• AndraSladdis

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (Funderare) skrev 2020-07-08 15:41:42 följande:
    Ahh såg detta efter! Kvaliteten...vad menas med de egentligen?!

    Ja, precis. Barnmorskan pratade om provhanteringen, att det kanske inte var väl blandat eller något, men jag undrar om de egentligen heller vet vad meddelandet betyder. Bara att vänta, oavsett. För att göra det värre så är väl spökveckorna här och nu har jag ännu mindre symptom. 


    Hoppas det går smidigare för dig!

  • AndraSladdis
    Astrid40 skrev 2020-07-09 12:41:44 följande:

    Lilltjejen visade upp sina bästa sidor idag på RUL så allt så normalt fint ut. En riktig sprattel-maja är det :D

    I em ska vi berätta för familjen på min sida. Mamma ska få en liten försenad morsdagspresent. :)

    På lördag ska vi till makens familj. Har beställt en rosa prinsesstårta som vi ska ha med:)

    Nu äntligen kanske man kan få slappna av lite och


    Riktigt härlig överraskning blir det för mormor! :)
  • AndraSladdis
    Anonym (Funderare) skrev 2020-07-09 12:56:43 följande:
    Och när hade du bf? Drygt en vecka innan mig va?
    Jag har 24/1 (eller enligt senaste dateringen 26/1). När har du?
  • AndraSladdis
    Astrid40 skrev 2020-07-08 17:05:37 följande:
    Åh vad synd, tråkigt med ännu mer väntan.

    Håller tummarna för att nya provet funkar bättre!
    Tack, jag hoppas också det nya ger ett resultat. I värsta fall då har jag KUB nästa torsdag och sen får jag antagligen mkp/ fvp därifrån.
  • AndraSladdis
    Anonym (Funderare) skrev 2020-07-14 15:04:25 följande:

    Blev uppringd idag ang nipt. Inga avvikelser, Känns så skönt! Nu väntar vi på brevet där de står kön, inte bestämt hur/när vi ska öppna det :)

    Hur går de för er andra? Andra sladdis, har du fått göra nytt nipt? När väntas svar?


    Vad skönt! Nu kan du slappna av och njuta av graviditeten.


    Jag gjorde NIPT förra onsdag (samma dag som du?) men återigen inte fått svar inom fem arbetsdagar som de lovar. Återigen har Vasamamma precis noll koll på varför mitt prov är försenat (lika förvånade som sist) och ingen förklaring till varför analysen misslyckas. 


    Med detta resultat så ångrar jag mig verkligen att ha gjort NIPT. Tanken var att få veta tidigare än KUB. Nu har det inte gjort något annat än förlängt pinan med två veckor, eftersom jag ändå måste vänta på KUB och efterföljande invasiva prov.


    Har KUB i morgon. Just nu känns det som ett första steg framåt. Det syns ofta avvikelser redan nu om man har T18/T13, så jag kommer att få se snart vart det lutar. Jag önskar såklart innerligt att det är bra, men när tiden går så känner jag starkt att jag vill veta nu, hur det än ligger till.


     


     


     

  • AndraSladdis
    Anonym (Funderare) skrev 2020-07-15 21:00:38 följande:

    Ja nu kan jag njuta mer, har ju kub ultraljudet kvar...där kan ju andra saker dyka upp.

    Men va konstigt! Du ringde dit idag? Jag tycker du ska be/kräva pengarna tillbaka eftersom det här var ju inte syftet, och du blir ju mer orolig. De står ju på hemsidan 5 arbetsdagar. Försök iaf med det.

    Ska du säga till kuben att du inte fått svar på nipt, kanske kollar nogare då?! Äsch de ska väl kolla lika noga ändå. Då gör du blodprovet för kub efter?, hoppas inte de blir problem med det också. Kanske du kan ringa direkt till nipt labbet å höra vad det är som dröjer?

    Hoppas det går bra imorgon! Önskar dig all lycka till och jag håller tummarna!!


    Tack. Jag fick 1:5 risk för T13/T18 på KUB. (Bara 1:1000 för DS).

    Helt pga blodprovet drog upp risken, ultraljudet var normalt och nackspalten 1.6mm.

    Eftersom att få uteblivna NIPT-resultat också drar upp risken för just T13/T18 så känns det helt kört.

    Vi har bara gått på stan hela dagen, sambo fick bestämma vart vi gick, jag ville inte gå hem. Känner bara tomhet.
  • AndraSladdis
    Anonym (Funderare) skrev 2020-07-16 21:33:52 följande:
    Men åhhhh!!! :(

    Fy så jobbigt!! , så både 13 å 18 var 1:5 ? Fyy, kan just nu inte tänka hur de skulle kännas. Men de fick iaf ett resultat på blodprovet, sa de nå mer?

    Ja okej, visste inte att uteblivna nipt drog upp risken.

    Åhh vet inte va jag ska skriva :/ går du vidare med fostervatten/moderkaka nu?

    Jag hoppas å håller tummarna! Det är fortfarande mer chans att de inte är nåt eller hur?

    Kramar

    13 och 18 är ett kombinerat resultat, de kan inte göra skillnad på de två i KUB. Jag vet inte hur blodproven låg, de kunde bara göra ultraljudet och inte se det. 


    Vi fortsätter med moderkaksprov på måndag. Det känns som att det här kan ev. bli en utdragen process där man ev. vill bekräfta svaret på moderkaksprovet med ett fostervattensprov, eftersom fostret inte visade några anatomiska avvikelser förutom att vara 3-4 dagar litet i storlek. På måndag vet vi mer.


    Jag tänker redan framåt på om vi vågar fortsätta med IVF efter detta eller inte. Vi har ett paket så vi kan göra något försök till, men vågar man ta risken att vi får kromosomavvikelse och sen abort en gång till. I Sverige kan man inte göra kromosomanalys av embryon. Dessutom får vi extremt få ägg. Det blir en diskussion med kliniken. Men först gå igenom den här långdragna processen. 

  • AndraSladdis
    Astrid40 skrev 2020-07-17 08:35:04 följande:
    Åh, mycket tråkigt att höra. Har ni bokat tid för fvp? Lider verkligen med er. Det är tufft besked men inget är definitivt innan ni fått svar på fvp. Håller tummarna! Kram

    Tack för omtanken. Du vet kanske hur detta känns, även om min sannolikhet är mycket högre än din var. Allt gällande graviditeten är på standby, man kan inte se och tänka framåt varken på ena eller andra alternativet. 


    Jag är bara i vecka 13 nu, för tidigt för fvp, så vi gör ett moderkaksprov på måndag. Känns lite mindre säkert än fvp, eftersom i vissa ovanliga fall kan moderkakan ha mosaikism men inte fostret, eller tvärtom. Jag ska fråga på måndag hur pålitligt det är.


    När gjorde du fvp - var du i vecka 15 (14+X) då?

  • AndraSladdis
    Astrid40 skrev 2020-07-17 20:07:43 följande:
    Jag gjorde fvp v 15+1. De vill inte göra tidigare. Jag avstod mkp iom det känns mer invasivt och ger något högre missfallsrisk, men samtidigt får man ju vänta längre innan man kan ta fvp så det är ju precis hur man känner själv.

    Jag förstår precis vad du menar med att graviditeten är på stand by. Vi kände precis samma sak. När jag kom och skulle göra RUL sa jag till bm att komma dit till fosterdiagnostik är bara förknippat med ångest. Hon förstod det. Det är extremt påfrestande med hela den här processen. Först all oro och ångest som är förknippat med ivf-processen, att lyckas få ett plus, att se hjärtslag på ul....och sen detta. Det är verkligen tufft.

    Gjorde ni någon kromosomanalys i ivf-utredningen? Vi fick göra varsin och att de jämförde att vi var kompatibla.

    Ni har ingen i släkten som har missbildning?

    Styrkekramar

    Vi gjorde ingen kromosomanalys. Och nej, inga missbildningar eller kromosomfel i släkten. Antar att det beror på min ålder och äggkvalitet. Vi har redan en frisk tonåring tillsammans. Många tidiga missfall beror också på kromosomfel, vi hade bara otur som skulle få just detta kromosomfel som klarat sig längre. (Om det blir bekräftat vill säga.)


    Tack för styrkekramen, den behövs.

  • AndraSladdis
    Anonym (Funderare) skrev 2020-07-29 16:11:22 följande:
    Hej, hur har de gått för er?

    Tänker på dig!

    Kram

    Hej,


    Vi har maximal otur med prov. Moderkaksprovet gick inte att ta pga hur moderkakan var placerad. Därför väntar vi på fvp nästa vecka, och sen en veckas väntan på resultatet och ev. abort i vecka 18. Inte så kul, men jag är mentalt förberedd och resan till att få barn kommer att fortsätta efter det.

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet