• Anonym (Louise)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hej alla ni som längtar!

    När är tidigast ni har tagit ert test och fått plus? Har känt igen mycket som beskrivs och nästan trott jag vart gravid. Sett så många som tagit tidig fes, så jag gjorde det. Visade att jag inte är gravid. Ska egentligen testa lördag.

  • Anonym (Louise)

    Tack för svaret. Hade du någon blödning? Fick en liten idag och börjar känna att det är rätt kört...

  • Anonym (Louise)
    Astrid40 skrev 2020-04-09 13:59:42 följande:

    Nej jag har inte haft blödning men det verkar ju vara rätt vanligt att man har det så behöver ju inte betyda att det är kört.

    Håller tummarna


    Tack så mycket! Vågar inte testa igen så jag väntar lite. Första gången för oss och det är verkligen läskigt..
  • Anonym (Louise)
    Mudcakemonster skrev 2020-04-09 14:28:16 följande:

    Såhär såg det ut för mig då jag plussade (är nu i vecka 4+5). :) Testat med billiga tester one step.


    Tack och grattis!! Hoppas allt går som det ska.
  • Anonym (Louise)

    Blev tyvärr inget plus för oss den här gången.. Vi får försöka igen. Det var ju ändå första gången. Hur länge har ni fått vänta tills ni satt in ett nytt embryo? Vi har ett i frysen. Hur har det ser ut för er?

    Och grattis till alla som fått plus! Ni måste vara så lyckliga!!

  • Anonym (Louise)
    Astrid40 skrev 2020-04-13 21:21:25 följande:

    Tråkigt för er! Hoppas på bättre lycka nästa försök :)

    Första ivf-försöket för mig så jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din fråga om tid för ny åf.

    Jag är jätteglad för mitt plus naturligtvis men är oxå väldigt nervös för mf eftersom haft 5 tidigare. Tid för vul 20/4.

    Har tagit min sista lutinus-tablett nu ikväll och DET är positivt:). Ska bli skönt att slippa det där kladdet.

    Ni som vet, tar man blodprov för att kolla hcg-nivåer i samband med första vul? Visst, jag kan ju ta gravtest, men det säger ju egentligen inte så jättemycket om hormonnivå..


    Åh vad härligt för dig!! Alla lycka till er. Håller tummarna för att allting ska gå bra. ????
  • Anonym (Louise)
    GlitterLina skrev 2020-04-13 21:30:45 följande:

    Nej va tråkigt för dig :( vet faktiskt inte hur länge då detta är min allra första gång.


    Grattis!! Vad underbart ???? Hoppas hoppas allting kommer gå bra!
  • Anonym (Louise)
    Clemmentina skrev 2020-04-13 21:38:18 följande:

    Vad tråkigt, beklagar! :( Vi fick inget till frysen så har ingen egen erfarenhet men ni borde kunna göra en återföring nästa månad i alla fall. Har läst om de som haft flera embryon i frysen som fått göra återföring varje månad.


    Åh tråkigt för er. Tack. Tack för svaret. Jag hoppas det!! Hoppas att det överlever frysen.
  • Anonym (Louise)
    Clemmentina skrev 2020-04-13 21:38:18 följande:

    Vad tråkigt, beklagar! :( Vi fick inget till frysen så har ingen egen erfarenhet men ni borde kunna göra en återföring nästa månad i alla fall. Har läst om de som haft flera embryon i frysen som fått göra återföring varje månad.


    Åh tråkigt för er. Tack. Tack för svaret. Jag hoppas det!! Hoppas att det överlever frysen.
  • Anonym (Louise)

    Hej!

    Grattis till alla som har plussat och det är så kul att det går så bra för er. Till er andra, vi får försöka kämpa på <3

    Jag och min man gjorde i söndags en ostimulerad FET och satt in ett 5dagars. Hur har det vart för er som fått mensvärk/molande innan ni plussat? har det kommit bara efter ett par dagar eller tog det någon vecka innan ni började känna något? Jag tycker mig ha molande som lätt mensvärk redan efter 2 dagar.. vet inte om det är bra eller dålig... åh väntan är ju det värsta!

    Så tacksam för svar <3

  • Anonym (Louise)
    lillalillas skrev 2020-05-27 19:12:56 följande:

    Grattis till din FET! Håller tummarna för er! :)

    Jag har bara plussat en gång i livet, förra månaden, med en 5-dagars i ostimulerad cykel som du. Jag kände av lätt mensvärk på ruvardag 7 och plussade dagen efter. Tyvärr fick jag bara vara gravid i några dagar innan jag fick blödning på ruvardag 14 men jag hade en märklig mensvärk och tuttarna var liksom ömma på ett annat sätt än vanligt innan mens. Jag hade bestämt mig för att inte tänka på symtom innan ruvardag 7 då jag sett att de flesta inte plussar tidigare än så och då skulle jag bara bli tokig av fundering så jag vet inte hur jag mådde innan det. Jag tror lätt värk är bra att känna eftersom jag fick ett plus. Hoppas på samma denna gång men nu vill jag så gärna att den lilla ska stanna kvar hos oss!!!


    Åh vad tråkigt för dig! Hoppas hoppas den här gången!! Håller tummarna för oss båda!! Tack så mycket för svaret.
  • Anonym (Louise)
    Astrid40 skrev 2020-05-27 19:28:54 följande:

    Om jag kommer ihåg rätt så kom molande mer i anslutning till mensen men så blev det ju plus istället. Så nån vecka efter återföring tog det iaf


    Jag vågar inte hoppas på för mycket, samtidigt som jag så gärna önskar och vill hoppas! Tack så mycket för svar och super grattis till ditt lilla mirakel. Måste vara helt underbart!
  • Anonym (Louise)
    Alex1992 skrev 2020-05-27 21:18:12 följande:

    Jag gjorde en stimulerad fet med en 5 dagars och jag kände att brösten var lite ömma men ingen värk/molande dom första dagarna..sen på ruvardag 7 kände jag lite stickningar och att det blixtrade till ungefär, samt upptäckte jag lite rosa flyttningar som var en nidblödning och fick ett svagt pluss på dag 8 som sedan ökade :D håller tummarna för er och väntan är hemsk!! Nu väntar jag på att få gå på vul för att se att allt är ok...jag blir snart tokig hehe men väntan tar tyvärr aldrig slut. All lycka till er och håll oss uppdaterade :)


    Åh grattis!! Tack så mycket. Väntan är ju verkligen det värsta! Hoppas allting ser bra ut för er :D
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Funderare) skrev 2020-05-27 21:47:32 följande:

    Jag hade/har jätte stark molvärk, mest på kvällarna å nätterna. Haft haft det i 4 dagar, plussade på ruv 10 med 2 dagars. Testade när det började mola för tänkte att de var kört. Innan dess ont i ländryggen å lederna. Hoppas du får plus! :)

    Är det nån som haft massa molvärk som har tips på nåt annat än Alvedon som hjälper?


    Vad härligt för dig med plus! Grattis!!

    Tack :)
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-05-28 10:05:59 följande:

    Många som ruvar nu, Hua, dagarna går verkligen långsamt och jag tycker att det känns jättejobbigt.

    Har ni alla fått embryon eller blastocyster i frysen? Vi har mer eller mindre bestämt oss för att inte öppna brevet (med info om något gick att frysa in) när det kommer. Jag är rädd att jag blir helt nedslagen om inget gick att frysa. Då är det svårare att tro på 3-dagars embryot i magen om inget annat lyckats ta sig till blastocyst.

    Gosan28 -vad skönt att du fick så många till frysen. Är det första IVFen?

    Lousie -är du inne på första IVFen eller har du gjort fler?

    Håller tummarna för er!


    Tack! Vi gjorde ett försök med ett färskt 2dagars som inte gick vägen och nu har vi satt in ett fryst 5 dagars. Det enda vi hade i frysen. Så jag hoppas verkligen på detta!

    Jag förstår verkligen hur du känner!! Hoppas allt går bra för er!!
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-05-29 06:21:57 följande:

    Tack :) Jag håller tummarna för dig!!

    Jag har svårt att tänka på något annat.. vaknade vid 5 idag och kan inte somna om. Tänker så mycket katastroftankar, tänk om jag inte får ett endaste ägg till frysen osv.

    Måste försöka vända dom tankebanorna på något sätt och tänka att på något sätt ska detta lösa sig tids nog :)

    Hur mår du? Och blev du lättad när du fick ditt brev med att du hade en i frysen eller besviken?

    Kram och kämpa


    Tack så mycket!

    Jag förstår verkligen hur du känner dig. Försöker hålla mig sysselsatt med så mycket som möjligt för att hålla borta alla tankar, för tyvärr så är det inte alltid positiva tankar som snurrar runt. Det är en sån utsatt och jobbig situation för man är så maktlös. Men kämpa på!!

    Jag mår helt okej just nu, fysiskt iallafall. Jag har känt lite lätt mensvärk sen två dagar efter insättning och först tänkte jag att det kanske var positivt men nu väntar jag mest på mensen. Sen det mentala är lite överallt. Ibland tror jag det kommer ta sig och ibland väntar jag som sagt på mens.

    Både och faktiskt. Först var jag ganska besviken kändes som alla andra fick så många fler, men sen läste jag lite mer trådar och insåg att jag hade ganska tur ändå. Och nu när vi skulle göra ett nytt försök så var jag ju givetvis överlycklig att jag ens hade ett. Sen tar det sig inte nu får jag bara stålsätta mig och göra om hela processen och hoppas på fler. Lätt att säga nu men om det kommer dit så kommer jag vara helt förstörd. Hehe

    Hur var det för dig, din andra omgång?

    Håller tummarna att allt går bra!
  • Anonym (Louise)
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-05-29 20:32:02 följande:

    Känner igen mig så mycket i det du skriver. Och det är så lätt att bli besviken och ledsen när det känns som att många får så väldigt många blastocyster till frysen.

    Samtidigt känner man sig dum mot sin egen kropp och embryon när man tvivlar på att det kommer att fungera. Vad jag förstår så kan det se väldigt olika ut från månad till månad, vissa månader är äggen bra, andra mindre bra.

    Det är väldigt bra att vi har 3 försök på oss :) och som sagt väldigt bra att du har möjlighet att sätta in igen innan sommaren om du skulle behöva.

    Jag vet ännu inte om jag fick något till frysen, jag får nog hem det brevet i nästa vecka. 4st skulle odlas vidare till dag 5 (av 15st uttagna ägg). Men vi har bestämt oss att inte öppna det föränn vi vet hur det blir med den här i magen. Jag vågar inte utsätta mih för mer besvikelse/stress.

    Idag har jag träffat min lillasyster med hennes två barn, så jag har lyckats hålla katastroftankarna borta idag, väldigt skönt!

    Ts hand om dig och ha en skön kväll!


    Det låter verklige klokt. Lägg bort det och glöm det ett tag. Det låter som en bra idé! Hoppas verkligen allting går bra för er.

    Tack detsamma. Lycka till!! Kram
  • Anonym (Louise)

    Hej igen!

    Jag har nu äntligen plussat på stickan efter vårt tredje försök och är 5+1!!

    Jag jobbar dessvärre med miljögifter och har därför blivit avstängd från mitt jobb och skall gå hem på graviditetspenning. Någon som vet hur det fungerar med moderskapsintyg så tidigt? Fått svar från MVC att de kan ge ut det först v.19. Vilket jag inte kan vänta till då jag blev avstängd den 24/9 och behöver ersättning.

    Tack på förhand.

  • Anonym (Louise)
    Dhalia skrev 2020-09-29 21:23:58 följande:

    Grattis till plusset! Har aldrig varit med om de men vet också att moderskapsintyg ges ut senare och inte så här tidigt. Du kanske behöver något annat intyg till försäkringskassan som visar att du är gravid och inte kan jobba pga ditt jobb. Behöver inte heller chefen ge något intyg att dem inte kan erbjuda dig något annat jobb så länge?

    Allmänt nyfiken hur de funkar.


    Tack så mycket! ????

    Allt var väldigt oklart, stod på försäkringskassans hemsida att jag kunde få det från mvc. När det inte gick så ringde jag vår läkare från Sahlgrenska, så fick jag tillslut ett intyg. Annars hade de fått sjukskriva mig tillsvidare ???? Så om någon behöver ett moderskapsintyg så skall det gå bra att ringa läkare!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet