• Rebecca1987

    Varför är det provocerande att ha många barn?

    Jag har 9 barn och skulle aldrig begära att mina barn gör något med sina syskon. Ibland ber dom yngre om hjälp av dom äldre med exempelvis skära maten och då hjälper dom gärna. Men barnen är mitt ansvar och deras pappa oavsett hur trötta vi är. Vi har haft minsta i kolik i 2 månader och jag snittar ca 3 timmar per dygn i sömn men överlämnar inget till någon. Hushåll som att städa rummet, badrummet fixa disk och sådant får dom göra när dom inte är i stallet 6 dagar i veckan

  • Rebecca1987
    Anonym (Mom) skrev 2019-11-07 14:56:38 följande:

    Ja det är så jag menar, vad glad jag blev att läsa det! Dina barn får ju vara barn och hjälper till på en lagom nivå hemma men har ändå tid att ha ett eget liv.


    Jag skulle aldrig klara av att låta mina barn gör mina uppgifter. Jag har haft min 1,5 åring i gips i tre veckor plus minsta på 2,5 månad i kolik. Min man jobbar natt och sover dagar och då får jag fixa allt även om jag är trött. Om mina barn sen vill köra sin syster ibland i vagnen ute så får dom men inget tvång. Vill dom vara med kompisar så är det viktigare för mig att dom får sina behov än hjälpa mig. Sen kan jag säga nej med ibland om inte deras rum är städat som dom ska göras. Men mina barn är mina inte någon annans. Jag har inte haft en dag utan mina barn på 15 år och skulle aldrig vilja ha barnvakt på något sätt
  • Rebecca1987
    Anonym (...) skrev 2019-11-07 15:04:53 följande:

    Nyfiken på hur man klarar av att försörja 9 barn. Antar att man måste vända på varenda krona och bara handla extraprisvaror eller hur funkar det? Vad har ni för inkomster/utgifter?


    Min man jobbar natt heltid och jag jobbar som behovare. Sen har vi barnbidrag men hälften går till sparande. Vi sparar ca 500 kr på alla barnen konton varje månad. Endast min man har bil då jag föredrar att lära mina barn att bete sig ute i kollektivtrafiken och bland folk. Jag gör mycket mat efter säsongen. Kött köper jag svenskt men väljer att lägga menyerna i veckorna efter erbjudanden i reklamen men vi äter nyttigt och varierande.
  • Rebecca1987
    Anonym (...) skrev 2019-11-07 15:19:09 följande:

    Så ni klarar alla boendekostnader samt mat för 11 personer, hygien, kläder och transport för endast 1,5 lön samt 4,5 barnbidrag. Det är ju helt fantastiskt men låter för mig som en smått osannolik kalkyl såvida ni inte båda har en hög lön alternativt väldigt billigt boende.


    Ja vi har räkningar för ca 18000 i månaden. Så det är inte så mycket. Klart att vissa gånger det blir lämpligare som nu med vinterkläder men då är det bra att kunna ta lite ur sparandet som vi har för sådant
  • Rebecca1987
    Anonym (A) skrev 2019-11-07 16:21:04 följande:

    Men ändå måste den äldsta hjälpa till med att köpa julklappar för sitt studiebidrag.

    Då kan ni ju inte ha det så gott ställt.


    Min äldsta köper inga julklappar
  • Rebecca1987
    Rebecca1987 skrev 2019-11-07 16:58:21 följande:

    Min äldsta köper inga julklappar


    Såg att du skrev till fel nu efter
  • Rebecca1987
    Anonym (Inte provocerande) skrev 2019-11-07 17:21:42 följande:

    Att ha flera barn är i sig inte provocerande. Problemet är att de flesta flerbarnsföräldrar utsätter sina stackars barn för samma typ av skit som TS gör.

    Min lösning är följande:

    1) Slopa allt vad barnbidrag, bostadsbidrag, flerbarnstillägg heter, för alla. Lägg dessa bidrag som en del av soc/ekonomiskt stöd så alla pengar blir behovsprövade och inte avhängiga på ålder, antalet barn, sysselsättning etc.

    2) Ha som krav att varje förälder måste vara förvärvsarbetande (/arbetslös/studerande) 50% av tiden (ska inte gå att ge bort dessa dagar vid annat än enskild vårdnad OCH heltids-boende), så ingen förälder helt tappar kontakten med arbetsmarknaden.

    3) Äldre barn får aldrig "hjälpa till" med småsyskonen. Kan inte föräldrarna hantera varje barn på samma sätt som de hade gjort med enbart ett barn så ska de förlora vårdnaden om alla sina barn. Jag har aldrig sett en stor flerbarnsfamilj (3+ barn) där storasyskonen inte blir avkrävda att ta ansvar för yngre syskon i form av underhållning, "apportering", barnvaktande, hjälp med på-/av-klädning, matning, hämta/lämna på dagis/skola/aktiviteter, fixa mat eller mellanmål, packa syskonens väskor, handla, etc.

    Att bryta mot detta ska likställas med barnmisshandel. Detta är 100% föräldrarnas ansvar och fixar inte föräldrarna detta så ska de inte få behålla sina barn.

    4) Inget barn ska få sin sömn eller sin förmåga att fokusera på sitt, stört av att andra barn i familjen har kolik, trotsar, har krupp/falsk krupp, nattskräck osv.

    Att bryta här ska likställas med barnmisshandel. Åter igen, kan inte föräldrarna hantera detta utan att övriga barn drabbas negativt, så ska barnen tas från dem. Och "hantera" ingår saker som ljudisolerade egna sovrum t. ex.

    5) Alla föräldrar ska betala en "miljöskatt" för varje barn efter barn #3, så länge de har försörjningsplikt för dem. Detta är en personlig utgift och ska inte täckas av soc/ekonomiskt stöd.

    Vid upprepade infraktioner mot ovanstående (låt oss säga tre eller fler under en 12-mån period) så bör föräldrarna även sättas i fängsligt förvar, 1 mån för infraktion #4, ytterliggare 2 mån för infraktion #5, ytterliggare 3 mån för infraktion #6 osv.

    Till detta så ska adoption inom landet underlättas så alla de stackars barn som kommer tas från inkompetenta föräldrar direkt hamnar i en ny permanentfamilj och inte kommer slungas runt i foster-världen. Reglerna ska ändras så att ett barn rätt till en trygg och vettig uppväxt sätts över föräldrarnas rätt till att på olika sätt vanvårda sina barn och parasitera på samhället. Barnen har fortfarande rätt till sitt ursprung, men ska inte behöva bo hos sina ursprungsföräldrar om de visar sig inkompetenta.


    Då hamnar jag i fängelse för min näst äldsta har sedan liten älskat att vara med och laga mat och baka. Så nu händer det ibland att hon ber mig att få laga mat till familjen och göra någon efterrätt. Vilket jag låter henne göra vilket blir ca 1-3ggr i månaden. Då sitter jag i köket så hon kan fråga om hon är osäker eller behöver hjälp med något. Så om laga mat till syskonen inte ska vara okej så lär jag bli av med barnen
  • Rebecca1987
    Anonym (XXX) skrev 2019-11-09 08:30:56 följande:

    Det blir ju väldigt rörigt med så många barn idag. Det funkade förr, för att barnen var strykrädda (vilket naturligtvis inte heller var något bra). Men idag blir det stökigt, när det är stora syskonskaror och föräldrarna inte har koll på dem (vilket det ÄR svårt att ha - man kan ju inte vara på åtta ställen samtidigt...)

    Här på min gård har de stora syskonskarorna bland annat trampat ner rabatterna, plockat ner alla äpplena från träden när de bara var kart och haft krig med dem, så att det inte fanns några kvar när de skulle ha varit mogna (min dotter och jag brukade plocka dem varje höst förut, och det sparade oss inköp av frukt in i januari :( ), en gång ryckte de kvistar från en häck att fäkta med... Det ligger jämt apelsin-, banan- och nötskal i trappan (någon kan halka!), halvätna smörgåsar, små pekböcker, papper, glasspinnar och skräp... Barnen är högljudda, uppkäftiga och näsvisa. 

    När mina barn var små hade vi också en stor syskonskara på gården, men som tur var bara ett kort tag. Det var barn tripp-trapp-trull (mamman födde en unge om året, somalier)... upp till 14 år. Mamman hade alltid bara bebisen inne, de större barnen fick passa de mindre ute. Det gick så där. De tog över hela gården, så att de svenska barnen - bland annat mina - inte vågade leka där...

    Sedan är det en annan sak, att samhället inte är dimensionerat för att varje familj ska ha mer än två eller tre barn. För då räcker inte resurserna på MVC, förlossningsvården, BB, BVC, förskolan, skolan o.s.v.. Samt att det blir väldigt dyrt om en familj ska ha sju-åtta gånger barnbidrag, flerbarnstillägg, föräldraledighet, VAB, bostadsbidrag, eventuellt underhållsstöd och socialbidrag... Samt att skatteintäkter uteblir, när föräldrarna (eller vanligen mamman) är föräldraledig så många år av sitt liv. Ofta blir det också problem på arbetsplatsen, om mamman har kvar sitt arbete, då hon om och om igen ska vara borta och det ska ordnas vikarie...


    Fast bostadsbidrag får inte alla även om man är stor familj. Jag och min man har för hög inkomst jämt emot hyran så vi får ingen exempelvis fast vi har 9 barn var av 8 boende hemma
  • Rebecca1987

    Alltså jag vet inte hur alla andra har haft det. Jag är själv från en familj på 3 syskon där mina föräldrar levde på de sättet att min mamma hade socialfobi och ADHD och var alltid hemma och passade upp på min styvfar som drack och kollade på tv eller meckade med gamla bilar han köpt för min mammas arv. Vi åt knappt frukost var typ saft och knäckebröd och makaroner till middag jag flyttade hemifrån när jag var 14.

    När jag var 12 ville jag ändå redan ha stor familj. Jag ville ge min kärlek till en stor familj. Jag har fått 9 barn och jag älskar dom mer än mina ord kan beskriva. Jag vet att det låter konstigt men jag umgås ständigt med mina barn. Dom äldsta gör jag läxor med varje kväll från 18:30 när dom minsta somnat. Och sitter tills dom är färdiga. Jag åker på barnens aktiviteter. Jag har inget körkort men älskar att åka buss och tåg så vi åker mycket kollektivtrafik och tar oss till köpcentrum, bad och så mycket annat. Visst vi åker inte utomlands men vi brukar resa varje sommar till någon ny plats i Sverige. Tycker Sverige har så mycket att ge. Vi lagar mat från grunden då vi har två barn med födoämnesallergi. Vi har alltid grönsaker på bordet. Frukt till Skolan. Visst händer det att dom äldsta frågar sina syskon om dom vill ha något dom inte kan eller bara tröttnat på. Mössor och vantar köpa nytt när dom vuxit ur sina. Köper jag kläder som jag hittar så köper jag lika många plagg till alla. Julklappar får alla barnen nya saker. Det har väl hänt att jag köpt en snygg stalljacka på någon loppis till dottern som hon letar efter. Jag går ut i lekparker, vi äter ute på restaurang ibland. Ibland åker jag med dom äldsta och ibland dom mindre och sover ett par nätter på hotell för att göra något annat. Mina barn kramas. Dom nattas av oss föräldrar jag bäddar om alla. Sitter jag och ammar den minsta så hämtar vi en bok och läser medan. Jag har ingen Facebook, jag har inga sociala medier. Jag har inget underhåll, inget bostadsbidrag. Inget bidrag från Soc. Jag förstår att folk ser ner på folk med många barn men jag ser även föräldrar med 1 barn som knappt märkbart umgås barn som blir undansatta för att föräldrarna sitter med telefonen, tv spel och annat. Har barnvakt gång på gång för att åka iväg själva eller ut och festa. Hos oss är det ingen som dricker alkohol ingen röker ingen snus. Jag går upp och tar hand om barnen även om jag själv ligger i hög feber för att jag vet att mitt hjärta inte klarar av att inte finnas fullt ut. Sen miljö visst det är dåligt har många sagt. Men jag försöker kompensera i min familj med att sortera soporna, att inte köra bil, inte ha belysning på i onödan, lära mina barn att slänga saker i soporna ute och inte på marken. Så vi är en helt vanlig familj med fler barn bara.

  • Rebecca1987
    Tiina87 skrev 2019-11-10 20:02:46 följande:

    Du vet att faniljeliv också kan ingå i "sociala medier "....


    Okej då ändra jag mitt påstående. Jag kollar in ibland och skriver på familjeliv då jag inte har några vänner där jag bor.
Svar på tråden Varför är det provocerande att ha många barn?