Inlägg från: Anonym (Strut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Strut)

    Varför visar man intresse/flirtar när man har partner?

    anonymen88 skrev 2019-11-10 08:40:53 följande:

    Jag lever i en relation sen 11 år. Vi blev ihop på folkhögskola när jag var 20 och han var 19. Han är en jättebra person och jag älskar honom. Men sex har (sen gamla sår i tonåren ) varit komplicerat och det har varit väldigt upp och ned under alla år. Min man frågar ibland är du verkligen attraherad av mig? Och då har jag sagt att jag är det , det är sant till viss del men den där passionen har jag nog inte känt för ngn förrän nu.

    Det finns en man på jobbet, och det är som att vi har en sån himla stark kemi och attraktionskraft emellan oss, helt sjukt stark. Han är supersnäll och jag ser på honom med åtrå- jag åtrår inte min man på samma sätt. Det känns som att vi är bästa vänner som gift oss. Behöver inte vara fel med det- men nu när jag vet hur det känns att vara sugen på sex (vilket jag brottats med i flera år) och drömmer om den här andra mannen - så inser jag att det finns en passion i livet som jag förtjänar . Jag förtjänar att vara kär på riktigt.

    Det är nog därför jag flirtar med denna personen för att det är ngt som saknas i min relation. Jag har blivit förälskad i andra män flera ggr och drömt om dem under tiden jag varit ihop med min man.

    Vad tror ni jag ska göra?

    Denna mannen på jobbet/ hans syster och jag har pratat och hon ser detta oxå och säger att vi kommer väldigt bra överens

    Och jag håller med ...

    förvirrad


    Att vara attraherad, fjärilar, pirr, nervositet är inte kärlek. Det du har med din man är kärlek. Det du känner för kollegan är bara kroppslig lust - han skulle kunna vara jävulen själv och inte alls rätt någonstans att leva med eller umgås med, men könet tänder på honom fysiskt. Det är inte kärlek. Lätt att tro att ren och skär kåthet är kärlek - tills man inser att personens personlighet inte är något som man älskar. Attraktion går över, kommer och försvinner. Kärlek består, vänskap består.
Svar på tråden Varför visar man intresse/flirtar när man har partner?