• Reflexgarn

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Försökermedivf skrev 2020-01-15 01:19:12 följande:
    Vad jobbigt att du fått mycket biverkningar. Verkar vara så olika hur man reagerar, vad är det du känt av?

    Jag får Synarela som nässpray och sedan Menopur som spruta och avslutningsvis Ovitrelle för ägglossningen.
    Jag har haft konstant huvudvärk sen starten med Supracur, bättre nu sen jag började med sprutorna men finns lite som ligger kvar ändå. Humörsvängningar, fläckning, illamående, viktuppgång... Ja vad mer kan kroppen hitta på Skrikandes men snart slipper man, har varit en pärs det här!
  • Reflexgarn

    Nu börjar det närma sig äggplock #2, så tisdag morgon är det dags igen. Vad läkaren kunde så så kanske jag kunde ha 7 äggblåsor på G så får se vad de får ut.
    Angående det där med lugnet hos respektive och oron hos er så kan jag säga att jag är lite motsatsen. Skäms nästan lite när jag känner att händer det så händer det och blir det inget så blir det inget. Men har aldrig känt ett jättesug alla gånger efter barn, det har gått upp och ner, men min karl vill ha och har alltid tänkt att vad gäller barn så anpassar jag mig efter den jag älskar. Tror det beror på att jag gillar att vara ensam och med barn så är man aldrig ensam. Sen har nog hormonerna spätt på detta ännu mer. har ingen lust alls just nu att bli gravid hur hemskt det än låter Skäms sen har man ju alltid tänkt att det ske ska naturligt när det väl händer... märker ni av att hormonerna påverkar er negativt i humöret? 

  • Reflexgarn

    Var inne för äggplock i tisdags där de lyckades få ut 5 ägg, 2 utvecklades inte och av de tre som var kvar var det endast en som började dela på sig. Genomgick ET i torsdags med det enda utvecklade embryot så är inne på ruvardag 2 idag. 

    Ang er som har fått blödning så sa min läkare att även om det blöder så skulle jag ändå fortsätta med Lutinus hela perioden för det finns ändå en chans att det kan ta sig ändå!

  • Reflexgarn
    emmaivf2020 skrev 2020-01-28 20:39:00 följande:
    Ok! Tack för svar. Verkar som att jag i princip börjar om min nedregleringsbehandling med till att börja med 2v med Suprafact. Så segt att vänta ännu längre på att få dra igång på riktigt, samtidigt bra att det upptäcks så att man ger behandlingen bästa möjliga förutsättningar.

    Någon här som har erfarenhet av suprafact?
    Hej! Inte erfarenhet av suprefact men av suprecur. Samma verksamma substans fast suprecur tas som nässpray. Fick massor biverkningar av den, men är bara att stå ut, är ju bara en kort period. Men vill inte använda den igen om jag får slippa just pga att jag hade konstant huvudvärk och inget hjälpte mot den.
  • Reflexgarn

    Förlåt, förstår att ni verkligen vill se det där pluset men att hålla på att testa hela tiden och i förtid kan väl knappast vara nyttigt för ert psyke? Jag ska testa den 11e och har inte ens kommit på tanken att testa tidigare.
    Blir ju lite som att öppna paketen innan julafton!

  • Reflexgarn
    Anonym (Sulle) skrev 2020-02-01 23:30:05 följande:
    Man gör som man vill :D ditt psyke kanske inte klarar av det men andras gör ;)
    Visst gör man det, men jag ser helt enkelt ingen anledning till det. Kan ju va plus i början och ändå blir det inget. Jag känner mig likgiltig för att testa både nu och senare. Kommer mensen, då blev det inget, kommer den inte ja då är det ju bara å kolla på en sticka vid av läkaren utsett datum Tungan ute Onödigt att stressa upp sig i onödan eftersom stress påverkar negativt på hormonerna Skrikandes Men ha så kul, går ju testa varje dag om man känner för det också ;)
  • Reflexgarn
    Patronsaint skrev 2020-02-06 13:59:55 följande:

    Gjorde första vul idag och de kunde se 5 stora blåsor på ena sidan och på andra kunde dom knappt hitta min äggstock. Läkarn undrade om jag blivit opererad i magen och sa att annars kanske den gömner sig bakom livmodern. Så hon kunde bara se 2 små i kanten på äggstocken men vågade inte säga om resten hon såg var vätska eller blåsor. Känner mig jätte besviken att dom bara kunde se 7 äggblåsor. Ska dit igen på måndag på ny kontroll.

    Hur många hade ni andra vid första vul? Vad är normalt liksom?


    Skulle nog säga tat det inte finns något som är normalt eftersom vi alla är individer med olika anledning till ofrivillig barnlöshet.
    Jag hade bara 4 på första och 5 på andra så inte så många alls. En hög mängd äggblåsor garanterar inte att det blir många ägg som blir befruktade i slutändan ändå, kvalitet är viktigare än kvantitet så att säga ;)  Sen beror det nog lite på ålder också hur många ägg man får ut skulle jag tro, ju yngre desto fler. En annan som är närmare 40 än 30 har liksom dragit ner på tillverkningen lite ;)  
    Har du endometrios med tanke på frågan om den knappt synliga äggstocken? 
  • Reflexgarn
    Patronsaint skrev 2020-02-08 16:03:20 följande:
    Jag är 29 hehe så med tanke på det borde man ha det lite lättare. Amh är 6,9 och det sa hon var högt. Ingen endometrios vad jag vet. Men den hon inte hittade är den som jag vanligt vis brukar ha mest pco problem med många äggblåsor så tyckte det var så konstigt att hon typ inte hittade den. Första läkaren sa att dom siktar på att jag ska få 20 ägg så med futtiga 7 äggblåsor känns det sådär.

    Vi får hoppas på några fina guldägg helt enkelt
    Kan ju vara som så att om de får en bättre bild på din äggstock som ville gömma sig så kanske de får fatt i några fler äggblåsor. 
    Men kan samtidigt tycka det är dumt av läkaren att säga vad den tror blir mängden äggblåsor, vi är ju alla olika och reagerar olika på läkemedlen med eller utan PCOS... 
  • Reflexgarn
    Mudcakemonster skrev 2020-02-09 11:10:59 följande:
    Spännande! Vilken ruvardag är du på? Jag är på rd 9. Har inte så mycket symptom som då de varit negativt i tidigare försök. Hehe så hoppas att detta med nästan inga symptom är ett symptom på att det lyckats :)

    Är lättirriterad, gasig i magen och täppt i näsan.
    Jag har testdag imorgon, tisdag, så blir väl ruvardag 18? Cool dessa veckor har gått väldigt fort tycker jag!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet