• Anonym (-92)

    Har ni blivit slagna av era föräldrar?

    Ja, typ dagligen,

    från när jag var liten tills jag var 15-16

    När jag tog upp det med de som vuxen först nekade de, sedan erkände de men sa att det var ju mitt fel ...

  • Anonym (-92)
    Anonym (K) skrev 2019-11-10 10:13:43 följande:

    Född 1965. Fick stryk lagd över mammas eller pappas knän ända upp i 14-års åldern. Pappa lät mig alltid behålla trosorna på medan mamma alltid slog på bara stjärten. Det hände kanske någon gång i månaden. Ett par gånger fick jag smisk inför kompisar, det var nog det allra allra värsta.

    Har hyfsad kontakt med föräldrarna efter att båda sagt förlåt och medgett att de gjort fel.


    Låter hemsk. Jag blev aldrig slagen på det viset .

    Mamma slog mig trätofflor i ansiktet; ofta blödde jag näsblod. Pinnar var också vanligt. Värsta tiden av åren var julen, Jag fick varje jul en stor pinne av tomten. Det användes sedan gärna dagligen.

    Pappa slog mig med bälte, med pinnar med knutna nävar. Kastade mig i väggen. Tog tag i mitt hår , lyfte mig upp i samma höjd som han och slog med andra handen vad han orkade.

    Fick oantagliga blåmärken. Jag minns en gång i högstadiet fick jag dra mig undan av vänner och sitta längst bak med håret i ansiktet i en vecka och hoppas att ingen upptäcker mina blåmärken på ansiktet. Klart att läraren fick syn på det sist , jag ljög att jag har ramlat och slog mig. Jag skämdes så

    Men att få smisk på det sättet som du fick låter 100 ggr värre..
  • Anonym (-92)
    Anonym (Misshandel) skrev 2019-11-11 19:04:44 följande:

    Det var nog att du blev slagen inför kompisar som hon tyckte var hemskt och det kan jag hålla med om, det måste varit fruktansvärt kränkande.

    Min morsa visade alltid upp en fasad utåt. Hon slog oss aldrig framför någon.

    Vissa saker hon gjorde har jag förträngt helt klart, men min mors ville få alla att tro att hon var en underbar och fantastisk mor, vilket hon som sagt inte var.

    Hur som helst, vid ett tillfälle när jag var liten, så hälsade vi på hos pappas storebror och familj. Min äldsta kusin hade gjort något litet fel och framför oss alla, fick hon stryk med en mattpiska. Det var inte ens i närheten av hur min morsa kunde slå oss.

    Ändå blev min morsa väldigt upprörd över att föräldrarna slagit min kusin och tyckte det var fruktansvärt.


    Den hände med mig Max 2 gånger att jag lev slagen framför kompisar. Jag menade att få smisk på bara rumpan låter otroligt kränkande. Jag behövde inte klä av mig för att få stryk .

    För övrigt var mina föräldrar precis som dina. En fin fasad är fortfarande den viktigast i deras liv. De skulle aldrig slagit mig framför andra, och de stod ut för andras barn om de blev behandlade hårdhänt framför de. Men hemma bakom stängda dörrar jagade de mig i självmordsförsök flertal gånger ... en gång ville jag polisanmäla, de skrattade och sa att gör du! Vad tror du blir bättre då? den styrk du får här är ingenting jämfört med vad du ska få om du blir omhändertagen...

    jag mådde länge illa och gör det fortfarande av det som de gjorde med mig ...

    deras bästa minne ur mitt barndom är att när jag var typ 2-3 år hade vi besök av en familj med en jämnårig flicka. Jag sa åt henne ?sluta annas slå ja ihäl dig ? ? det var först i vuxen ålder började jag reflektera över det och fundera på hur gammal var jag när de började slå mig om jag hade såna fraser när jag kunde inte ens prata tydligt...
  • Anonym (-92)

    Jag funderar på om det finns något gemensamt mellan alla misshandlare föräldern? Något som stämmer in på alla ?

    Min far var deprimerad från och till under hela sitt liv ... efter en taskig barndom då hans föräldrar skiljde sig tidigt och han var inte önskad någonstans . Sist var det hans mormor som han fick bo hos men han blev inte behandlad så väl.. blev bunden till bordsben för att inte göra något bus o sånt.

    Min mor har talat om mig en gång när jag var typ 14 vad hon hatar att vara mamma, att ingen av oss 3 barn var önskad, hon ville inte ha några barn men pappa ville så gärna så hon gick med på det. Jag vill nu inte gå in i det hur det kändes att höra det , jag är ute efter att se om de finns något gemensamt mellan föräldrar som är våldsamma mot barnen.

    Hur är era föräldrar som slog er?

Svar på tråden Har ni blivit slagna av era föräldrar?