• Ma18

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hej, letar nån som varit med om samma.. påbörjade ivf i oktober, blev då totalfrys och fick en blödning en vecka efteråt. Sedan dess har min kropp stannat av, ingen ägglossning, ingen mens och därför inte heller någon FET. Har ätit två proverakurer utan resultat, provar nu med primolut-nor.. läkaren kan inte riktigt säga varför det blir så här. Någon som varit i en liknande situation?

  • Ma18
    Hedblomster skrev 2020-02-11 10:30:19 följande:

    Hej! Jag ska göra min åttonde återföring snart (har gjort två färska och fem frysta tidigare) och ska testa fet i stimulerad cykel för första gången. Har bara gjort i naturlig cykel tidigare så vet inte riktigt hur stimulerad går till. Började med progynon på mensdag 2 och har tagit det ca en vecka nu. Har ultraljud på fredag och vet att jag ska börja med lutinus senare också. Är det bara progynon och lutinus det brukar vara, ingen ovitrelle eller så? Orkar inte ringa och fråga :) Hoppas iaf att det kan göra någon skillnad för oss. Sju återföringar med två kemiska har satt sina psykiska spår alltså...


    Jag gör också stimulerad fet nu och kommer ta ovitrelle, men det är för att veta när jag har äl, om äl-test hade funkat hade jag inte behövt ovitrelle. Så det kan nog vara olika hur man gör ????
  • Ma18

    Imorgon är det äntligen dags för FET! Hade äggplock i oktober så har väntat ett tag, hoppas att det är guldembryot vi får tillbaka nu! :D

  • Ma18
    Anonym (Hej) skrev 2020-02-19 18:34:13 följande:

    Hej!! Lite okunnig, vad innebär FET, återföring av ägget eller? Varför tog det sådant tid för?


    Ja precis, det är återföring av fryst embryo (frozen embryo transfer). Blev överstimulerad så fick inte sätta in något då, sen tog det drygt tre månader innan mensen kom tillbaka så har inte kunnat sätta in.
  • Ma18
    Anonym (Hej) skrev 2020-02-20 16:11:48 följande:

    Då förstår jag :)

    Vilket protokoll gick du på? Vilken dos. Va detta ditt första ivf-behandling? :)


    Korta protokollet, menopur 125.. var första ivf, och den blev helt misslyckad, embryot överlevde inte upptiningen.. så nu får vi börja om från början, då blir det gonal-f 100 och icsi istället.
  • Ma18
    bonzo skrev 2020-02-29 18:32:03 följande:

    Här är olika värden av AMH.

    Optimal fertilitet: 4,0 - 6,8

    Fullgod fertilitet: 2,2 - 4,0

    Låg fertilitet: 0,3 - 2,2

    Väldigt låg/obefruktbar: 0,0 - 0,3

    Hög nivå: > 6,8


    Betyder det att det är bättre att ha 4,0-6,8 än att ha över 6,8? Med tanke på att du skriver optimal fertilitet..
  • Ma18

    Imorgon börjar jag med sprutorna igen, äntligen! Förra omgången resulterade i 26 ägg och 0 insättningar, så hoppas på bättre resultat denna gång.. Har fått sänkt dos och bytt från menopur till gonal f.

  • Ma18
    AndraSladdis skrev 2020-03-10 13:59:48 följande:

    Ska plocka ägg i övermorgon. De sa att jag skulle börja ta Bisolvon efter det, "för att lösa upp slemhinnan inför återföringen". Fattar nada. Ska inte slemhinnan vara tjock inför återföringen? Har ni andra också fått ta Bisolvon efter äggplocket??


    Jag tar också bisolvon, men redan från mensen, för att göra sekretet runt ägget mindre segt så spermierna har det lättare att ta sig in! Ska fortsätta sen efter äggplocket också, har fattat det som att slemhinnan inte blir tunnare men att embryot lättare fastnar då. De har dock sagt att det inte är helt klarlagt än att det verkligen funkar, men att det troligen inte skadar iaf.
  • Ma18
    Alex1992 skrev 2020-03-10 17:26:55 följande:

    Hej tjejer

    Jag ligger i soffan med en stor svullen mage...har åkt på överstimulering. Har äggplock på torsdag och ska ikväll ta suprefact som ägglossningsspruta. Är orolig att min överstimulering ska bli värre efter äggplock? Har smärtor och ser ut att vara i 5:e månaden :(. I måndags såg dom 15 större äggblåsor och 25 små samt svullna äggstockar. Nu hoppas jag på många ägg till frysen då det blir återföring nästa månad.


    Din stackare! Jag hade likadant i höstas vid äggplock, såg höggravid ut dagarna före och kunde inte gå upprätt. Före och efter äggplocket hade jag hemskt ont, sen blev det bättre och på femte dagen efter plocket kunde jag jobba igen, fram tills dess låg jag mest i soffan. Kände ändå att det blev bättre och bättre, hoppas att det blir likadant för dig! Kan tillägga att själva plocket inte kändes alls, var väldigt nervös inför..
  • Ma18
    Malin31 skrev 2020-03-10 19:32:53 följande:

    Hej, en till med överstimulering på gång. Första VUL idag på dag 6 visade massor av blåsor på gång. Skulle ställa in mig på äggplock på måndag men eventuellt ingen återföring denna gång. ska göra ett andra VUL på fredag. Får se vad som hänt då. Nån som vet hur man Går tillväga vid återföring om man inte har egen ägglossning?


    Jag fick först primolut nor för att få igång mensen, sen letrozol och ovitrelle för ägglossning. Var på några ultraljud under tiden för att se att slemhinnan tjocknade på som den skulle.. lycka till!
  • Ma18

    Varit på ultraljud, sprutdag 8 och det fanns 47 äggblåsor.. målet denna gång var betydligt färre eftersom jag blev överstimulerad förra gången. Känns hopplöst nu, tänker jag mig att alla är av usel kvalitet denna gång med eftersom dom var det förra gången.. nån som haft massor av ägg och lyckats?

  • Ma18
    Jagerika skrev 2020-03-11 10:53:30 följande:

    Oj hjälp vad många :O Massor vet jag inte men jag hade 25 äggblåsor och blev lite överstimulerad. Fick ut 17 ägg och 6 ägg till frysen <3 hur många äggblåsor och ägg fick du förra gången?


    Dom du fick till frysen, har du fått sätta in nån?

    Förra gången hade jag 40 äggblåsor, fick ut 26 ägg varav 9 blev befruktade, 1 klarade sig till frysen men överlevde inte upptiningen så blev ingen insättning..
  • Ma18
    pixie78 skrev 2020-03-11 11:16:11 följande:

    Jag blev överstimulerad och fick ut 27 ägg varav 23 blev befruktade och sen blev det 11 blastisar till frysen. Så många ägg betyder väl inte per definition att de är dåliga.


    Åh vilket bra resultat! Precis det jag hoppades att nån varit med om, då finns möjligheten för mig också.. förra gången fick jag ut 26 ägg, 9 befruktade, 1 till frysen men den överlevde inte upptiningen, därför det i min hjärna blivit att jag förknippar många blåsor med dålig kvalitet, fast jag egentligen vet att det inte behöver vara så..
  • Ma18
    Jagerika skrev 2020-03-11 11:52:11 följande:

    Jag väntar på mens och sen ägglossning så vi kan göra första insättningen :) herregud vad många ägg du fick ut! Hoppas verkligen du får flera till frysen och att du kommer till insättning denna gången <3


    Håller tummarna att mensen snart kommer igång för dig och att insättningen går bra! <3
  • Ma18
    Reflexgarn skrev 2020-03-11 20:33:27 följande:

    Bisolvon, hostmedicinen? Vårt problem var ju att mina ägg inte släppte in karlns spermier så blev mikropunktion andra omgången. Men om det skulle funka med Bisolvon att få ner motståndet så spermierna tar sig in så kanske det är nåt man skulle testa när/om vi vill få ett syskon. Spännande att se om det funkar!!


    Ja precis, hostmedicin :) vi hade också problem med att spermierna inte tog sig in, så blir spännande att se om det är fler som befruktas denna gång! Kommer troligen bli icsi på en del och då borde väl bisolvon inte göra nån skillnad (tror jag?) men på de ägg som hamnar i vanlig IVF hoppas jag på effekt!
  • Ma18
    Alex1992 skrev 2020-03-12 14:03:01 följande:

    Då var äggplocket färdigt! Hade som jag trodde blivit riktigt överstimulerad..stora svullna äggstockar och många många äggblåsor. Fick ut 36 ägg!! Hade fler äggblåsor kvar men inte så stora, inte konstigt jag har mått dåligt samt har så svullen mage. Äggplocket gjorde inte så ont, det kändes vissa gånger men det gick bra. Får veta imorgon hur många som

    blivit befruktade och alla ska långtids odlas och endast dom

    ?Bästa? ska frysas in och får återföring längre fram när kroppen mår bra igen. Nu får jag bara ta det lugnt och vila!


    Wow vilken skörd! Hoppas du får goda nyheter idag med många befruktade!
  • Ma18
    AndraSladdis skrev 2020-03-13 13:06:51 följande:

    Vi har precis fått fruktansvärda nyheter. Av de 15 ägg som plockades ut har 0 befruktats. 10 ägg var omogna. Det är oklart varför resterande 5 inte befruktades.

    Nästa cykel blir det ICSI. Spermierna har bra rörlighet så känns inte självklart för mig att det kommer att fungera.

    Någon som har en solskenshistoria efter en IVF-cykel där inga ägg befruktades? Känns som att jag är i stort behov av något som håller kvar hoppet.


    Neej vad tråkigt!! Lider med dig <3

    Jag har ingen solskenshistoria än, men på måndag blir det icsi för oss, trots att spermierna har bra rörlighet, så förhoppningsvis kan jag meddela efter det att det ändå kan göra susen!
  • Ma18
    Astrid40 skrev 2020-03-14 09:53:08 följande:

    Hej, jag är ny här i forumet. Jag är 41 år och ska göra mitt första äggplock nu på måndag och är supernervös! Jag har spolat äggledarna en gång tidigare och det gjorde så ont så jag blev helt blek och kallsvettig, höll på att tuppa av????

    Har gått på 150E gonal-f. Hade 14 blåsor över 10 vid första UL med fler på G men två dagar senare vid nästa UL så hade några av de små försvunnit/kollapsat? Vad beror det på?

    Är orolig nu att fler blåsor försvinner tills ÄP på måndag. Har även spänningar i brösten vilket kan tyda på att ägglossning skett????

    Någon som har erfarenheter av detta?


    Vad spännande att vara igång! Gällande äggplock kan jag ju bara svara utifrån min erfarenhet, jag tyckte att spolningen av äggledare gjorde betydligt mer ont än äggplocket.

    Jag har också äggplock på måndag och brösten är ömma som bara den och har varit det senaste veckan. Var så vid förra plocket med, kroppen har ju så mycket hormoner i omlopp..
  • Ma18
    Astrid40 skrev 2020-03-15 18:34:33 följande:

    Men man får väl färre ägg om man använder menopur? Fast å andra sidan, det är väl bättre att satsa på kvalitet snarare än kvantitet när det gäller ivf. Känner mig lite som en försökskanin faktiskt :)

    Så nojjig inför imorgon...massa tankar som snurrar, kommer nog inte sova inatt. Ska va i Gbg kl 8, så får åka tidigt hemifrån.


    Lycka till imorgon! Vi ska också vara på kliniken kl 8, håller tummarna att både ni och vi får ut många fina ägg :)
  • Ma18
    Astrid40 skrev 2020-03-17 15:35:14 följande:

    Nationellt beslut att de kör återföringar som vanligt om kvinnan är frisk :)

    3 naturligt befruktade ägg så vi kör återföring enligt plan imorgon onsdag


    Spännande med återföring, lycka till!

    Kliniken där jag går har beslutat att vänta med återföringar så jag får vänta ett tag, förhoppningsvis blir det före sommaren iaf..
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet