• AndraSladdis

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Alex1992 skrev 2020-03-11 18:44:52 följande:
    Jag ska med göra äggplock imorgon! Jag är konstigt nog inte så nervös utan min svullna mage har tagit all fokus hehe. Jag väljer att tänka positivt och hoppas att det går bra. Smärtan är kortvarig tänker jag för att må bättre, sen är det lite olika hur ont man får, lycka till :)
    Lycka till! Det blir nog skönt för dig att få äggplocket gjort så du blir av med svullnaden! Och jag hoppas att det blir skönt även för mig att få det gjort.
  • AndraSladdis

    Jag har plockat 15 ägg i morse! Väldigt spännande att se i morgon hur många som befruktats och beroende av antalet blir det återföring antingen dag 2 eller 5.

    Plocket gjorde inte det minsta ont. Det enda var att man blev ganska rejält yr av det morfinliknande preparatet just i stunden, men som tur är så återhämtade mig fort och har varit ute och gått en runda efteråt. Mår oförskämt bra förutom lite trött, men inte så trött så att jag hade kunnat sova. Inte ont någonstans.Hoppas detta kan lugna någon annan som är nervös - det var inte så farligt alls!

  • AndraSladdis
    Alex1992 skrev 2020-03-12 14:03:01 följande:

    Då var äggplocket färdigt! Hade som jag trodde blivit riktigt överstimulerad..stora svullna äggstockar och många många äggblåsor. Fick ut 36 ägg!! Hade fler äggblåsor kvar men inte så stora, inte konstigt jag har mått dåligt samt har så svullen mage. Äggplocket gjorde inte så ont, det kändes vissa gånger men det gick bra. Får veta imorgon hur många som

    blivit befruktade och alla ska långtids odlas och endast dom

    ?Bästa? ska frysas in och får återföring längre fram när kroppen mår bra igen. Nu får jag bara ta det lugnt och vila!


    Oj vilken "skörd" ! Det var säkert värt att bli överstimulerad för det. Spännande dagar väntar för oss båda!
  • AndraSladdis

    Vi har precis fått fruktansvärda nyheter. Av de 15 ägg som plockades ut har 0 befruktats. 10 ägg var omogna. Det är oklart varför resterande 5 inte befruktades.


    Nästa cykel blir det ICSI. Spermierna har bra rörlighet så känns inte självklart för mig att det kommer att fungera.


    Någon som har en solskenshistoria efter en IVF-cykel där inga ägg befruktades? Känns som att jag är i stort behov av något som håller kvar hoppet.

  • AndraSladdis
    Anonym (Me) skrev 2020-03-14 12:59:42 följande:

    Hej! Beklagar verkligen, det är otroligt tuffa nyheter att få.

    Vår första ivf resulterade i 5 ägg, varav inget blev befruktat. Var helt förkrossad. Vi hade då gjort korta protokollet med gonal, och vanligt ivf.

    Andra gången tog jag menopur och vi gjorde icsi. Då fick vi ut 9 ägg och 7 blev befruktade med icsi. Ledde till 4 blastocyster.

    Så icsi kan göra stor skillnad! Första försöket är ju en testomgång för läkarna innan de förstår vad just du behöver. Stort lycka till i fortsättningen, håll hårt i hoppet!!


    Tack! Jag tog redan Menopur som ska vara bättre för äggmognad än Gonal. Trots det var det ovanligt många omogna ägg (10 utav 15). Jag hoppas såklart att ICSI kan hjälpa för de mogna äggen, men vi vet inte än. Helt oberoende av detta har jag åldern emot mig (40), vilket jag trodde var vårt enda problem.

    Växlar mellan att må ganska bra och göra alla mina vanliga saker med familjen till att gråta och tycka att vi ska lägga ner IVF trots att vi köpt ett paket.

    Blä!
  • AndraSladdis
    Reflexgarn skrev 2020-03-14 22:00:07 följande:

    Första äggplocket fick vi ut 4 ägg och inte ett endaste ägg blev befruktat då spermierna inte tog sig in. Var inget fel på rörligheten hos dem, men mina ägg var väl inte intresserade ;) så vi är väl helt enkelt inte kompatibla.Så det bestämdes att vid nästa omgång skulle det bli att hjälpa spermierna in. Nästa äggplock resulterade i 5 ägg, 3 gick att befrukta, ett delade sig... Fick tillbaka det dag två och är i v9+5 nu. Så ibland kan de små simmarna bara behöva lite hjälp för att det ska bli något :D


    Tack! Vi får hoppas att det är så för oss också. Hur visste de just att spermierna inte tog sig in, gick det att se?
  • AndraSladdis

    Ni som gjort IVF utan återföring i samma cykel, blev mensen som normalt eller var den sparsam/sen? Jag väntar på mens för att få börja en ny stimulering, men den har inte dykt upp på BIM. Å andra sidan har jag haft rosa/blodblandade flytningar ändå sedan äggplocket. Så kan jag ha haft en väldigt ovanligt sparsam mens som jag blandat ihop med flytningar?

  • AndraSladdis
    Anonym (Kanel) skrev 2020-03-21 19:50:58 följande:
    Min mens kom tidigare än vanligt efter äggplock utan insättning. Vad jag minns var den normal.

    Ja, mensen kom till slut i går och märktes tydligt :). Nu är jag igång med sprutor igen. Vilket leder till nästa fråga:


    Någon som vet hur man gör sig av med de använda sprutorna? Lämnar man dem i apoteket? Jag har sparat dem i en låda, men börjar bli fullt nu.

  • AndraSladdis
    Astrid40 skrev 2020-03-16 20:01:23 följande:
    Vad kan det vara för anledning till att spermierna inte befruktar? Är äggen omogna?

    Nu blev jag ju ofrivilligt expert på detta för 1.5 vecka sedan, då jag fick ut 15 ägg varav 0 befruktades :(.  Enligt läkaren, 3 alternativ:


    - spermierna tar sig inte in (klarar inte av att punktera skalet)


    - äggskalet är "för hårt" och därför kan inte spermierna punktera det


    - äggen var omogna fast de såg mogna ut. 


    Man kan komma runt alternativen 1-2 genom att använda ICSI.


    Ska tilläggas att sambon och jag har ett gemensamt barn, så vi är lite förbryllade. Men hoppet är det sista som överger en!

  • AndraSladdis
    Ma18 skrev 2020-03-13 09:20:09 följande:
    Ja precis, hostmedicin :) vi hade också problem med att spermierna inte tog sig in, så blir spännande att se om det är fler som befruktas denna gång! Kommer troligen bli icsi på en del och då borde väl bisolvon inte göra nån skillnad (tror jag?) men på de ägg som hamnar i vanlig IVF hoppas jag på effekt!
    Hur gick det? Blev det någon positiv skillnad med antingen Bisolvon eller ICSI? Funderar på om jag ska försöka käka Bisolvon denna stimuleringsomgång... Läkaren har inte ordinerat det. 
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet