• Anonym (K)

    Har ni blivit slagna av era föräldrar?

    Född 1965. Fick stryk lagd över mammas eller pappas knän ända upp i 14-års åldern. Pappa lät mig alltid behålla trosorna på medan mamma alltid slog på bara stjärten. Det hände kanske någon gång i månaden. Ett par gånger fick jag smisk inför kompisar, det var nog det allra allra värsta.

    Har hyfsad kontakt med föräldrarna efter att båda sagt förlåt och medgett att de gjort fel.

  • Anonym (K)
    Anonym (-92) skrev 2019-11-10 16:14:10 följande:

    Låter hemsk. Jag blev aldrig slagen på det viset .

    Mamma slog mig trätofflor i ansiktet; ofta blödde jag näsblod. Pinnar var också vanligt. Värsta tiden av åren var julen, Jag fick varje jul en stor pinne av tomten. Det användes sedan gärna dagligen.

    Pappa slog mig med bälte, med pinnar med knutna nävar. Kastade mig i väggen. Tog tag i mitt hår , lyfte mig upp i samma höjd som han och slog med andra handen vad han orkade.

    Fick oantagliga blåmärken. Jag minns en gång i högstadiet fick jag dra mig undan av vänner och sitta längst bak med håret i ansiktet i en vecka och hoppas att ingen upptäcker mina blåmärken på ansiktet. Klart att läraren fick syn på det sist , jag ljög att jag har ramlat och slog mig. Jag skämdes så

    Men att få smisk på det sättet som du fick låter 100 ggr värre..


    Jag vet inte det, när jag läste din berättelse kändes det som om att du hade det värre. Pinnar i ansikte och lyft i håret och stryk mycket oftare. De verkar som om de agerat i okontrollerad ilska. Men kan absolut tänka mig att förnedringen var större att få stryk på bar rumpa lagd över knät. Men bortsett från agan som inte var så vanlig så fick vi mycket kärlek hemifrån. Så jag känner det som om att du hade det hårdare. Men det är säkert svårt att avgöra.
  • Anonym (K)
    Anonym (Misshandel) skrev 2019-11-11 19:04:44 följande:

    Det var nog att du blev slagen inför kompisar som hon tyckte var hemskt och det kan jag hålla med om, det måste varit fruktansvärt kränkande.

    Min morsa visade alltid upp en fasad utåt. Hon slog oss aldrig framför någon.

    Vissa saker hon gjorde har jag förträngt helt klart, men min mors ville få alla att tro att hon var en underbar och fantastisk mor, vilket hon som sagt inte var.

    Hur som helst, vid ett tillfälle när jag var liten, så hälsade vi på hos pappas storebror och familj. Min äldsta kusin hade gjort något litet fel och framför oss alla, fick hon stryk med en mattpiska. Det var inte ens i närheten av hur min morsa kunde slå oss.

    Ändå blev min morsa väldigt upprörd över att föräldrarna slagit min kusin och tyckte det var fruktansvärt.


    Ja att få stryk på naken rumpa inför kompisar var hemskt. Har mig aldrig känt en så ofattbar skam.

    Men det du upplevt måste varit lika hemskt. Om du säger att stryk med mattpiska inte var i närheten av vad din mamma gjorde med er måste det varit ofattbart hemskt.
  • Anonym (K)
    Anonym (-92) skrev 2019-11-13 13:00:59 följande:

    Jag funderar på om det finns något gemensamt mellan alla misshandlare föräldern? Något som stämmer in på alla ?

    Min far var deprimerad från och till under hela sitt liv ... efter en taskig barndom då hans föräldrar skiljde sig tidigt och han var inte önskad någonstans . Sist var det hans mormor som han fick bo hos men han blev inte behandlad så väl.. blev bunden till bordsben för att inte göra något bus o sånt.

    Min mor har talat om mig en gång när jag var typ 14 vad hon hatar att vara mamma, att ingen av oss 3 barn var önskad, hon ville inte ha några barn men pappa ville så gärna så hon gick med på det. Jag vill nu inte gå in i det hur det kändes att höra det , jag är ute efter att se om de finns något gemensamt mellan föräldrar som är våldsamma mot barnen.

    Hur är era föräldrar som slog er?


    Jag är inte säker på att det finns en tydlig gemensam nämnare. Mina föräldrar hade inga tecken till psykisk ohälsa eller okontrollerbar ilska. Tvärtom de var stabila och, hur konstigt det än låter, kärleksfulla. När vi fick smisk var det sällan i affekt utan mer att de faktiskt ansåg att smisk på naken stjärt var ett lämpligt straff. Hur man kan tycka det kan man grunna över men de var själva uppfostrade så. Mina föräldrar var äldre än de flesta av mina kompisars och det kan förklara delvis den mer gammaldags synen på hur man straffar barn. Jag och syrran var inte ensamma om att få smisk men det var på intet sätt det vanliga. Men tror det var mycket ovanligt att få smisk så högt upp i åldrarna som vi fick.

    Jag kommer ihåg att jag läste insändare i tidningar om andra som fick det så det förekom men det måste varit väldigt ovanligt.

    I efterhand har både mamma och pappa medgett att det var fel men jag tror de uppriktigt trodde det var ett lämpligt straff för olydiga barn.
Svar på tråden Har ni blivit slagna av era föräldrar?