Inlägg från: Anonym (ångrar oss förtvivlat!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ångrar oss förtvivlat!)

    Frågor till er som gjort vasektomi

    Mannen vasektomerade sig för några år sedan. Själva ingreppet var enkelt med bara några få dagars obehag efteråt. MEN sedan dess kan han inte hålla mer än fem minuter och han kan inte spruta mer än absolut max en gång per dag. Det värsta är att vi ångrar oss förtvivlat. Nr vi gjorde vasektomin sa de att bara man opererar tillbaka inom fem pr så är det sällan några problem att göra någon gravid igen. Vi opererade tillbaka efter tre år och har nu försökt få ett barn till i två år. Inget händer och mannen har nästan inga spermier alls. Jag går sönder av sorg och ilska! Hans förmåga i sängen återställdes aldrig helt heller.

  • Anonym (ångrar oss förtvivlat!)
    Anonym (e) skrev 2021-04-08 13:51:37 följande:

    Min man hade varit vasektomerad ca 6 år när vi träffades. Vi kontaktade en ivf-klinik för att höra om möjligheterna. De avrådde oss från att operera tillbaka, just för att det är vanligt att det ändå bildas ärrvävnad som minskar möjligheterna för spermierna att komma fram. Återkoppling slutar ofta med ivf ändå, efter ett par års misslyckade försök.

    Hur som helst, ni kan trots få spermier troligen göra försök med icsi (där man plockar ut spermier med en tunn nål, väljer ut någon med god kvalitet och injicerar i ägget. Så gjorde vi, och har fått två fina barn av det. Boka tid på en klinik för samtal.


    Vi brände våra livsbesparingar på att operera tillbaka... så ingen ivf för oss.
  • Anonym (ångrar oss förtvivlat!)
    Anonym (e) skrev 2021-04-08 19:23:46 följande:

    Ok, vad tråkigt. Ett försök på privat klinik kostar omkring 40000 kr. Finns det ingen möjlighet att spara ihop några tusen per månad, alternativt låna av släktingar, utöka bostadslån med denna summa eller liknande?

    Jag förstår att ni säkert tänkt över alla möjligheter, jag bara önskar att ni skall lyckas med det ni vill.


    Vi äger ingenting att ta lån på och kommer båda från fattiga familjer. Det är så orättvist att det kostar nästan ingenting att vasektomera(och det var så lätt och ingen vårdkö), men att ångra sig...
  • Anonym (ångrar oss förtvivlat!)
    Anonym (Sluta vela) skrev 2021-11-21 09:15:44 följande:

    Man får flera frågor när man steriliserar sig om man är säker på sitt beslut.

    Dom informerar även att det inte är säkert det går att ångra sig.

    Varför ska regionen å i slutändan skattebetalarna betala för man ångrar sig när man fått så mkt info å frågor om man är säker innnan,

    Kan man inte ta det beslutet att man inte vill ha flera barn, då ska man heller inte göra ingreppet.


    Man får inte mycket info. Vid varenda steg sa de att man kan operera om. När media lobbar för steriliseringar är det inte konstigt att det sår från hos folk.
  • Anonym (ångrar oss förtvivlat!)
    Anonym (man) skrev 2021-11-21 16:16:14 följande:

    Det verkar variera vilken info man får. Jag fick läsa en broschyr som beskrev ingrepp och konsekvenser. Därefter fick jag träffa en ssk som ställde en rad frågor om jag verkligen var mogen ett sånt ingrepp osv. Därefter fick jag betänketid innan jag sattes upp för operation.


    Läkaren, psykologen, kuratorn. Alla så att man kan operera tillbaka.
Svar på tråden Frågor till er som gjort vasektomi