• pixie78

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Fråga till er i långa protokollet!


    Har någon gjort långa protokollet med enbart Synarela+Menopur och ingen Orgalutran eller motsvarande? 


     


    Gör första rundan IVF i Helsingfors och har tagit Menopur i 6 dagar (+ Synarela i  ca 3 veckor). UL idag visade många blåsor då jag är lättstimulerad Ska fortsätta med Menopur och göra nytt UL om 4 dagar. Har inte fått nåt recept på Orgalutran, bara på Ovitrelle. 


     


    Förra gången gjorde jag korta protokollet i Uppsala och fick då ta Orgalutran innan äggplocket för att jag som förstod det öka på mognaden på äggen. Sen blev det frys inför äggplocket pga risk för överstimulering så tog ingen Ovitrelle.


     


    Hur har ni andra gjort i långa protokollet?

  • pixie78
    Patronsaint skrev 2020-02-13 15:19:55 följande:
    Tydligen får man bara brev om det är totalfrys så då ringer dom inte. Men man är ju nyfiken på hur det går.

    Har ni andra haft väldigt ont efter äggplocket länge? Kan inte sitta ner och knappt gå.

    Hade äggplock igår. De tog ut 27 ägg. Jag hade sååååå ont efteråt och har fortfarande. Inte alls som vid mitt första äggplock där de tog ut 26 ägg. Då sov jag en timme direkt efteråt och vaknade upp utan ont i stort sett.. Nu grät jag av smärta!


    Men det är något mindre idag iaf så går åt rätt håll. Men kunde heller inte gå eller sitta efteråt. Hela magen var uppblåst, kunde inte kissa och ja.. det var verkligen smärtsamt. Hoppas det släppt lite för dig också nu!

  • pixie78
    AndraSladdis skrev 2020-03-10 13:59:48 följande:

    Ska plocka ägg i övermorgon. De sa att jag skulle börja ta Bisolvon efter det, "för att lösa upp slemhinnan inför återföringen". Fattar nada. Ska inte slemhinnan vara tjock inför återföringen? Har ni andra också fått ta Bisolvon efter äggplocket??


    Ja jag har fått det inför samtliga insättningar på CVL. De har kört det som ett test där.
  • pixie78
    Ma18 skrev 2020-03-11 09:23:46 följande:

    Varit på ultraljud, sprutdag 8 och det fanns 47 äggblåsor.. målet denna gång var betydligt färre eftersom jag blev överstimulerad förra gången. Känns hopplöst nu, tänker jag mig att alla är av usel kvalitet denna gång med eftersom dom var det förra gången.. nån som haft massor av ägg och lyckats?


    Jag blev överstimulerad och fick ut 27 ägg varav 23 blev befruktade och sen blev det 11 blastisar till frysen. Så många ägg betyder väl inte per definition att de är dåliga.
  • pixie78
    GlitterLina skrev 2020-11-06 12:25:49 följande:

    Ska göra mitt andra frysåterförande så har tagit Provera för att få igång mens. Det funkade ej denna gången. Va på ultraljud idag & slemhinna va supertunn & ingen mens alls på g. Så läkarn tyckte jag skulle börja med Progynon i morgon.

    Vill höra era erfarenheter av dem. Några biverkningar ni fick? Blev det nån graviditet med dem?


    Jag ska också göra frysinsättning och började med Progynon i tisdags (på min första mensdag). Ska göra första ultraljudet på fredag (dag 11). Har gjort fem insättningar tidigare men bara i naturlig/halvnaturlig cykel. 


    Fick fruktansvärd huvudvärk första dagarna och mådde lite illa, men nu känns det ok. Så spänd på vad ultraljudet kommer visa. Vi ska till Finland för att göra själva insättningen så kan ju bli snabba bud om det ser bra ut gissar jag. Lite oroad i och med coronasituationen och stängda gränser, flygbolag i konkurs, bli smittad och nekas komma in i landet etc etc. Men, men.. det är som det är!

  • pixie78
    Alex1992 skrev 2020-11-07 17:45:05 följande:
    Åh vad kul att få börja imorgon :). Jag fick progynon vid mina frysåterföring, för mig funka det kanon! Blev ju gravid första Återföringen men fick tidigt missfall och andra försök blev jag gravid igen och är fortfarande gravid! Precis gått in i vecka 15 :D super viktigt att ta dom varje dag fram tills du får ett slut datum, tror jag skulle sluta i vecka 9 men jag fortsatte faktiskt på egen hand 2 veckor till men minskade med en tablett :) Lycka till!
    Grattis till graviditeten! Precis börjat med progynon inför insättning. Första UL på fredag (dag 11). Då ska jag också börja med Lutinus.

    På vilken dag efter tablettstart blev det insättning för dig?

    Fick du Lutinus också?  Fortsatte du med den också efter v 9? Frågade du om det var ok att fortsätta med tabletterna eller har du bara kört? 
  • pixie78
    GlitterLina skrev 2020-11-17 08:29:37 följande:

    Då va ultraljud hos Ivf läkarn klar :) allt såg bra ut & insättning av embryot blir nu på tisdag, 3dje gången gillt nu då!


    Åh va spännande! Hur tjock var din slemhinna? Fick du börja med Lutinus idag då också?
  • pixie78
    GlitterLina skrev 2020-11-17 14:13:12 följande:

    Tyckte hon sa nåt om 7.. din då?

    I övermorgon ska jag börja med Lutinus


    Kul!!

    Jag ska mäta på fredag. Jag tror den helst ska vara minst 9 vid insättning så låter ju rimligt att din insättning blir nästa vecka då! Lycka till!
  • pixie78

    Dåligt besked idag på UL. Slemhinnan var 6.5 vilket är helt ok men den var inte treskikt vilket gör att kliniken bestämt att vi avbryter. Sånt jäkla antiklimax alltså. Fy vad deppigt. 

    Känner bara för att ge upp detta helt och hållet. Fick samtidigt besked att de nu stoppar all behandling av patienter från Sverige pga covid (vi gör ju detta i Finland pga att vi behöver PGS på våra embryon pga genetisk faktor). 

    Som grädde på moset ska jag inte sluta med Progynon utan fortsätta men trappa ner och ändå börja ta Lutinus för att få mens.

  • pixie78
    GlitterLina skrev 2020-11-21 00:27:09 följande:
    Men nä så trist :( att behöva avbryta!

    Men vad? Tar man lutinus för att få mens?
    Jag tror det är för att efterlikna en riktig menscykel.. så när jag sen slutar med Lutinus nästa vecka får jag mens. Precis som i vanliga fall om man inte lyckas med insättningen.. då kommer mensen när man slutar med Lutinusen...
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet