Inlägg från: Anonym (Sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sara)

    Vem får vilket rum?

    Det gpr ju inte säga absolut vem av er som har rätt. Det finns väl argument för båda. Just nu tycker jag att 10åringen har större behov, men om några år är ju även 4åringen tio år så om ni tänkt bo kvar under hela barnets uppväxt håller ju inte barnens nuvarande ålder som långsiktigt argument. Men om man bara ska svara för nu så har en tioåring större behov av ett större rum ön en 4åring enligt mig.

  • Anonym (Sara)

    Om ni är oense och har bra argument för båda alternativen, kan ni inte bara lotta då? Och sen se till att båda barnen får utforma sina rum på bösta aätt. Kanske lägga lite mer oengar på det mindre rummet för att få till ett upplägg som funkar bra oavsett vem som bor där.

  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 07:10:47 följande:

    Varför? Varför behöver någon som antingen ligger i sängen eller sitter vid skrivbordet mer plats än någon som leker på golvet?


    Både jag och mitt eget barn lekte öven som tioåring. Däremot var det lite mer hemligt då, så man behövde utrymmet samtidigt som man behövde ha det privat.

    Men det viktiga är ju i nte vad jag tycker utan att du och din man tycker okika, och om ni gör det är det ju svårt att kompromissa om en sån sak, så kanske bara lotta?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 07:13:11 följande:

    8 kvm är inte så litet, det räcker alldeles utmärkt till säng, skrivbord, bokhylla och garderob som är de möbler tioåringen har.


    Ja, jag hade ett rum på 8 kvm som barn, mitt eget barns ör dubbelt så stort. Bpda har funkat. Både när vi var fyra och 10. Inget av barnen kommer fara illa på grund av rummens storlek.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 07:13:11 följande:

    8 kvm är inte så litet, det räcker alldeles utmärkt till säng, skrivbord, bokhylla och garderob som är de möbler tioåringen har.


    Ja, jag hade ett rum på 8 kvm som barn, mitt eget barns ör dubbelt så stort. Bpda har funkat. Både när vi var fyra och 10. Inget av barnen kommer fara illa på grund av rummens storlek.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 07:18:49 följande:

    Den här tioåringen leker inte och har inte gjort på flera år. Hen läser, ritar eller programmerar oftast.


    Vilka är din mans argument för att tioåringen ska ha det större rummet?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 07:21:02 följande:

    Fara illa nej, men fyraåringen har desto mer saker som ska få plats. Hen vill ha ett kök och en rutschkana tex, det kommer inte få plats i det lilla rummet utan att allt kommer se intryckt ut.


    Det jag menade var att med ansträngning, fantasi och engagemang kan ni få till båda rummen så att de funkar för barnen oavsett ålder. Det går säkert att få tioåringen att blo superexalterad över det mindre rummet om det inreda som det perfekta gamingrummet eller liknande. Och det går säkert att i reda det mindre rummet även så att fyraåringen blir nöjd. Det är inte elakt mot något av barnen hur ni än gör, det fins i get abso,it rätt eller fel.

    Ert egentliga problem är ju att ni vuxna tycker olika. Och om syftet med tråden är att få fram vem av er som har "rätt" behöver vi få bådas argument. Mest sannolikt har ni ungefär lika rätt, så om ingen vill ge sig kanske det bösta är att lotta km rummen och bestämma att lägga lite mer pengar på att fixa i det mindre rummet. Men det beror ju också lite på vad papans argument är.
  • Anonym (Sara)
    anonym2005 skrev 2019-11-07 07:51:20 följande:

    Förstår inte varför så många måste reagera aggressivt och otrevligt!

    Jag har samma problem, fast på det mentala planet.

    Sambon och jag ska köpa hus, vi har hittat ett med 2 normala sovrum på ovanvåningen och ett mindre men ändå lagom (tycker jag) på nedanvåningen. Första barnet ligger i magen, kommer om 2 månader.

    Det jag är bekymrad över är om vi får plats med ett barn till längre fram, ska de dela rum först? Och vem får sen det lite mindre rummet?

    Men jag kan hålla med ts att barn med mindre antal leksaker kan klara sig på lite mindre yta. Alltså, det äldre barnet hade kunnat bo i det lilla rummet förutsatt att de nödvändiga sakerna får plats. :)


    Fast det beror på hur man ser på det. Man kan argumentera helt rimligt för att ett litet barn behöver mer golvutrymme samt bra förvaring. Man kan också argumentera för att ett större barn behöver samma förvaringsutrymme för spel, kläder, samlande, böcker osv och att det större barnet behöver golvutrymme för att spela dataspel (tex dansspel och sånt där man rör sig), träning, eller för att få p,ats med myssoffa till ko pisarna osv. Det finns vettiga argument till att både en fyraåring och en tioåring ska ha fördelar av ett större rum.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 08:13:23 följande:

    Den här tioåringen är inte i behov av massa golvyta. Hen sitter som sagt antingen vid skrivbordet eller ligger i sängen.


    Jag har förstått att du anser det. Jag svarade mer generellt enbart baserat på ålder. Många barn vill ha myshörnor mm, även om ditt barn inte vill det.

    Men vilka är pappans argument för hur rummen ska fördelas om den äldsta själv är nöjd med det minsta rummet?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 08:28:21 följande:

    Han säger bara att den äldsta ska ha största.


    Och när du frågar varför så säger han ingenting?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 08:37:57 följande:

    Det är hans argument, han fick det största när han var liten och tycker att det är så det ska vara.


    Men då har ni var sinmåsikt som står helt emot varandra. Båda har rimliga argument och i inget av fallen far någon illa. Det går heller inte att kompromissa.

    Vad gör ni då tycker du?

    Det hjälper ju inte om vi håller med dig eller mannen då det är ni två som ska försöka komma överens, inte vi. Finns det någon lösning?
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-08 06:57:30 följande:

    Autism är ingen sjukdom och mina barn får lära sig att leva i verkligheten. Det är inte ni som känner mina barn, så ni kan lägga ner med påståendena om hur autistiska barn tänker och hur de ska behandlas, de är individer de också och ni vet ingenting om hur mitt barn är. Dalt hjälper dem inte och jag gör det jag känner är bäst för mina barn.

    Det går ingen nöd på någon av dem och det är inte synd om äldsta som den här gången inte får sin vilja igenom.


    Jag tycker absolut inte att det behöver vara synd om det barn som får det minsta rummet oavsett vilket. Men ditt problem ör väl att du och pappan tycker olika? Han tycker ju att det största barnet ska få största rummet. Du kan ju tycka att dina argument är fantastsiska, men det hjälper ju inte om inte pappan tycker det. Har du några tankar på hur ni ska gå vidare?

    När det gäller äldsta barnet har du ju själv skrivit att hen själv förderar att vara i sitt rum och väl då är där mycket. Då är det väl inte konstigt om folk tycker att det är rimligt att hen på grund av det får bästa rummet? Fast det kanske inte var det du reagerade på?
Svar på tråden Vem får vilket rum?