• Jagerika

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Jag undrar en sak om själva odlingen! Vi fick totalfrys och äggplocket var på en måndag. Vi fick sen hem brev att vi hade 6st ägg i frysen ( helt galet) och att dom frystes med söndagen samma vecka. Är dom 6 dagars odlade då eller fryser dom alltid ned äggen på dag 5? :) Detta var på Sahlgrenska och jag vänta på att tiden ska gå så vi kan göra återföringen i nästa cykel :D

  • Jagerika

    Vet inte om bilden kom med :( men det står i ett brev att reproduktionsmedicin kunde frysa ned 6 embryo/n den 2020-02-09. Sorry för mina spam xD

  • Jagerika
    Alex1992 skrev 2020-02-28 07:35:09 följande:

    En blastocyst är 5-6 dagars odling så dina ägg är det nog med :) 6 st är ju jätte bra, grattis!!


    Tack! Blev helt chockad när jag fick resultatet för trodde aldrig vi skulle få så många! :D
  • Jagerika
    Alex1992 skrev 2020-02-28 13:15:46 följande:

    Förstår det! Mycket bra resultat och då var det värt att bli överstimulerade hehe:))

    Hur många äggblåsor fick du ut? Och vilken dos? vad har ni för ?problem? ? Många frågor men kul med andras erfarenhet!


    Jag hsr pco äggstockar men inte fått diagnosen pco, då jag ägglossar som jag ska :) men min sambo har 70 miljoner spermier men enbart 600k av dom är bra, resten är för långsamma! Så vi kan säkert bli gravida naturligt men det är mycket mindre chans. Jag harnockså väldigt hög äggreserv och risk för överstimulering så fick börja med Gonal-F 125. Men tyvärr fick jag en cysta av sprutorna som dom fick ta hål på. Vid andra VUL hade jag ökat till dos 150 och vips så hade jag 20 äggblåsor!! Äggplocket va rena tortyren så är inte ens säker på om jag vill gå igenom detta en andra gång. Jag va rätt öm sista dagen innan äggplocket så säkert därför det gjorde så ont :/ Jag fick 22-25 äggblåsor, 17 ägg ut och 6 i frysen :)
  • Jagerika
    Alex1992 skrev 2020-02-28 20:28:30 följande:

    Okej, då längtar ni till återföringen nu förstår jag :) jag har inte tänkt så mycket på äggplocket, vill gå in med en positiv inställning och hoppas på det bästa. Jag har pcos och jätte hög amh värde och ska på första ultraljud på måndag:)


    Äggplocket är så olika för alla! Vissa känner inget och vissa känner allt, som jag. Det kommer säkert gå bra! Har du börjar med sprutorna eller vad är din story? :)
  • Jagerika

    Ni som gjort återföring av fryst embryo, när kom riktiga mensen innan insättningen? Och hur räknade ni eran cykel? Räknar man att bortfallsblödningen är CD1 så skulle jag haft min mens igår egentligen. Men om man räknar som vanligt ( Alltså att vi inte gjort IVF) så borde mensen komma nästa vecka! Jag räknade ju från bortfallsblödningen och sa till läkaren att mensen skulle komma 10/3. Men tror att jag fick ägglossning som vanligt i denna cykeln, precis när jag skulle fått den om jag inte gjort IVF och att det är därför mensen är sen. Borde jag ringa till läkaren och säga att min mens inte kommit än? Allt är liksom försenat med 1 vecka och blir orolig att dom inte har tid för mig och en återföring pga av detta!

  • Jagerika
    Ma18 skrev 2020-03-11 09:23:46 följande:

    Varit på ultraljud, sprutdag 8 och det fanns 47 äggblåsor.. målet denna gång var betydligt färre eftersom jag blev överstimulerad förra gången. Känns hopplöst nu, tänker jag mig att alla är av usel kvalitet denna gång med eftersom dom var det förra gången.. nån som haft massor av ägg och lyckats?


    Oj hjälp vad många :O Massor vet jag inte men jag hade 25 äggblåsor och blev lite överstimulerad. Fick ut 17 ägg och 6 ägg till frysen <3 hur många äggblåsor och ägg fick du förra gången?
  • Jagerika
    Ma18 skrev 2020-03-11 11:22:16 följande:

    Dom du fick till frysen, har du fått sätta in nån?

    Förra gången hade jag 40 äggblåsor, fick ut 26 ägg varav 9 blev befruktade, 1 klarade sig till frysen men överlevde inte upptiningen så blev ingen insättning..


    Jag väntar på mens och sen ägglossning så vi kan göra första insättningen :) herregud vad många ägg du fick ut! Hoppas verkligen du får flera till frysen och att du kommer till insättning denna gången <3
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet