• Alex1992

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    AndraSladdis skrev 2020-05-28 19:57:57 följande:

    Vet inte vad du menar för färg, men Lutinus kan se lite gult/grått ut för mig. Redan 6+0? Vad tiden går! Jag är 5+4. :)


    Vet knappt själv vad det är för färg haha! Nee men det är lite färgade men inte blod...så blir bara orolig! Men tror det är lugnt, Så länge jag inte blöder så ska det väl vara ok. Ja eller hur tiden bara flyger går ju in i vecka 7 nu! Längtar så mycket till vul :( vill bara nu nu. Jag ringde mvc och fick tid dagen efter vul om nu allt ser okej ut! Ni som har gått igenom missfall hur såg de ut för er? Kunde ni ana något, eller om det hade kommit spottings innan mensen? Ni behöver inte svara om det känns tufft.

    Tack Astrid för svar ändå! Vi får bara hoppas att det inte är början på något bara!
  • Alex1992

    Glömde svara dig Astrid, angående Litinus. Jag tror jag kanske kör längre för det var en stimulerad fet? Då har kroppen inte haft egen ägglossning men är inte säker. Jag kör tills dom säger stopp hehe :D känns tryggt att ta dom iallafall.

  • Alex1992

    Ska ringa kliniken på måndag och be om ett tidigare vul är ganska säker på att jag fått missfall. I tisdags började dom färgade flytningarna men dom har bara ökat och även lite rött kommer. Jag vill inte vänta längre behöver ett svar för detta tar ju så oerhört mycket på mitt psyke. Sen vill man veta om allt har kommit ut eller om man behöver medicin.

  • Alex1992
    Astrid40 skrev 2020-06-03 16:12:59 följande:

    Fy. Precis varit på KUB, NUPP och ultraljud. Lilla pyret såg ut att må bra på alla sätt inkl NUPP men 1:21 sannolikhet för DS :( Erbjuden utökad test iom under 1:50.

    NIPT kollar bara 3 kromosomer så vi fick även erbjudande att göra fostervattenprov eller moderkaksprov. Vi skippar NIPT och väljer fostervattenprov direkt istället. Det ger lägre missfallsrisk än moderkaksprov. NIPT kommer egentligen inte ge tillräckligt med info och tar typ 2 v att få svar på.

    Visste att sannolikheten för DS skulle bli rätt hög pga min ålder (41) men inte SÅ hög.

    Har tid 16 juni för provtagningen.

    Aldrig får man vara riktigt glad


    Nee va tråkigt!! Men nu hoppas vi allt ser fint ut på nästa prov så ni kan få njuta hela vägen sen :) får ni snabbt svar efter fostervattenprovet? kram
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-06-03 20:46:29 följande:

    Alex1992, hur går det? Hoppas småblödningarna är under kontroll. Visst är det på måndag vi båda har tidigt UL? Är så nervös!


    Här har det gått åt skogen...blöder sen i helgen! Ska faktiskt på vul imorgon just för att bekräfta missfall...eftersom jag tar progynon+Litinus så vill ja ha de bekräftat innan jag slutar helt! Det suger!!! Har försökt bli gravid i flera år och när man tillslut lyckas för första gången så blir de såhär :(((. Det enda positiva i de hela är att jag nu VET att min kropp kan bli gravid och att det kommer bli min tur med men inte riktigt än :(

    Hoppas allt går bra för dig :) säg till hur de gick sen vill höra goda nyheter:D
  • Alex1992
    Anonym (Kanel) skrev 2020-06-03 22:59:05 följande:

    Blödning behöver inte vara något illa :) Det är vanligare att man blöder i en ivf-graviditet, man vet inte varför. Jag tror det är nästan vanligare att ha nån blödning än att inte h. Blödde själv flera ggr och allt gick bra. Så ge inte upp än och sluta så klart inte medicinen :)


    Jag vet..flera som säger de men jag känner på mig att det är missfall :(. Känner mig inte gravid..o blöder samt kommer de lite slem men inga klumpar...Har inga förhoppningar alls! Vet svaret inombords även fast ja önska ja har fel! Jag fick iaf boka tidigare ul just för att jag tar medicin och vill inte proppa i mig hormoner till måndag om det ändå misslyckades! Hör av mig hur de gick efter besöket imorgon
  • Alex1992

    Det var missfall...Visste det eftersom jag blöder mycket och känner inga symptom längre! Hur skulle jag kunna få den turen att vara gravid hela vägen efter ett ivf försök...när man i flera år aldrig blivit gravid naturligt. Jag är oerhört glad att jag nu vet att min kropp kan bli gravid och att vi har 8 blastisar kvar i frysen och där ligger vårt framtida barn som redan är så oerhört älskad. Planen är nu att vänta ut blödningen och ta ett gravtest som ska visa negativt och sedan gör vi upp en plan för nästa återföring. Blir nog i Augusti med tanke på att dom har sommarstängt. Jag ska däremot be läkaren ändra på stimuleringen, ska be om sprutor inför återföringen då jag fick veta av min ivf läkare att progynon har visat ha en ÖKAD chans för missfall...jag åt ju progynon och det är inte säkert det var därför men risken finns ju där och det tänker jag inte göra om...så glitterlina tänker på dig inför din återföring att du vet om detta just med progynon! Sen är det många som inte får missfall med progynon men risken finns!

  • Alex1992
    Clemmentina skrev 2020-06-04 16:04:02 följande:

    Usch stackars dig! Det är verkligen fruktansvärt jobbigt att få missfall och i synnerhet när man kämpat så länge. Men tror du tänker rätt i att tänka att du nu vet att du kan bli gravid. Så tänkte jag när jag fick missfall och tyckte det hjälpte lite i alla fall! Däremot får jag ångest av att läsa om Progynon. Precis fått en blödning idag och ska börja med Progynon imorgon inför fet. Fick som du missfall efter min första ivf (färskåterföring) så det här var ingen rolig läsning. Dock gör sent att ändra nu så jag får hoppas på det bästa. Ta nu hand om dig!


    Det behöver verkligen inte sluta med missfall för progynon! Ville inte skrämma upp någon utan bara dela med mig av info! Det är jätte många som lyckas med progynon, jag hejar på er!! Håll oss uppdaterade :)
  • Alex1992
    GlitterLina skrev 2020-06-04 21:11:40 följande:

    Så ledsen för dig :( :( hoppas detta går över fort så du kan börja om! Minns i vilken v du va i nu? Kram Kram

    Jag har aldrig hört talas om progynom.. vad är det bra för??

    Det va ju 4 veckor sedan jag fick ta ?abort? pilleerna & höromdagen va gravtestet fortfarande pytte negativt:( suck vill ju bara bli bra!

    Glad att du har 8 blastisar i frysen :) :)


    Progynon kan man ta vid en stimulerad återföring den gör slemhinnan tjock och man lurar kroppen att den har haft ägglossning sen kan man även ta letrozole och hormonsprutor som ger ägglossning vid stimulerad fet. Jag kom till vecka 7 när jag börja blöda :(. Hoppas du blir bra så snart som möjligt så du också kan försöka igen <3.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet