• GlitterLina

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Astrid40 skrev 2020-04-11 13:44:40 följande:

    Fortfarande positivt !:) några symptom?

    Jag har ont i brösten och känningar i magen, annars inget. Inatt vaknade jag av magen så blev lite orolig men än så länge bara typ små kramper, inga hugg så jag har inte tagit nåt mer test.

    Tränat idag, det känns ok så länge jag undviker hopp och studs :)


    Lite ömmande bröst & illamående vid konstiga lukter :)
  • GlitterLina
    Anonym (Louise) skrev 2020-04-13 17:19:59 följande:

    Blev tyvärr inget plus för oss den här gången.. Vi får försöka igen. Det var ju ändå första gången. Hur länge har ni fått vänta tills ni satt in ett nytt embryo? Vi har ett i frysen. Hur har det ser ut för er?

    Och grattis till alla som fått plus! Ni måste vara så lyckliga!!


    Nej va tråkigt för dig :( vet faktiskt inte hur länge då detta är min allra första gång.
  • GlitterLina
    Astrid40 skrev 2020-04-13 21:21:25 följande:

    Tråkigt för er! Hoppas på bättre lycka nästa försök :)

    Första ivf-försöket för mig så jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din fråga om tid för ny åf.

    Jag är jätteglad för mitt plus naturligtvis men är oxå väldigt nervös för mf eftersom haft 5 tidigare. Tid för vul 20/4.

    Har tagit min sista lutinus-tablett nu ikväll och DET är positivt:). Ska bli skönt att slippa det där kladdet.

    Ni som vet, tar man blodprov för att kolla hcg-nivåer i samband med första vul? Visst, jag kan ju ta gravtest, men det säger ju egentligen inte så jättemycket om hormonnivå..


    Jag vet faktiskt inte ang hcg blodprover..

    Tog du din sista tablett idag? Va konstigt för jag tog min sista i torsdag & det är ju lika många tabletter i askarna.. tog du inte 3 ggr per dag?
  • GlitterLina
    Astrid40 skrev 2020-04-13 21:45:38 följande:

    Ja det var ju konstigt. Jag var tagit 3 tabl/dag. Jag hade 4 paket utskrivna, hade du samma?


    Osäker hade nog 3 paket.. men vilken dag började du ta? Jag tog dagen efter äggplock
  • GlitterLina
    Anonym (Louise) skrev 2020-04-13 21:47:20 följande:

    Grattis!! Vad underbart ???? Hoppas hoppas allting kommer gå bra!


    Tack snälla!
  • GlitterLina
    Astrid40 skrev 2020-04-14 08:34:18 följande:

    Lycka till idag hos läkarn. Hur mår du?


    Tack ska va där 11.30. Känns väl något bättre men lika svullen. Igår när vi handla blommor så kommer en som arbetar fram å säger grattis när ska du ha??

    jag vill inte se ut som i 8de månaden när man knappt är i vecka 7
  • GlitterLina
    Astrid40 skrev 2020-04-14 10:09:18 följande:

    Nä, det förstår jag. Vet de om på jobbet att du gjort behandling? Jag tänker för min egen del vet ju ingen om så hade inte velat berätta pga komplikationer

    Hoppas att det går bra idag! De kanske gör ett vul samtidigt? :)


    Jo mitt närmsta arbetslag vet hela proceduren.

    Skönt nu i efterhand då det va på jobbet som jag svullnade upp å fick svårt å andas..

    Jag ska ju göra vul för att kolla vätskemängden men ska fråga om hon villa kolla graviditeten oxå :) hoppas!
  • GlitterLina
    Jullan94 skrev 2020-04-14 12:07:38 följande:

    Hej igen alla!

    Hade mitt äggplock idag och fick lite dåliga besked. Tydligen är jag såklart 1 på 300 som får ägglossning tidigare än förväntat av Ovitrelle. Det typiska är att den sätts igång 36 timmar efter sprutan men min kropp satte igång lite tidigare och därför hade många av äggen redan släppt. Läkaren sa att om det inte lyckas denna gång kan man testa att köra äggplock 34 timmar efter ägglossning.

    De fick ut några ägg som det verkar, och det finns en chans till att det lyckas. Men hon sa också nånting om att de var omogna/övermogna eller nåt sånt, jag kommer inte ihåg.

    Jag blir lite sur faktiskt om vi ska behöva betala 30 tusen till för en ny IVF när det känns som att det var deras fel. Hon sa att detta fenomen var vanligare bland unga tjejer, alltså vanligare än 1 på 300. Hade vi fått informationen om att denna risk fanns hade vi ju givetvis varit villiga att betala mer för att få komma till kliniken två timmar tidigare IFALL att den skulle ha satts igång tidigare, alltså med lite marginal. Man kunde ha gjort ett ultraljud efter 34 timmar och sett om äggen var mogna eller inte, annars vänta två timmar till äggplocket om allt var som vanligt.

    Tycker det känns hemskt att veta att vi missade med endast två timmar, speciellt när man tagit ledigt från jobbet och betalat för hotell och allt för det här :( jag hade kunnat betala 30 tusen till bara för att få en ärlig chans just denna månad, speciellt när vi hade bra odds på alla andra plan (manlig faktor, jag är ung, hade många ägg som var redo)...


    Men nej så ledsamt :( förstår att det inte alls känns bra! Jag vet att jag va jätte nojig för precis det skulle hända å fråga dem flera ggr tänk om det släpper tidigare. De sa att det är väldigt ovanligt om man tagit sprutan exakt som den ska. Men tycker man ändå kan få komma in nån timme eller två innan för säkerhets skull! Håller tummar att något ägg blir befruktat för er ändå!
  • GlitterLina
    Astrid40 skrev 2020-04-14 12:32:31 följande:

    Det ska bli spännande nästa vecka på vul, hoppas, hoppas, hoppas :)


    Jag va på återbesök idag men nya prover & koll av vätskan. Lite mindre vätska denna gång så går sakta framåt. Blev sjukskriven 2 veckor till.

    Fick det för vul att kolla graviditeten nästa vecka den 22 april. Försökte kolla idag men va svårare me all vätska & hon såg bara en uppklarning. Jag sa att borde man inte se lite mer nu eftersom jag snart går in i vecka 7. Då sa hon nä du är bara i 5 + nåt :( hur räknar dem egentligen? Jag som trodde jag va i v 6 + Då är du inte heller så mycke längre ?
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet