• lillalillas

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Jag hoppar in här om det är ok. :) Är så tacksam för alla trådar här på familjeliv, känns skönt att inte vara ensam med alla frågor och funderingar och blir så glad när ni lyckas. Det ger en hopp. :)

    Jag och min sambo har försökt bli gravida i tre år och påbörjade IVF i februari som blev totalfrys pga risk för ÖS. Snart dags för FET 2. Är det någon som vet hur statistiken är angående tvådagars embryo jämfört med blastocyst? Ska göra min andra FET på måndag och då är det en tvådagars. Förra FET fick jag missfall i vecka 5 med blastocyst.

    Finns så mycket att läsa om blastocyster men inte om FET med tvådagars... Någon som lyckats med det i naturlig cykel? Tar inte några hormoner.

  • lillalillas
    Anonym (Funderare) skrev 2020-05-24 04:45:30 följande:

    Kan de va sant?! Gråter!! Kände mensvärkar igår kväll å kände att de var kört. Så behövde testa! Känner mig helt överväldigad :D


    Wow!! Stort grattis!
  • lillalillas
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-05-25 21:00:06 följande:

    Jag med :) Nu hoppas vi! Jag satte in ett 3-dagars embryo idag, det är första gången jag fått sätta in något. Första IVFen gav inget resultat. Satte du in ett 5dagars? Hur gick det första gången? Jag fick testdag 12/6 -det känns som evigheter dit.


    Vad spännande och vad skönt att det gick att återföra. :) Nu är vi på ruvardag 1!!!

    Min första FET var med 5-dagars och jag plussade men väldigt svagt. Fick sen blödning några dagar senare. Fick totalt 7 till frysen och kliniken tyckte att jag skulle köra denna FET med 2-dagars så jag har kvar av båda. Det är min första IVF och fick göra totalfrys.

    Hur gick det för dig IVF2? Fick du något till frysen?
  • lillalillas
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-05-26 10:20:46 följande:

    Jaa :) Vad konstigt att du och jag har fått olika dagar gör testning. Jag fick den 12e och du den 8e.

    Wow!!! Det är ju massor som du fick till frysen. Så de fryste in lite olika dagar för dig, några dag 2 och några dag 5?

    Hur många fick du ut totalt och hur många kunde frysas?

    Min andra IVF fick jag ut 15st ägg, 14st befruktades med ICSI och igår på dag 3 fick jag veta att 5st var kvar, 1 fick jag och de 4a andra ska de försöka odla vidare till dag 5. Förra gången gick det inte alls, alla slutade utveckla sig, så jag är väldigt orolig över brevet som förmodligen kommer hem i nästa vecka... det skulle kännas så skönt om iallafall en av fyra tog sig till en Blastocyst.


    Ja verkligen, trodde jag skulle vänta längre med 2-dagars än 5-dagars men behövde vänta 14 dagar på båda.

    De fick ut 15 ägg och 7 kunde frysas olika dagar men vet inte om det är bra resultat när 8 inte klarade sig. Såklart glad över de i frysen men jag vet inte hur många som ?brukar? klara sig för andra.

    Hoppas att de fortsatte dela sig! Men om de inte gör det så tänk på att livmodern är ju bästa miljön så det utesluter ju inte att det blir jackpot denna gång :)

    Varför gör du/ni IVF?
  • lillalillas
    Anonym (Solrosen) skrev 2020-05-26 16:45:24 följande:

    Tack :) Jag hoppas på jackpot för oss båda. Det låter som ett fantastiskt bra resultat! Hälften av alla ägg blev så pass fina att de ville frysa in dom.

    Vet du varför alla inte odlades till 5 dagar när du hade så många?

    Vi gör ivf för att vi har försökt i ett år själva, och jag är 35år (snart 36) och känner att jag inte kan vänta längre. Våra ägg befruktades inte med vanlig ivf så något är uppbenbarligen knasigt. Nu gjorde dom ICSI på alla.

    Varför gör ni/du ivf?


    Ingen aning varför de inte odlades vidare men det vore intressant att veta.

    Vad bra att ni tog tag i det så fort ändå. Vi väntade längre mest beroende på att min man inte ville att vi skulle söka hjälp. Han var rädd för vad utredningen skulle visa när jag kunnat följa min kropp med äl-tester och Natural Cycles som sett bra ut och hoppades in i det sista att vi skulle lyckas själva. Vi är 28 år och gör IVF pga få spermier och det blev ICSI på alla.
  • lillalillas
    Anonym (Louise) skrev 2020-05-27 18:55:42 följande:

    Hej!

    Grattis till alla som har plussat och det är så kul att det går så bra för er. Till er andra, vi får försöka kämpa på <3

    Jag och min man gjorde i söndags en ostimulerad FET och satt in ett 5dagars. Hur har det vart för er som fått mensvärk/molande innan ni plussat? har det kommit bara efter ett par dagar eller tog det någon vecka innan ni började känna något? Jag tycker mig ha molande som lätt mensvärk redan efter 2 dagar.. vet inte om det är bra eller dålig... åh väntan är ju det värsta!

    Så tacksam för svar <3


    Grattis till din FET! Håller tummarna för er! :)

    Jag har bara plussat en gång i livet, förra månaden, med en 5-dagars i ostimulerad cykel som du. Jag kände av lätt mensvärk på ruvardag 7 och plussade dagen efter. Tyvärr fick jag bara vara gravid i några dagar innan jag fick blödning på ruvardag 14 men jag hade en märklig mensvärk och tuttarna var liksom ömma på ett annat sätt än vanligt innan mens. Jag hade bestämt mig för att inte tänka på symtom innan ruvardag 7 då jag sett att de flesta inte plussar tidigare än så och då skulle jag bara bli tokig av fundering så jag vet inte hur jag mådde innan det. Jag tror lätt värk är bra att känna eftersom jag fick ett plus. Hoppas på samma denna gång men nu vill jag så gärna att den lilla ska stanna kvar hos oss!!!
  • lillalillas
    Trädet91 skrev 2020-06-06 08:46:53 följande:

    Jag på 3dp6dt. Kan inte påstå att jag känner av så mycket. Försöker låtsas om som att ingenting har hänt men det är svårt att inte känna efter hela tiden. Testdag är dag 12, känns svårt att vänta så länge. Har du känt av några symptom än och när blir testdag för dig?


    Jag känner igen mig i det du skriver. Svårt att inte tänka på det.. Ska du hålla dig från att tjuvtesta?

    Jag har massor med symtom och det är därför jag är så rädd att jag inbillar mig. Kaffet smakar illa, större bröst med ådror, mensvärk utan mens sen 2 dagar tillbaka, trött och känner mig så varm. Jag fryser alltid i vanliga fall och min man har reagerat på att jag tycker det är så varmt när t o m han fryser. Känner inte igen något symtom sen sist jag plussade för första gången nånsin förra månaden med 5-dagars. Hade så svaga gravtest då och fick en blödning 4 dagar efter BIM så blev en kortvarig lycka. Har testdag på måndag, 14 dagar efter FET.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet