• Astrid40

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (Solrosen) skrev 2020-05-26 10:11:20 följande:

    Stort tack!! Jag kommer förmodligen ha många frågor som jag vill ställa till dig som har gått igenom allt :) Just nu är jag orolig eftersom min första omgång gick så dåligt, 15 ägg och inga blastisar, och nu andra omgången fick de också ut 15st ägg och igår fick jag reda på att 5st fortfarande var med i matchen (1st fick jag och 4st odlas vidare till dag 5) Blir rädd att inget överlever till dag 5, för då är det svårare att tro på det som ligger i magen. Det skulle kännas skönt om någon av de sammanlagt 30 ägg jag tagit ut faktiskt lyckas ta sig till 5dagar.

    Jag har förstått det som att efter dag 3 är det många som slutar utveckla sig?


    Det där med antal ägg och antal befruktade känns verkligen som lotteri. Man kan aldrig veta. Jag har gjort en ivf och jag fick ut 7 ägg, 3 befruktades. Jag fick tillbaka ett 2-dagars som ?utmärkte sig? medan de andra 2 odlades vidare. Ett embryo klarade sig till frys, det andra slutade utveckla sig.

    Jag var väldigt nedslagen över hur få ägg/ embryon ivf:en resulterade i, men det lilla 2-dagars tog sig och nu är jag i vecka 13 :). Kan knappt fatta.

    Så, det finns verkligen hopp trots få ägg och få befruktade :D
  • Astrid40
    Anonym (Louise) skrev 2020-05-27 18:55:42 följande:

    Hej!

    Grattis till alla som har plussat och det är så kul att det går så bra för er. Till er andra, vi får försöka kämpa på <3

    Jag och min man gjorde i söndags en ostimulerad FET och satt in ett 5dagars. Hur har det vart för er som fått mensvärk/molande innan ni plussat? har det kommit bara efter ett par dagar eller tog det någon vecka innan ni började känna något? Jag tycker mig ha molande som lätt mensvärk redan efter 2 dagar.. vet inte om det är bra eller dålig... åh väntan är ju det värsta!

    Så tacksam för svar <3


    Om jag kommer ihåg rätt så kom molande mer i anslutning till mensen men så blev det ju plus istället. Så nån vecka efter återföring tog det iaf
  • Astrid40
    Anonym (Louise) skrev 2020-05-27 19:52:54 följande:

    Jag vågar inte hoppas på för mycket, samtidigt som jag så gärna önskar och vill hoppas! Tack så mycket för svar och super grattis till ditt lilla mirakel. Måste vara helt underbart!


    Tack! :D

    Jag har jättesvårt att känna skillnad på symptomen innan mens och plus. Molande, ömma bröst... samma
  • Astrid40
    Anonym (Funderare) skrev 2020-05-27 21:47:32 följande:

    Jag hade/har jätte stark molvärk, mest på kvällarna å nätterna. Haft haft det i 4 dagar, plussade på ruv 10 med 2 dagars. Testade när det började mola för tänkte att de var kört. Innan dess ont i ländryggen å lederna. Hoppas du får plus! :)

    Är det nån som haft massa molvärk som har tips på nåt annat än Alvedon som hjälper?


    Jag vill inte skrämma dig men undvik värktabletter, även paracetamol (alvedon) när du är gravid. Sägs generellt att det är ?ofarligt? men om du söker på alvedon och gravid så ... hör är ex en länk från tidningen Vårdfokus, de publicerar inget som inte har substans

    www.vardfokus.se/webbnyheter/2018/januari/ny-varning-for-paracetamol-vid-graviditet/
  • Astrid40
    Anonym (Funderare) skrev 2020-05-27 22:30:36 följande:

    Okej! Tack! Jag läste nu...har bara tagit några st än så länge. Men va konstigt att de bara var på flickor.

    Får helt enkelt bara stå ut! Ska leta vetekudde imorrn! Tack!


    Ja, testa med vetekudde först.

    Finns även artiklar att risken ökar för ADHD om man käkar paracetamol så man bör tänka sig för och bara ta om man Verkligen behöver

    www.tandlakartidningen.se/arkivet/nyhet/paracetamol-under-graviditet-fordubblar-risken-for-adhd/
  • Astrid40
    Anonym (Liten fråga) skrev 2020-05-28 18:27:53 följande:

    Ni som genomgår ivf just nu, vid vilken klinik genomför ni den och bor ni i närheten av kliniken (samma region)?

    Undrar lite då jag ringt runt till typ alla kliniker i Sthlm men ingen tar i mot (privat) pga att jag är från annan region.


    Jag går privat i Gbg på nordic men bor i jönköping
  • Astrid40
    Alex1992 skrev 2020-05-28 17:36:36 följande:

    Jag har sedan igår fått lite aprikos/gulaktiga/ljusbruna flytningar på trosskydd men inget rosa eller rött. Har någon varit med om liknande? Är idag på 6+0 och är orolig att det kanske är början på något värre...man kan inte veta oavsett men skulle vara skönt om något visste eller vart med om detta som kan lugna mig lite hehe. Det har endast kommit en gång på pappret annars ingenting när jag torkar mig. Tar Litinus X3 om dagen och har gjort sedan 4 veckor tillbaka och ska förhoppningsvis köra på till vecka 12. Hoppas och tror att slemhinnorna är lite känsliga och sköra efter all Litinus...:)


    Kan tyvärr inte säga något om flytningarna.

    Du äter Lutinus länge? Att det verkar var så olika mellan olika kliniker. Jag hade 4 paket och startade dagen efter äggplock och 4 veckor framåt
  • Astrid40
    Alex1992 skrev 2020-05-29 08:15:05 följande:

    Glömde svara dig Astrid, angående Litinus. Jag tror jag kanske kör längre för det var en stimulerad fet? Då har kroppen inte haft egen ägglossning men är inte säker. Jag kör tills dom säger stopp hehe :D känns tryggt att ta dom iallafall.


    Ja det är säkert därför det skiljer. Jag tyckte också det kändes tryggt med Lutinus, trots allt kladd :)
  • Astrid40
    Gosan28 skrev 2020-05-29 16:29:31 följande:

    Jag hade väldigt ont igår kväll och inatt. Svårt att andas och svullen mage! Så ringde till min ivf klinik morse så tog de in mig direkt för undersökning. Där konstaterade man att jag var överstimulerad. Så blev skickad direkt till Danderyds gynakut för vidare undersökningar. Så valde de att lägga in mig. Har fått väldigt lite information vad som kommer hända, tror mest de vill ha mig under observation. Hoppas att det blir bättre snabbt så jag inte måste stanna många nätter :(

    Men gud, tror du verkligen att jag är gravid?! Det känns ju helt otroligt! Vågar typ inte tro att det är sant eftersom att jag inte själv sett ett positivt gravtest.


    Tråkigt med din ÖS, men grattis till graviditeten! :D
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet