• AndraSladdis

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Alex1992 skrev 2020-05-22 13:07:27 följande:
    Jaha okej vad bra! Hur fick du det? Har du bokat tid själv eller via kliniken? Får alla ta blodprov om man vill ? Aa jag förstår...känner likadant! Vad har du för symptom? Det jag känner är att det kan kännas lite i magen då o då inget som gör ont men att det är något som händer och sen ömma bröstvårtor som känns mer eller mindre vissa dagar. Har fått väldig torr hud på vissa delar av kroppen...men man vet ju inte vad allt betyder om det är bra eller ej.

    Jag fick blodprov för att jag tog det privat :). Däremot har jag upptäckt nu att det är problematiskt med privata blodprov, för mitt TSH-värde låg inte bra tycker jag och nu får jag liksom jaga en läkartid nästa vecka för att förhoppningsvis kunna göra något åt det. Hcg-värdet har inte kommit än.


    Symptomvis så har jag endast mer kissnödig och mer trött (som jag nu är rädd för kan vara pga TSH-värdet), och aningens mer hungrig. Molvärk eller drar i magen ibland, men inte konstant. Precis som du säger, man vet inte vad allt betyder, så jag kan ena stunden bli orolig om jag känner molvärk, och en halv dag senare orolig om jag inte känner molvärk Skrattande. Ska försöka slappna av lite kanske, har hört att stress inte hjälper till ju Skrattande


     

  • AndraSladdis
    Alex1992 skrev 2020-05-28 17:36:36 följande:

    Jag har sedan igår fått lite aprikos/gulaktiga/ljusbruna flytningar på trosskydd men inget rosa eller rött. Har någon varit med om liknande? Är idag på 6+0 och är orolig att det kanske är början på något värre...man kan inte veta oavsett men skulle vara skönt om något visste eller vart med om detta som kan lugna mig lite hehe. Det har endast kommit en gång på pappret annars ingenting när jag torkar mig. Tar Litinus X3 om dagen och har gjort sedan 4 veckor tillbaka och ska förhoppningsvis köra på till vecka 12. Hoppas och tror att slemhinnorna är lite känsliga och sköra efter all Litinus...:)


    Vet inte vad du menar för färg, men Lutinus kan se lite gult/grått ut för mig. Redan 6+0? Vad tiden går! Jag är 5+4. :)
  • AndraSladdis
    Gosan28 skrev 2020-05-29 18:27:21 följande:

    Haha ja kanske får be min kille skicka med det när han kommer och lämnar grejer sedan ikväll.

    I värsta fall tror jag kan kan vara inlagd någon vecka... Men jag hoppas på att få åka hem imorgon, men antagligen bara önsketänkande haha. Lär vara kvar några nätter tyvärr :( vad gör man inte för en liten bebis! Haha.

    Hur har du mått idag då? Några gravidsymtom?


    Du är utan tvekan gravid, när värdet ligger över 25! Grattis! Tråkigt med ÖS, förståss, hoppas det lugnar ner sig snart.
  • AndraSladdis
    Alex1992 skrev 2020-06-03 19:33:30 följande:

    Nee va tråkigt!! Men nu hoppas vi allt ser fint ut på nästa prov så ni kan få njuta hela vägen sen :) får ni snabbt svar efter fostervattenprovet? kram


    Alex1992, hur går det? Hoppas småblödningarna är under kontroll. Visst är det på måndag vi båda har tidigt UL? Är så nervös!
  • AndraSladdis
    Astrid40 skrev 2020-06-03 19:31:18 följande:

    Ja, hon knappade in en massa värden. Dels provsvaren jag tog förra veckan men också bl a ålder och en del frågor om ivf.

    5 % risk. Hon sa att tänk att vi radar upp 21 bebisar och 1 av dem får DS. Hon poängterade också att det var en risk.

    Det tar några dagar att f svar på fostervattenprov, men de försöker ju göra det snabbt iom att veckorna går och det finns gräns för abort. NIPT tar ca 2 v att gå svar på så det var också mycket därför vi hoppar över det och går på fostervattenprov direkt

    Fick också förhöjd risk för havandeskapsförgiftning så ska öka på min dos Trombyl med 1 tabl till 2.


    Tråkigt, men man får väl tänka att det är fortfarande bara 5%. Finns det inte någon NIPT som kollar alla kromosomer också? Kanske finns den bara privat och tar längre tid. Fostervattensprov är väl snabbare.

    Jag och min sambo är också skeptiska att behålla i fall det finns kromosomavvikelse, och i så fall vill vi veta så tidigt som möjligt så tänkte på NIPT privat v. 10.
  • AndraSladdis
    Alex1992 skrev 2020-06-04 15:54:09 följande:

    Det var missfall...Visste det eftersom jag blöder mycket och känner inga symptom längre! Hur skulle jag kunna få den turen att vara gravid hela vägen efter ett ivf försök...när man i flera år aldrig blivit gravid naturligt. Jag är oerhört glad att jag nu vet att min kropp kan bli gravid och att vi har 8 blastisar kvar i frysen och där ligger vårt framtida barn som redan är så oerhört älskad. Planen är nu att vänta ut blödningen och ta ett gravtest som ska visa negativt och sedan gör vi upp en plan för nästa återföring. Blir nog i Augusti med tanke på att dom har sommarstängt. Jag ska däremot be läkaren ändra på stimuleringen, ska be om sprutor inför återföringen då jag fick veta av min ivf läkare att progynon har visat ha en ÖKAD chans för missfall...jag åt ju progynon och det är inte säkert det var därför men risken finns ju där och det tänker jag inte göra om...så glitterlina tänker på dig inför din återföring att du vet om detta just med progynon! Sen är det många som inte får missfall med progynon men risken finns!


    Usch, det var ju verkligen inte detta jag ville höra! Stackars dig!

    Jag antar att det kommer att göra ont ett tag, men ni kommer att komma vidare. Och ni har ju så många blastisar som väntar på er, att ni kan fortfarande skapa en storfamilj från en enda IVF-cykel. Så det kommer att gå bra, kämpa på!
  • AndraSladdis
    GlitterLina skrev 2020-06-10 19:50:16 följande:

    Nä det hoppas jag verkligen inte att det är risk för ÖS då!

    Hoppas såå det går hela vägen denna gång !


    Håller tummarna! Borde inte vara någon risk för ÖS med FET. Vi gjorde totalfrys och FET i nästa cykel just för att slippa risken för ÖS.
  • AndraSladdis

    Nu har vi varit på VUL (v. 8) och sett ett pickande hjärta och ett foster som motsvarar graviditetslängden minus en dag. Lättade och glada förståss!

    Vi fick inte med oss någon video, var lite synd. Har ni fått det av kliniken eller filmar folk själva? Klarade inte av att filma video samtidigt som jag hade sambon på videosamtal (och han såg ändå nästan inget :) )

  • AndraSladdis
    Astrid40 skrev 2020-06-10 22:15:18 följande:

    Hej, vad roligt -grattis!

    Vi fick ingen bild med oss från 1a vul, men det andra som vi gjorde v 10+2. Svårt att få bra bild från så tidigt vul. Man ser ju egentligen inte så mycket mer än en liten prick och något som blinkar :). Stor skillnad 3 veckor senare om du har möjlighet att höra ett vul till.


    Tack för tipset, jag har funderat på ett VUL 10+X. Har inte bestämt mig för jag vet inte om jag skulle bli mer eller mindre orolig av det. Vi ska göra NIPT den veckan, och då vill de gärna att man gjort UL för att säkerställa graviditetslängden, men den kliniken hade inga tider.
  • AndraSladdis
    Anonym (Kanel) skrev 2020-06-10 22:09:10 följande:

    Grattis! :) Jag funderade mellan videosamtal och video då vi gjorde KUB, men vi beslöt att jag tar video så har vi det sparat. BM ville dessutom inte att jag ringde videosamtal, utan hellre ta video då hon först kollat de viktigaste, så det passade bra.


    Ja, med facit i hand borde man filmat i stället. Jag tänkte mer att jag skulle ha sambon med som psykiskt stöd.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet