• Anonym (Ja)

    Kan soc ta över bonus försörjning?

    Ni behöver inte ge honom ett öre (och borde inte heller göra det som han beter sig!). Han ska ansöka om försörjningsstöd inkl sin del av hyran hos er och betala er för boendet och mat, del i gemensamma kostnader och sedan själv stå för alla sina egna kostnader. Varför gör din man såhär?

  • Anonym (Ja)

    Vad har du för källa på det? Jobbar du i någon kommun som godtyckligt ger avslag på hyra om man bor hos föräldrar? Det har jag aldrig hört talas om faktiskt och jag har ändå jobbat inom socialtjänsten.


    Anonym (Buss) skrev 2019-11-06 22:15:27 följande:

    Nej, inneboendehyra för kvarboende vuxna barn beviljas sällan. Om man inte kan visa att man betalt inneboendehyra tidigare t ex, då  kan det beviljas.

    Däremot kan han ansöka om uppehälle osv för egen del. Sannolikt kommer han dock att få avslag på sin första ansökan eftersom han "sitter och spelar hela dagarna och inte har för avsikt att skaffa jobb" och då har man inte rätt till bistånd. Det går ju att rätta till tills månaden efter om han visar att han är aktivt arbetssökande och inskriven på AF osv.

    Vad som krävs är ju att pappan stryper pengatillgången och säger åt drullen att han får försörja sig själv, gör han inte det så kommer inget att förändras.


Svar på tråden Kan soc ta över bonus försörjning?