• Astrid40

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Astrid40 skrev 2020-05-04 12:43:10 följande:

    Gud vad deprimerande å behöva titta på lilla pyret varje gång :(

    Att kroppen fortfarande inte efter så många veckor fattar att stöta ut?


  • Astrid40
    Novis1991 skrev 2020-05-04 15:30:20 följande:

    Vad mysigt!! :)

    För mig är det grav.test imorgon. Har dock fått uppdateringar på ökat HCG pga ÖS och dagliga blodprov. Hoppas det visar plus på stickan också! Synd bara att jag är fast på sjukan med drän i magen så min man inte får vara med på testningen. Men kommer ju inte orka vänta på att få komma hem för att ta det!


    Det verkar ju lovande med ökning av hcg - tror definitivt på ett plus på stickan :D
  • Astrid40
    Alex1992 skrev 2020-05-04 14:52:59 följande:

    Nu är jag för första gången en ruvare!! Känns helt sjukt och jag hoppas av hela mitt hjärta att den lilla stannar <3. Upptiningen hade gått bra och den var helt perfekt <3. Fick en bild med mig så jag kan visa mannen :D


    Kul för er. ! :D Håller tummarna
  • Astrid40
    AndraSladdis skrev 2020-05-05 15:37:47 följande:

    Har inte varit här på ett tag och en hel del verkar ha hänt - Stort grattis alla som plussat! (Astrid40, Novis1991) och Lycka till de som inte än har gjort det!

    Nu är jag äntligen en ruvare, första (och möjligtvis sista) gången! Ett perfekt 2-dagars embryo med 6 celler har satts in. Jag vet att chanserna är vad de är, men jag låter mig själv vara lycklig i dag. Att något iaf gått enligt plan för oss.

    Har en fråga också: ni som tagit Prednisolon, vilka doser ungefär handlar det om? Jag är allergiker, och funderar på om jag ska be om kortisontabletter i fall det kan hjälpa på traven, även pyttelitet.  

    Detta embryo kan mycket väl vara vår enda chans till ett genetiskt syskon.

     


    Kul, grattis till återföringen!

    Jag har ätit trombyl ett tag men bad om prednisolon också så jag har ätit det sen jag startade med sprutbehandlingen inför ägguttaget. Min gynekolog skrev ut lägsta dos 2,5 mg så att jag inte får så mycket biverkningar. I jämförelse med vilka doser jag läst andra får så är min låg. Samtidigt verkar det ju gå bra i mitt fall än så länge (peppar peppar). Vill ju inte ha mer sömnproblem å se ut som en michelingubbe om jag inte behöver. Samtidigt i corona-tider vill jag inte sänka mitt Immunförsvar alltför mycket.

    Lycka till:)
  • Astrid40
    Novis1991 skrev 2020-05-05 08:33:26 följande:

    Hmm... det kanske beror på vart vätskan ligger? På mig har det mesta suttit på höger sida och då kunde dom se att det inte fanns några organ i vägen som kan ta stryk, typ tarmar och så. Det kan ju få rejäla konsekvenser om man sticker något annat.

    Och....... DET BLEV ETT PLUS!! <3 är det någon av er som vet hur man räknar när man gjort IVF? Alltså vad är man i för vecka när man vet när embryot blev gjort? Annars brukar man ju räkna från sista mensens första dag? Räknar man bara rent krasst från dagen efter ägguttag då dom såg att det blivit något?


    Äggplock 2+0 så om du vill använda en av gravidapparna så utgå från äggplock som dag 14 och räkna bakåt oavsett när du hade din mens
  • Astrid40
    Anonym (Blad) skrev 2020-05-05 12:26:33 följande:

    Hej! Gjorde mitt första äggplock igår. Tyvärr fick de bara ut 6 ägg (av 8 folliklar), så jag är inställd på att få göra om det... :( Sahlgrenska gör inga återföringar vilket betyder att alla ev. embryon måste frysas.

    Ville bara skriva att plocket inte alls var så farligt! Jag hade ställt in mig på att typ halvdö av smärta... Men icke! Barnmorskan sa till mig i torsdags att inte läsa runt på forum och så där. Då berättade jag att jag redan gjort det och var himla nervös över plocket. Hon sa att vissa kvinnor får väldigt ont, men att det ofta beror på ett underliggande tillstånd/sjukdom. Jag är frisk i övrigt och kände alltså inte att det var alls farligt! Att slå i lilltån i ett stolsben eller svanskotan i marken gör ondare! Haha.

    Vill såklart inte förringa andras smärta, men vill berätta om mina erfarenheter för att kanske lugna någon som snart ska plockas. :)


    Var det några ägg som blev befruktade?

    Mitt äggplock kändes men det blev bättre mot slutet. Spola äggledarna kändes mkt mer för mig. Äggplock skulle jag absolut kunna tänka mig att göra om ( men vill ju helst inte förståss :))
  • Astrid40
    Anonym (Funderare) skrev 2020-05-06 18:32:43 följande:

    Hej gruppen!

    Jag å min sambo har precis börjat ivf och är på sprutdag 6. Försökt själva i 2 år.

    Jag undrar om det är fler här som är runt likande tid och vill bolla funderingar osv!? :)


    Hej å välkommen.

    Vi är några stycken i den här gruppen som är mer eller mindre likvärdigt i tid. Nån håller på med sprutor nu, nån har gjort äggplock och några återföringar nyligen.

    Själv startade jag min 1a ivf-behandling i början av mars med plock och återföring mitten av mars. Jag går privat i Gbg så där gör de återföringar fortfarande. En del landsting har pausat återföringar pga corona. Har plussat och är i v 10 nu (9+2). Gjorde tidigt vul v 7+0 som såg bra ut. Nytt vul nästa vecka för säkerhets skull. Har flera missfall i bagaget så är väldigt nojjig. 41 år och klockan klämtar. Ska på inskrivningssamtal nu på fredag.

    Lycka till med behandlingen
  • Astrid40
    Anonym (Funderare) skrev 2020-05-06 19:22:19 följande:

    Hej

    Och tack! :)

    Grattis! Gu vad kul! Hoppas det går vägen nu!

    Jag har följt den här tråden sen start och har sett lite hur det gått från och till. :)

    Var på vul igår å visade 6 äggblåsor, så jag hoppas det kan räcka! Hur många hade du? Hur gick det med frys osv? Äggplock på måndag som jag är lite nervig inför...

    Gjorde så ont på spolningen å låg å grät...haha. Men det är inte på samma ställe har de sagt så förhoppningsvis får jag en bättre upplevelse och massa morfin...haha.


    Ja äggplocket var en betydligt bättre upplevelse än spolningen. Det kommer gå bra på måndag.

    Vid första kontrollen hade jag typ 13-15 blåsor med flera på G. Andra kollen några fler men en del som var på G hade tillbakabildats. Väl vid plocket hade jag fortfarande typ 15 blåsor. Det blev 7 ägg, 3 befruktades. Ett 2-dagars återfördes till mig och 1 blastocyst till frysen.
  • Astrid40

    Gällande frysta embryon.

    Finns det någon statistik som visar på vilken metod dom är mest framgångsrik? Med eller utan stimulering?

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet