• Reflexgarn

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Clemmentina skrev 2020-02-22 13:08:25 följande:
    Jag har varit lätt illamående ett par dagar i veckan och lite tröttare än vanligt. Känner lite molvärk i magen till och från och har idag ont i vänster sida. Känner oro för utomkvedshavandeskap. När ska du göra vul? Jag har fått tid 9/3. Vet inte hur jag ska orka vänta... ;)
    Jag har vul 2/3. Jag har också smärtor lite av och till, känns nästan som man sträckt sig i ljumskarna ibland. Sen som mensvärk, men antar att det är att livmosern växer. Hoppas att den sitter på rätt ställe :)
  • Reflexgarn
    Nikkilijo skrev 2020-02-22 23:28:19 följande:

    Hoppar in här! Håller just nu på med ivf på Copenhagen Fertility Center. Har två barn på 8 och 9 år, men har försökt över ett år nu utan resultat och fertilitetsutredning visar inget fel. Tog min sista spruta nu ikväll (Ovitrelle) efter att ha kört det korta protokollet. Äggplock 10.15 på måndag! Är jättenervös att råka ägglossa innan dess och är så rädd över smärtan vid äggplock. Läste gamla trådar här idag där de flesta skrev att det gör jätteont och jag har redan låg smärttröskel :(


    Du får ju både lugnande (midazolam) smärtsillande tablett (citodon) samt att de ger snabbverkande smärtstillande i blodet (rapifen) under tiden när de ska plocka äggen. Tyckte inte själva äggplocket var så farligt utan mer jobbigt med smärtan som kommer efter. Ta allt du kan få i smärtstillande väg om du har låg smärttröskel och påtala det till sjuksköterskan som duttar med rapifen. Det kommer gå jättebra :D

    Och du behöver inte oroa dig för att äggen ska lossna tidigare eftersom alla hormonläkemedel gör att det blir kliniken som bestämmer när ägglossning sker och därav gett dig en tid för ovitrelle som ska vara anpassad till när du ska göra själva äggplock (2 dygn innan)
  • Reflexgarn
    Jagerika skrev 2020-02-28 15:44:55 följande:

    Hur många dagar efter återföring av fryst ägg ska man ta test? Alltså när är testdagen? :)


    Det beror på hur länge äggen fått växa till sig innan nedfrysning. De berättar för dig i samband med insättning när testdag blir :) 
  • Reflexgarn
    Bubas skrev 2020-03-04 15:44:45 följande:

    Jaha,då började man blöda idag. Nu är det verkligen kört. Testade ju neg i måndags. Har testdag imorgon. Sambon vart helt förstörd. Grät som ett barn

    Undrar om det ens är lönt o ta sista 2 tabletterna idag(lutinus)?


    skulle nog ta dem ändå och ändå ta testet imorrn. kan ju vara som så att det är ett av äggen som inte satt sig men det andra har. till mig sa de att det kunde komma blödning även om det har satt sig. men det ska ju kännas bra för dig :)
  • Reflexgarn
    Nikkilijo skrev 2020-03-04 12:44:46 följande:

    Hur gör ni andra när ni ruvar? Lever ni på som vanligt? Jag har inte vågat träna något för att jag haft ont i magen sen äggplocket och nu spänningar över livmodern, som jag tror är en biverkan av lutinus. Sen har jag såna sug efter sötsaker och chips sen jag tog alla hormonsprutor, så jag har ju absolut inte levt hälsosamt de senaste 2-3 veckorna. Känner mig lite skyldig och tänker att det kanske påverkar embryot negativt, om det nu fortfarande växer på.


    Jag levde på som vanligt men följde de restriktioner jag fick från läkaren med att inte lyfta för tungt m.m. promenader funkar ju alltid, kanske tom är skönt om du har mensvärksliknande smärta. men det kommer inte påverka embryot. det lever av sig självt ett antal veckor in i graviditeten :)
  • Reflexgarn
    AndraSladdis skrev 2020-03-11 18:11:39 följande:

    Ska göra äggplock i morgon och har blivit så nervös bara i dag. Det är som att äggplocket, jobbet, coronavirus, all nervösitet bara sköljer över en så man blir spänd i kroppen och orolig i magen. Inte riktigt typiskt mig.


    Kommer det liksom att göra ont? Vad om det gör så ont så man inte lyckas ligga still? Vad om alla ägg är omogna? 


    Hur gjorde ni för att koppla av dagen/natten innan?


    Smärtan är väldigt individuell. Vissa tycker det gör jätteont och vissa tycker det knappt känns någonting. Jag själv tyckte inte det var några problem vid nåt av äggplocken. Avböjde tom lugnande vid plock nr 2. Jag fick Citodon, Midazolam som lugnande och sedan gav de rapifen direkt i blodet vid själva plocket. Man får lite precis innan sticket och det kan snurra ganska bra. Mitt råd är att om det känns väldigt jobbigt så försök att hitta en kontrollerad djup andning och blunda. Ta stöttning av din partner om det känns riktigt jobbigt. Men långa djupa andetag, och göra sitt bästa att slappna av kommer, bortsett från läkemedel, påverka hur jobbigt du kommer uppleva äggplocket. 

    Lycka till imorgon!
  • Reflexgarn
    Ma18 skrev 2020-03-10 21:03:55 följande:
    Jag tar också bisolvon, men redan från mensen, för att göra sekretet runt ägget mindre segt så spermierna har det lättare att ta sig in! Ska fortsätta sen efter äggplocket också, har fattat det som att slemhinnan inte blir tunnare men att embryot lättare fastnar då. De har dock sagt att det inte är helt klarlagt än att det verkligen funkar, men att det troligen inte skadar iaf.
    Bisolvon, hostmedicinen? Vårt problem var ju att mina ägg inte släppte in karlns spermier så blev mikropunktion andra omgången. Men om det skulle funka med Bisolvon att få ner motståndet så spermierna tar sig in så kanske det är nåt man skulle testa när/om vi vill få ett syskon. Spännande att se om det funkar!!
  • Reflexgarn
    AndraSladdis skrev 2020-03-13 13:06:51 följande:

    Vi har precis fått fruktansvärda nyheter. Av de 15 ägg som plockades ut har 0 befruktats. 10 ägg var omogna. Det är oklart varför resterande 5 inte befruktades.


    Nästa cykel blir det ICSI. Spermierna har bra rörlighet så känns inte självklart för mig att det kommer att fungera.


    Någon som har en solskenshistoria efter en IVF-cykel där inga ägg befruktades? Känns som att jag är i stort behov av något som håller kvar hoppet.


    Första äggplocket fick vi ut 4 ägg och inte ett endaste ägg blev befruktat då spermierna inte tog sig in. Var inget fel på rörligheten hos dem, men mina ägg var väl inte intresserade ;) så vi är väl helt enkelt inte kompatibla.Så det bestämdes att vid nästa omgång skulle det bli att hjälpa spermierna in. Nästa äggplock resulterade i 5 ägg, 3 gick att befrukta, ett delade sig... Fick tillbaka det dag två och är i v9+5 nu. Så ibland kan de små simmarna bara behöva lite hjälp för att det ska bli något :D
  • Reflexgarn
    AndraSladdis skrev 2020-03-15 10:24:47 följande:
    Tack! Vi får hoppas att det är så för oss också. Hur visste de just att spermierna inte tog sig in, gick det att se?
    Håller tummarna! Är ju bara ett enda ägg som behövs! Är ju inte purung jag heller, utan har nyss fyllt 36...
    Tror de övervakade själva befruktningen och de såg att spermierna var aktiva men ingen tog sig in i något av de 4 äggen. 
  • Reflexgarn
    Astrid40 skrev 2020-03-16 20:01:23 följande:
    Vad kan det vara för anledning till att spermierna inte befruktar? Är äggen omogna?
    Nä, utan spermierna använder ett visst protein för att bryta ner äggets cellmembran för att ta sig in. Men ibland så har inte spermierna det protein som är kompatibelt med äggets ytskick vilket gör att de inte tar sig in för att kunna befrukta ägget.De kollar ju om äggen är mogna eller inte spermierna tillsätts.
  • Reflexgarn
    GlitterLina skrev 2020-03-19 19:47:48 följande:

    På måndag gäller det :) :) 14.30 blir det återförening :) nervöst & spännande :)


    Åh vad kul! Hoppas att det tar sig på första försöket Hjärta
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet