• Anonym (f)

    Jag är fd missbrukare. Fråga mig vad du vill

    Anonym (Ella) skrev 2019-11-09 12:12:10 följande:
    Jag gick på narkotikaklassade preparat under graviditeten. Alltså jag köpte inga droger på gatan utan fick de föreskrivet. Kontrollerades under graviditeten så att barnet mådde bra.
    Heroin mao?

    Är själv tvåbarnsmamma med fd missbruk.

    Har du varit öppen med dina problem till andra människor än de närmsta?
  • Anonym (f)
    Anonym (Ella) skrev 2019-11-09 12:26:13 följande:
    Jag pratar gärna inte om missbruket till nya vänner, kollegor osv. Jag skäms över det. Jag vill inte bli identifierad med det.
    Nä jag förstår det. Gör inte heller det. Sedan är det längesedan nu, så jag har mer distans än jag hade när barnen var jättesmå. Jag kan berätta det för nya vänner om vi blir lite närmre, är det någon som då har fördomar eller typ tar avstånd kan jag känna att det lite var lika bra så. 
  • Anonym (f)
    Anonym (Soc.sek) skrev 2019-11-09 12:53:36 följande:

    Vilka är dina bästa tips till oss på socialtjänsten (socialsekreterare) som arbetar med personer med missbruksproblematik? Vad görs bra och vad kan vi göra bättre?


    Jag tror i min tur det är viktigt att det blir ydligare att ni inte bara tar barn vid första misstanke på missbruk. Många i missbruk som har barn lever nog dubbelliv och vågar inte söka hjälp pga att detta är en spridd åsikt.
  • Anonym (f)
    Anonym (Ella) skrev 2019-11-09 13:22:39 följande:
    Jag håller med dig. Jag fick dock behålla min dotter trots att hon fick lvu. Hon fick följa med mig på behandlingen.
    Min äldsta bodde kvar med mig medan jag gick dagtid på behandling. Ibland bodde vi på behandlingshemmet, men det var inte helt barnanpassat, så fungerade fint i lägenhet nära.
Svar på tråden Jag är fd missbrukare. Fråga mig vad du vill