• Alex1992

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Astrid40 skrev 2020-04-03 06:32:36 följande:

    So far so good!! :)


    GRATTIS! så kul att flera har lyckats!! All lycka :)
  • Alex1992
    Jullan94 skrev 2020-04-16 09:44:00 följande:

    Blev inget embryo efter att läkaren missade min ägglossning med två timmar :( äggen släppte alltså redan efter 34 timmar istället för 36.

    Har aldrig mått så här dåligt, känns som jag inte ens orkar leva med det här. Att jag kunde ha varit gravid om två veckor om jag bara hade råkat ta sprutan för sent med 2 timmar :(

    Om de bara hade berättat om risken så vi kunde ha bett om ett extra ultraljud några timmar innan äggplock, hade betalat vad som helst... 

    Jag vet inte vad jag ska göra... Jag hade kanske kunnat levt med detta om det var någonting som de inte hade kunnat hjälpa, typ att mina ägg var dåliga eller nåt sånt. Inte att jag fick ägglossning medan jag satt och åt frukost :(

    Varför kan man inte påbörja en ny IVF direkt nu till nästa mens? Jag förstår inte


    Men nej!!! Vad jobbigt...hoppas du bara får positiva besked framöver! Hur blir det nu? Går ni privat eller landsting...har ni något paket? Räknas det som ett försökt nu...??

    Jag tror att dom vill vänta eftersom äggstockarna har fått jobba extra mycket med alla hormoner och man vill att slemhinnan och äggstockarna ska återhämta sig!

    Jag blev överstimulerad och fick ingen återföring och jag var tvungen att vänta på ytterligare en menstruation för att få tillbaka ett fryst. Jag försökte få det på första blödningen men de gick dom inte med på och sa då att kroppen behöver återhämta sig från alla hormoner.
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-04-16 17:21:22 följande:

    Vad konstigt att det är så olika bedömningar! Jag fick inga embryon att återföra i min första IVF, och vi började med stimuleringen direkt igen vid första mensdagen. Andra cykeln gick allt ut på att jag inte skulle bli överstimulerad så jag fick inte färsk transfer av vårt enda embryo, men vi ska ha frystransfer direkt efter första blödningen.


    Menar du att du fick börja direkt med stimulering vid första mensdag? (Menar du blödningen efter äggplocket? Eller menar du månaden efter äggplocket då din ?egna? mens kom?

    Jag fick ju en blödning ca 10 dagar efter äggplocket Och jag fick inte börja med min stimulering för återföring. Fick vänta till nästa blödning och jag tar dessutom provera för att framkalla mens då jag inte har egen..men mensen kom idag efter avslutad provera kur och ikväll börjar jag med progynon inför fet, kör den stimulerade varianten :).
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-04-16 18:44:18 följande:

    Ja, efter första cykeln fick börja stimulering med Gonal-F direkt när jag fick min mens 10 dagar efter äggplocket. I andra cykeln fick jag ingen Ovitrelle som trigger utan bara Suprefact (LH) för att undvika överstimuleringen. Med Suprefact sa de att "mens" brukar komma efter bara några dagar. Jag fick mens 5 dagar efter äggplocket och började då direkt med Letrozol på mensdag 3. (Jag brukar ha ÄL varje månad, men de ville ändå att man tar Letrozol före återföringen eftersom det kan ta tid innan ÄL kommer igång efter IVF).


    Men herregud vilken skillnad!! Jag fick absolut inte börja..och då snackar vi om fet och ingen ny ivf behandling! Men men nu är jag äntligen igång. Känns helt sjukt att jag snart kommer få tillbaka ett fem dagars fryst embryo...längtar så mycket!!! Det kommer vara första gången i hela mitt liv då jag bär på ett befruktat ägg!!! Aldrig varit så nära en graviditet någonsin!!!
  • Alex1992
    Clemmentina skrev 2020-04-16 21:00:26 följande:

    Åh vad spännande! :D Går du privat? Här gör de inte återföringar längre. Äggplock på tisdag men det blir totalfrys. Hoppas så på återföring innan sommaren!


    Jag går privat men landstingsfinanserat så jag har väldigt tur :) jag hoppas alla får göra återföring så fort som möjligt...hela ivf handlar om längtan och väntan, ingen ska behöva vänta mer än nödvändigt. Hoppas det går bra på tisdag och att du får flera till frysen!!
  • Alex1992
    Astrid40 skrev 2020-04-16 22:06:11 följande:

    Hur funkar det? Trodde alltid man fick betala själv om man går privat?


    Jag har gått hos en privat Gynekolog i min hemstad där jag hade min Utredning och även testat olika behandlingar innan vi kom till ivf. När vi bestämde oss för ivf eftersom inget annat funkade så valde jag själv att få min remiss till Uppsala eftersom väntetiden där va betydligt kortare än Göteborg (Sahlgrenska) som var mina två val, finns ingen ivf klinik i Jönköping. Jag blev nekad ivf i Uppsala pågrund av hög belastning och dom ville framförallt hjälpa sina patienter i samma stad. Efter de beslutet och 2 års patient hos min gyn så kände väl dom också att dom måste hjälpa mig då jag va väldigt trött på all väntan och besvikelse...min gyn hemma har visst ett samarbete med en privat klinik i Göteborg och dom valde att skicka mig dit. Tog bara en månad och jag var igång...så tacksam men vägen dit kom inte ?gratis? eller snabbt!
  • Alex1992
    Astrid40 skrev 2020-04-17 06:15:24 följande:

    Bra att möjligheten finns. Går du på nordic eller livio?


    Verkligen! Jag grät av lycka Hehe...går på Livio :)
  • Alex1992
    Clemmentina skrev 2020-04-17 10:01:51 följande:

    Vad skönt! Är du nöjd med Livio? När är beräknad återföring? Tack! Förra omgången fick vi bara ut ett enda ägg och inget till frysen. Men den här gången fick jag dubbelt så många äggblåsor. Hoppas det är ett gott tecken.


    Men nej vad tråkigt de som hände sist! Men det låter ju väldigt bra med fler äggblåsor. Fick du högre dos denna gången?

    Jag är verkligen super nöjd! Dom är så himla trevliga och fina ALLA jag pratat/träffat. Bra kommunikationen, dom är noga och har super koll. Jag har inget att klaga över :) jag ska på ultraljud 27/4 för att kolla till slemhinnan och då får jag veta mer om vilken dag som blir återföring beroende på hur tjock slemhinnan är :D
  • Alex1992

    Är det någon av er som har gjort fet? Ostimulerad/stimulerad?

    Varje steg i ivf behandlingen så oroar man sig, nu är jag orolig att slemhinnan inte ska vara tillräcklig tjock...jag tar progynon 6 mg om dagen. Har aldrig tagit det förut och vet inte hur min kropp kommer svara. Jag har ingen egen mens/ägglossnings därför kör jag stimulerad. När slemhinnan är tillräcklig tjock ska jag ta Litinus i fem dagar innan insättning för embryot är 5 dagars.

  • Alex1992
    Anonym (Kanel) skrev 2020-04-17 20:29:45 följande:

    Jag har gjort otaliga FET i stimulerad cykel, och en i naturlig cykel. Min livmoderslemhinna är alltid lite tunn, men läkarna har sagt att det knappast varit orsaken till att det varit så svårt. Vem vet. 6mm är visst gränsen och jag brukar ligga där på 6mm ibland 8mm. I stimulerad cykel kan ni ju vänta nästan hur länge som helst på att slemhinnan blir tjockare, man bara fortsätter ta tabletterna och kollar igen med ultraljud om några dagar, så jag skulle inte vara så orolig. :) Lycka till!


    Tack :) dina ord hjälpte hehe! Har du plussat på dina fet?
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet