• Solarn

    Varför är det provocerande att ha många barn?

    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 17:20:46 följande:

    Sluta få det att låta som att det är synd om äldsta dottern! Hon ställer upp frivilligt och älskar sina småsyskon. Hon har skapat starka band till de alla. Det finns 17-åringar som har barn själva och de får ta allt ansvar! Min dotter hjälper till när det krisar.


    Men din dotter har inte barn själv. Det skär i hjärtat att läsa hur du behandlar din äldsta dotter, och hur du planerar att behandla ditt näst äldsta barn. Fruktansvärt sorgligt.
  • Solarn
    lövet2 skrev 2019-11-07 19:42:12 följande:

    I grunden rör det sig om fördomar. Man träffar en skåning som är dryg och skrytsam, och sedan går man resten av livet och tror att alla skåningar är så.

    Folk lägger märke till en familj med många barn, där det inte alls fungerar bra, och vips tror de att alla mångbarnsfamiljer är dysfunktionella.

    Numera används mest argumentet att mångbarnsfamiljer är miljöbovar. Tidigare klagades mest på att storasyskonen fick ta hand om de yngre, och före det trodde folk att alla med många barn levde på bidrag.


    När det gäller denna ts är det absolut lämpligt att klaga på att äldre syskon får ta hand om de yngre.
  • Solarn
    DanneHade skrev 2019-11-07 23:28:29 följande:

    Att be sin 17-åriga dotter sitta barnvakt en kväll därför att man är höggravid och behöver vila lite är inte att lämpa över sitt föräldraansvar. Det är ganska så jävla logiskt, speciellt om man har åtta barn. Ingen människa på jorden, vare sig död eller levande hade någonsin klarat av att spendera 100% av sin tid och energi på 8:a ungar utan vila. Inte heller hade det varit positivt om en människa faktiskt hade klarat av det.


     


    Ts ber inte sin dotter om att sitta barnvakt en kväll, ts håller ut tills dottern slutar skolan sedan får dottern hämta syskonen på dagis, städa, tvätta, handla, natta barnen och vara uppe med ettåringen när ts inte orkar, dessutom får hon lägga studiebidraget på födelsedagspresenter och julklappar till småsyskonen, det är att lägga föräldraansvar på den 17-åriga dottern.
  • Solarn
    GGN skrev 2019-11-10 15:05:29 följande:

    Vad får din dottern som vi andra inte fick? Hon ger och ger och ger...

    Och som sagt, vad gör barn nummer 2?


    Jag undrar mer vad ts gör förutom att ha sex och sova, hon är mammaledig men verkar lämpa över både småbarnen och hushållsskötsel på äldsta barnet.
Svar på tråden Varför är det provocerande att ha många barn?