Inlägg från: Anonym (usch) |Visa alla inlägg
  • Anonym (usch)

    Varför är det provocerande att ha många barn?

    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 13:56:09 följande:
    Exakt! Äldsta här får ibland ta nätterna med 1-åringen, när jag eller pappan verkligen inte orkar. När äldsta kommer hem från skolan får denne ofta hämta på dagis, ibland gå och handla, tvätta, ta jand om barnen osv. En bra lärdom för henne inför när hon själv ska bilda familj. Äldsta är 17 år.
    Jag tror att det är detta som provocerar, att äldre syskon tvingas ta föräldraansvar för barn som de själva inte valt att skaffa.
    Det kan mycket väl bli så att hon inte vill skaffa egna barn, just för att hon har fått ta så mycket ansvar för småsyskon att tycker att hon redan gjort sitt med att ta hand om barn.

  • Anonym (usch)
    Anonym (...) skrev 2019-11-07 15:08:16 följande:
    Frågade du ditt äldsta barn (som säkert har mycket med skola redan) om det var okej att ta nätter med dina ungar innan du valde att skaffa en till? Kanske dags att ni steriliserar er du och mannen för ni verkar inte vuxna nog att ta konsekvenserna (och jobbet) era egna handlingar.
  • Anonym (usch)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 14:19:52 följande:

    Om ni undrar om försörjningen, jag jobbar 50 % och pappan heltid. Sedan har vi ju barnbidrag plus flerbarnstillägg. Pappan till barnen reser bort en del vilket gör att jag ganska ofta blir ensam med alla barnen. Men vi har det ok ekonomiskt. Tidsmässigt är ett större problem.


    Varför kan inte pappan dra ner på resandet så att han kan ta mer ansvar istället för de äldsta syskonen?
  • Anonym (usch)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 17:20:46 följande:

    Sluta få det att låta som att det är synd om äldsta dottern! Hon ställer upp frivilligt och älskar sina småsyskon. Hon har skapat starka band till de alla. Det finns 17-åringar som har barn själva och de får ta allt ansvar! Min dotter hjälper till när det krisar.


    Det är stor skillnad på att ta ansvar för barn som man själv satt till världen och pressas till att ta ansvar för någon annans barn. För jag tror inte att hon tar vaknätter frivilligt utan för att ni satt press på henne.
  • Anonym (usch)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 18:24:48 följande:

    Typisk elak kommentar.


    Eftersom ni inte klarar av att ta hand om de barn ni redan har är det en högst rimlig kommentar. Det enda vettiga är att sterilisera er efter att nästa barn fötts.
  • Anonym (usch)
    Anonym (Ö) skrev 2019-11-07 21:32:42 följande:

    Vad gör näst äldsta barnet? Allt verkar ligga på 17-åringen?


    Enligt ts är det tänkt att den näst äldsta ska hjälpa till mer när den äldsta har flyttat hemifrån.
  • Anonym (usch)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-08 13:25:21 följande:

    Varför är så många i denna tråd fokuserade på allt negativt? Finns det inget positivt alls med tex starka syskonband, ställa upp för varandra och ge och ta?


    Starka syskonband kan skapas utan att ett av syskonen tvingas bli ställföreträdande förälder åt ett annat.
  • Anonym (usch)
    MajaMaria79 skrev 2019-11-08 13:38:08 följande:

    Jag tror att det som provocerar mig TS är att det det känns som att ni skaffar fler barn av fel anledning. Att inte kunna göra abort är för mig helt fel anledning, det känns bara som att fler och fler blir indragna i den här soppan. inte som att barnen är efterlängtade och ni har tid, lust och pengar för en stor familj. 


    Jag håller med. Det vore enkelt att sterilisera sig om man inte klarar av fler barn, men ts avfärdar det förslaget som elakt.
  • Anonym (usch)
    hammarhajen skrev 2019-11-10 18:25:28 följande:

    Det provocerar om man inte kan ta hand om dem.

    En 17-åring ska inte ta vaknätter, även om hen erbjuder sig. Ett barn i tonåren behöver sova för att klara skolan och klarar man sitt föräldraansvar säger man nej om 17-åringen erbjuder sig och förklarar varför sömn är så viktigt. 

    (Undantaget kanske någon enstaka gång om hela familjen är tokdäckad i influensa utom 17-åring och bebisen som ska nattvakas och 17-åringen är ledig dagen därpå)

    Att hjälpa till i en familj är naturligt och en vettig del av uppfostran, men familjen ska inte vara beroende av att äldre syskon hjälper yngre. Ett äldre syskon ska kunna ha en jobbig period (depression, olycklig tonårskärlek, dyslexi..) utan att behöva känna ansvar för familjens yngre barn. Ett äldre syskon ska också kunna tacka ja till att följa med kompisen till landet en vecka eller lägga all fritid på att plugga inför ett prov eller repetera inför en konsert då och då. 


    Precis så. Det finns ingen chans att ts äldsta barn ska kunna leva ett normalt tonårsliv om hon redan tar vaknätter och troligtvis kommer att få göra det även med den kommande bebisen eftersom föräldrarna redan nu har svårt att orka. Min gissning är att hon kommer att bli totalt avskräckt inför att skaffa egna barn under en lång tid framöver.
Svar på tråden Varför är det provocerande att ha många barn?