att de behöver få vara lediga också. Kan inte vara lätt att möta alla dessa par som haft  problem med bebistillverkningen. 

    Vi har inte fått nån diagnos mig veterligen, utan står bara som oförklarlig, men har ju att göra med mina 'pansarägg' som jag kallar dem ;) 

    Men idag kom mensen och har startat med nässpray suprecur så ska bli spännande att få en försmak av klimakteriet Skrikandes
  • Wed 18 Dec 2019 08:36
    #75
    Kiiwii90 skrev 2019-12-17 05:12:25 följande:
    Spännande! Jo så är det ju och kan vara bra för psyket att få en tvingad paus med Hur kommer det sig att du ska börja med nässpray och hur länge tar du dem innan sprutorna?
    De ville se om de kunde få fram lite mer ägg till nästa äggplock då det endast resulterade i fyra första omgången. Så de sänker östradiolet med nässprayen och tar över kontrollen över ägglossningen. Eftersom Livio har jul/nyårsstängt så kommer jag hålla på med nässpray fram till den 7/1, en vecka längre än planerat, men känner att det är värt det än att vänta på nästa menstruation och skjuta på det ännu längre. Då tas det ett blodprov för att kolla östradiolnivåerna och sen får jag nya direktiv vad gäller sprutor och nässpray. Ska även ta en högre dos av Bemfola än jag gjorde första omgången. Så som det ser ut nu så blir det äggplock v4 :)
  • Wed 18 Dec 2019 08:40
    #76
    Försökermedivf skrev 2019-12-16 20:24:13 följande:
    Kul att ni är igång!

    Jag är också otroligt spruträdd, men går ändå förvånansvärt bra tycker jag. Försök se bebisen framför dig :) Jag har velat gå undan och göra själv medan andra ber sin partner att göra, hoppas du kan hitta ett sätt som känns bra.

    Tur att det är jul nu så ni har annat att fokusera på under väntan!
    Nu är jag ju inte spruträdd men det är ju alltid lite ångest man sticker sig själv. Men tyckte sprutorna inte kändes så mycket. Lite att det kliade efteråt, men själva sticket kändes inte alls. :D och det är ju värt det i slutändan ;)
  • Fri 20 Dec 2019 19:06
    #96
    Nicciz skrev 2019-12-19 18:51:59 följande:
    Ja det är till solen vi ska och vi bokade innan remissen var godkänd. Nu vill jag egentligen avboka resan och starta med ivf på en gång!

    Jag har ätit sex kurer med Letrozol och blivit gravid en gång som slutade med missfall. Är du nervös inför ivf? Jag är orolig att min migrän kommer bli värre av alla hormoner. Och rädd för utplockat såklart. Lite nervöst är det!
    Men kan du inte be att få intyg för läkemedlena som du behöver och ta med dem på resan om du nu skulle få mensen då? Borde ju inte vara något problem om ni vill komma igång redan i februari?
  • Wed 25 Dec 2019 14:14
    Nicciz skrev 2019-12-20 19:29:40 följande:
    Jo, medicinerna kan jag ta utomlands, problemet är att vi är borta dag 7-19 i menscykeln och därmed missar återföringen. Så det blir lite svårt! Får vänta lite till bara vilket känns ok ändå!
    Då förstår jag, det är ju typiskt att det ska falla sig så. Du kan ju kolla med dem om du kan få nässpray som skjuter på ägglossningen så det passar in till ni kommer hem? 
    Men kan också vara skönt att få komma tillbaka med nya krafter efter en vecka i solen. Krävs ju ganska mycket av oss kvinnor i denna process så är nog bra att få njuta av lite värme :)
  • Fri 3 Jan 2020 20:23

    God fortsättning allihopa!
    Nu börjar jag verkligen längta efter att få sluta med nässprayen! Har fått flera av de vanliga biverkningarna, (haft huvudvärk i två veckor n, hjärtpalpitationer viktuppgnång m.m.) men eftersom det är under en så kort period så är det ju bara att stå ut. På tisdag ska jag ta östradiolprov, men med tanke på att jag även fått mörka flytningar (en av biverkningarna) så verkar ju östradiolet ha gått ner i alla fall :) Efter blodprovet får jag förhoppningsvis börja ta sprutor för att sätta igång äggtillverkningen så nu börjar det närma sig :D 
    Håller tummarna för att ni som väntar på beskedfår det i nästa vecka när de startar upp igen!

  • Sat 4 Jan 2020 11:14
    Patronsaint skrev 2020-01-04 10:57:06 följande:

    Hej tjejer! God fortsättning.

    Asså jag har ett moraliskt dilemma. Vi ska på vårt första besök den 21 januari och enligt de dom sa i telefon borde vi kunna börja vår behandling samma helg. Nu har det dykt upp en jobb grej 2 veckor senare då min chef vill att jag ska flyga till ett av våra andra kontor. Tror ni man kan göra det? Eller blir det mitt i hela behandlingen Ska man försöka avstyra resan?

    Hur har ni tänkt kring arbete och ivf. Har ni berättat?


    Jag har berättat, men det är för att jag jobbar på ett sådant sätt att jag måste få godkänt innan jag går iväg på arbetstid (jobbar i vården). 
    Angående behandlingen så beror det ju på program du kommer gå efter, vet du vilket de tänkt för dig? Oavsett så startar du ju inte behandlingen förrän första menstruationsdag så beror ju också på om mensen verkligen kommer den helgen, tidigare, eller senare. 
    När jag körde endast sprutor så tog det tio dagar från sprutstart tills äggen skulle plockas så då kan det gå, förutsatt att du hinner med återinsättning innan du åker. Men det bästa är att ringa till dem och kolla om du är osäker eller ta det vid besöket.
  • Thu 9 Jan 2020 10:28
    Patronsaint skrev 2020-01-07 13:12:31 följande:
    Tog mod till mig och berättade för min närmsta chef och fick ett helt underbart bemötande med full förståelse. Hon sa bland annat att jag inte skulle tänka på arbetet det löser vi med komp och semester osv så det behövde jag inte vara orolig för. Snacka om lättnad! Har varit så orolig över vad dom skulle säga.

    Gällande podd tips kan jag bara signa under på ruvarpodden. Tycker dom förklarar mycket om och under IVF på ett bra sätt. Men nu har jag lyssnat slut på den buhu och skulle vilja hitta någon annan bra podd  
    De flesta är faktiskt väldigt förstående. Det är nog ganska vanligt och det är bra att chefen är med på tåget eftersom man kan må lite si å så och det går åt att vara ledig vissa dagar m.m. Vid plock vill de att man inte jobbar samma dag eftersom man får lite läkemedel och det ändå är ett mindre ingrepp och kan säga att det är ganska skönt att inte ha några måsten den dagen ;) 

    Jag ska börja med sprutor ikväll, hade ett östradiol på 44 så var ett bra värde enligt dem på Livio. Men måste ju fortsätta med sprayen tills det är dags för ägglossningssprutan. Har haft huvudvärk konstant sen jag började med den och värktabletter hjälper verkligen inte. Så nytt blodprov på tisdag, ultraljud nästa fredag och förhoppningsvis blir det att plocka ägg veckan därpå :D
  • Tue 14 Jan 2020 22:37
    Anonym (#2) skrev 2020-01-14 19:37:08 följande:

    Jag har sprayat i 12 dagar nu. Inga symptom/biverkningar, vilket kliniken vill att jag ska ha innan jag börjar med sprutor. Så var det INTE förra gången. Vad har ni som gör långa fått för info kring det? Sist fick jag inte heller några känningar, men började ändå med sprutor.


    De har inte sagt något om biverkningar för min del heller utan de baserar det på hur östradiolet ligger. Har tagit nytt östradiol idag men pga strul på lab så kunde de inte ge något svar på om jag ska ändra dosen på sprutorna. Har haft mycket biverkningar av nässprayen, men det kanske beror på sort? Jag har fått Suprecur och sedan börjat med spruta Bemfola. Vad har ni fått utskrivet?
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet