• Anonym (...)

    Varför är det provocerande att ha många barn?

    Så länge man klarar av att försörja de 9 barnen utan en massa extra bidrag så kan jag väl inte direkt ha några synpunkter egentligen.

    Sedan vet jag inte hur kul det är att vara bland de äldre barnen i hushållet och konstant utnyttjas som barnvakt eller till att göra mammans och pappans jobb.

    Lägg till det att planeten redan är överbefolkad så kan jag kanske även tycka att det är lite onödigt och egoistiskt.

  • Anonym (...)
    Anonym (Snack) skrev 2019-11-07 13:47:07 följande:
    Att lära barnen, oavsett hur många syskon de har, att ta ansvar, att hjälpa varandra osv är enbart nyttigt och gör dem till bättre människor än ett barn som alltid enbart fokuserar på sig själv och aldrig fått träna på att hjälpa andra, se andras behov osv. Det är föräldrarnas jobb att se till att barnen växer upp som ansvarstagande, behjälpliga och goda samhällsmedborgare. Barn hjälper till hemma alldeles för lite i dagens samhälle. När de sedan ska få eget boende står de som handfallna när de inte ens kan starta en tvättmaskin. Kan du tänka dig hur dessa stackare sedan själva kommer bli som föräldrar när de tvingas ta hand om ett barn i sin tur?!
    Trams!

    Lära barn ansvar och att lassa över sitt eget jobb som förälder på ett barn är två olika saker. Självklart ska barn få lära sig ansvar och hjälpa till hemma anpassat efter ålder MEN de barn som lever i familjer med väldigt många syskon tenderar att få ta mycket mer ansvar och göra mer jobb än vad som är rimligt. 

    Det går alldeles utmärkt att lära barn ansvar och att bli en god samhällsmedborgare även om man bara är 3, 2 eller 1 barn i familjen. 
  • Anonym (...)
    Rebecca1987 skrev 2019-11-07 14:34:54 följande:

    Jag har 9 barn och skulle aldrig begära att mina barn gör något med sina syskon. Ibland ber dom yngre om hjälp av dom äldre med exempelvis skära maten och då hjälper dom gärna. Men barnen är mitt ansvar och deras pappa oavsett hur trötta vi är. Vi har haft minsta i kolik i 2 månader och jag snittar ca 3 timmar per dygn i sömn men överlämnar inget till någon. Hushåll som att städa rummet, badrummet fixa disk och sådant får dom göra när dom inte är i stallet 6 dagar i veckan


    Nyfiken på hur man klarar av att försörja 9 barn. Antar att man måste vända på varenda krona och bara handla extraprisvaror eller hur funkar det? Vad har ni för inkomster/utgifter?
  • Anonym (...)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 14:01:48 följande:
    Jo här får barnen lära sig hushålla också. Och barnpassning ingår där. De får tvätta, dammsuga, handla mat, laga mat, diska, hämta från dagis, leka och ibland natta. Jag är extremt trött nu och pappan arbetar mkt och inland bortrest så alla får dra sitt strå till stacken.
    Frågade du ditt äldsta barn (som säkert har mycket med skola redan) om det var okej att ta nätter med dina ungar innan du valde att skaffa en till? Kanske dags att ni steriliserar er du och mannen för ni verkar inte vuxna nog att ta konsekvenserna (och jobbet) era egna handlingar.
  • Anonym (...)
    Rebecca1987 skrev 2019-11-07 15:11:24 följande:
    Min man jobbar natt heltid och jag jobbar som behovare. Sen har vi barnbidrag men hälften går till sparande. Vi sparar ca 500 kr på alla barnen konton varje månad. Endast min man har bil då jag föredrar att lära mina barn att bete sig ute i kollektivtrafiken och bland folk. Jag gör mycket mat efter säsongen. Kött köper jag svenskt men väljer att lägga menyerna i veckorna efter erbjudanden i reklamen men vi äter nyttigt och varierande.
    Så ni klarar alla boendekostnader samt mat för 11 personer, hygien, kläder och transport för endast 1,5 lön samt 4,5 barnbidrag. Det är ju helt fantastiskt men låter för mig som en smått osannolik kalkyl såvida ni inte båda har en hög lön alternativt väldigt billigt boende.
  • Anonym (...)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 18:26:55 följande:
    Hon får ju vara tonåring också såklart. Men hon vet att det är riktigt tufft hemma vissa perioder och då behövs hennes hjälp, till viss del.
    Att hjälpa till hemma ja, det bör alla barn få lära sig MEN att ta över ditt föräldraansvar när det krisar NEJ, absolut inte!!! En tonåring ska absolut inte behöva ta några vaknätter. Det är helt bananas. Hon är ett barn och behöver sin sömn. Att det blir kris hemma i perioder border du och din man förstått själva när ni bestämde er för att skaffa ett helt fotbollslag. 
Svar på tråden Varför är det provocerande att ha många barn?