• Malicon

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hej,

    Vet inte riktigt vad jag vill få ut av att gå med här. Lite gemenskap kanske. Har gjort en IVF och fick ut fem ägg varav tre befruktades. Ett embryo sattes in på dag 2 men blev inget, det andra klarade sig inte och det tredje gick till frysen. Blastocysten från frysen sattes in innan midsommar och idag var min testdag - negativt. Pga Corona och semestrar får jag ingen tid förrän i september. Då har vi försökt i två år.

    Första gånget var väldigt tung, den här gången känner jag mig bara tom. Misslyckad för att min kropp inte kan bli gravid. Misslyckad för att jag inte kan ge min man ett barn. Så jävla patetiskt, barnet är ju vårt såklart, men känner ändå skuld mot honom.

    I allt det här känner jag mig så himla ensam. Och orättvist behandlad. Varför händer det här mig??

  • Malicon
    Anonym (Ivf) skrev 2020-06-30 09:28:14 följande:

    Hej alla!

    Jag har inte följt tråden helt men lite emellanåt.

    Tänkte kolla om någon orkar svara på detta

    Hur länge fick ni vänta från remissen är mottagen fram till första besöket? Och hur länge fick ni vänta efter första besöket till start?

    Framförallt Sahlgrenska men alla svar är välkomna:)


    Hej!

    Vår remiss skickades i juni och vi fick komma i december. Detta var på Sahlgrenska. Min vän fick sin remiss skickad i maj och då sa de ca 10 mån väntetid pga Corona... Håller tummarna att det går snabbt för dig!
  • Malicon
    Anonym (Funderare) skrev 2020-07-01 12:13:12 följande:

    Skickar lite pepp inför ett nästa försök!! Försök att njuta av sommaren till september!, finns ändå inget att göra nåt åt det just nu. Jag lyssnade lite på ivf hypnos innan å medans ivf, tyckte de var skönt. Förstår att du e ledsen. Det är inget som händer just dig, utan alla här i gruppen på olika sätt. Vi är krigare å inga offer!, vi klarar detta och fått chansen till ivf.. om det inte funkar får man ta nästa steg, men inte än för dig :) Ge inte upp å försök få in glädje fast de känns skit. Kram! Du klarar detta!!


    Men tack vad du är gullig!! :)

    Ibland tappar man fokus lite men du har helt rätt i att vi är krigare och vi får inte ge upp! Pratade dessutom med min läkare idag som såg positivt på nästa behandling vilket också peppade mig. Jag ska byta från Bemfola till Menopur så det känns nästan lite spännande!

    Massa kramar till dig och stort lycka till på din resa!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet